Pre oblasť

    Interiérové posuvné dvere

    Článok si prečítalo viac ako 2047+ používateľov
    Zákazníci sa často rozhodnú použiť posuvné alebo zasúvacie dvere, ktoré sú elegantným architektonickým riešením, a okrem toho sú veľmi praktické a funkčné, oživia váš vnútorný priestor.
    Odborný článok 2047
    posuvne dvere
    Máme 418 realizátorov v oblasti Posuvné dvere:

    1. Kedy sa používajú posuvné dvere?

    Posuvné dvere môžu byť použité v rôznych prípadoch, môžu byť použité na delenie miestností alebo v prípade, že ide o nedostatok miesta. Rovnako tak posuvné dvere môžu byť elegantným architektonickým riešením. Posuvné dvere nepotrebujú na otvorenie ďalší priestor, otvárajú sa posuvom po stene alebo sa zasúvajú do nej. Keď sa posuvné dvere posúvajú po stene, tá časť steny musí byť úplne prázdna, bez obrazov, skriniek alebo iných kusov nábytku. Je teda vhodnejšie, samozrejme, keď máme možnosť otvárania posuvných dverí zasúvaním do steny, potom je možné použiť povrch tej steny obvyklým spôsobom.

    Použitie posuvných dverí je vhodné aj v miestnostiach, kde žijú osoby so zníženou pohyblivosťou, pretože dvere dodatočne neprekážajú v priestore. Posuvné dvere sa často volia počas rekonštrukcie ako spôsob riešenia nedostatku obytného priestoru alebo keď chceme priestor rozdeliť ďalšími stenami. Posuvné dvere môžu byť tiež elegantným architektonickým riešením, najmä ak sú inštalované zo stropu na podlahu. Dvere je možné nainštalovať aj bez rámu, potom určitým spôsobom splynú so stenou a sú tak menej nápadné, o to viac, ak sú v rovnakej farbe ako stena, do ktorej sú nainštalované.

    2. Charakteristiky posuvných dverí

    Výhodou posuvných dverí je, že sú často vyrobené na mieru, a tak sa skutočne hodia do vášho interiéru. Posuvné dvere sú namontované v spodnom a hornom vedení, v jednej alebo viacerých koľajniciach môžu sa pohybovať pozdĺž steny alebo zasúvať do nej. Dvere majú často na bokoch ochranu proti prachu. Posuvné dvere môžu mať svoje puzdro alebo hliníkovú  kazetu, vtedy je montáž dverí o niečo zložitejšia. Nevýhodou posuvných interiérových dverí, najmä tých do puzdra, je horšie tesnenie a zvuková izolácia. Pozitívnou vlastnosťou posuvných dverí je tiché otváranie a zatváranie, ktoré neruší aktivity v interiéri.

    Posuvné dvere môžu byť vyrobené z rôznych materiálov alebo ich kombinácií, môžu byť drevené, vyrobené zo skla, plexiskla, zrkadiel, drevotriesky a podobne. Dvere sú k dispozícii v rôznych prevedeniach, štýloch, s rôznymi kľučkami. Sú k dispozícii aj v rôznych farbách a vzoroch.

    3. Posuvné dvere – cena

    Ceny posuvných dverí sa líšia v závislosti od veľkosti dverového krídla, voľby vodiacich prvkov, materiálu a opracovania dverového krídla. Ceny sa pohybujú od 90 EUR/m2 a viac, bez montáže. To znamená, že za posuvné alebo zasúvacie sklenené interiérové dvere štandardných rozmerov, spolu s rúčkami a zodpovedajúcim kovaním, zaplatíte približne 300 až 400 EUR.

    Interiérové posuvné dvere
    Interiérové posuvné dvere
    Odborný článok 2047
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Posuvné dvere?

    Máme 418 realizátorov v oblasti Posuvné dvere:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 418 realizátorov v oblasti Posuvné dvere
    9.5
    0

    Stolarstvo Podkovčík


    9.8
    0

    DATO.EU s. r. o.


    9.4
    0

    Juraj Fifik STOLÁRSTVO


    10
    0

    JIPO SK, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené