Pre oblasť

    PVC podlahy, PVC podlahové krytiny, vinylová podlaha – cena

    Článok si prečítalo viac ako 814+ používateľov
    PVC podlahové krytiny sú všestrannou a funkčnou voľbou pre rôzne miestnosti vo vašej domácnosti alebo nebytovom priestore. Vďaka odolnosti, ľahkej údržbe a širokej škále štýlov a farieb sa stali obľúbeným riešením pre potreby moderného interiérového dizajnu. Správnym výberom PVC podlahy môžete vytvoriť priestor, ktorý je nielen krásny, ale aj udržateľný.
    Odborný článok 814
    pvc podlahove krytiny
    Máme 1087 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha:

    1. Zloženie PVC podlahových krytín

    PVC podlahové krytiny sa skladajú z niekoľkých vrstiev. Každá z nich má svoju osobitnú funkciu, ktorá zabezpečuje pevnosť, odolnosť a estetiku. Vo všeobecnosti PVC podlahy pozostávajú z nasledovných vrstiev:

    Ochranná vrstva:

    Je to vrchná vrstva, ktorá je najviac vystavená opotrebovaniu. Zvyčajne je vyrobená z vysoko kvalitného vinylu alebo iných odolných materiálov. Jej hlavnou funkciou je chrániť PVC podlahovú krytinu pred poškriabaním, škvrnami a opotrebovaním. Väčšinou obsahuje prísady, ktoré zaisťujú odolnosť proti UV žiareniu, čím sa zachováva farba podlahovej krytiny aj po dlhšom pôsobení svetla.

    Dekór alebo dekoratívna vrstva:

    Táto vrstva je vlastne povrch potlačený určitým vzorom, tzv. dekórom, ktorý väčšinou imituje vzhľad dreva, kameňa alebo iných prírodných materiálov. Technológia potlače zabezpečuje, že podlahová krytina vyzerá veľmi realisticky ako na pohľad, tak aj na dotyk, čo prispieva k estetickému vzhľadu PVC podlahových krytín. Rozmanitosť vzorov umožňuje vybrať si podlahovú krytinu, ktorá sa hodí do každého štýlu interiéru.

    PVC podlahy
    Správnym výberom PVC podlahovej krytiny získate podlahu, ktorá je nielen krásna, ale aj dlhotrvajúca

    Vinylová vrstva:

    Hlavnou zložkou PVC podlahy je vinylová vrstva, ktorá dáva podlahe pružnosť. Vinyl je vodeodolný materiál, takže uľahčuje čistenie a zabraňuje prenikaniu vlhkosti. Táto vrstva je tiež rozhodujúca pre odolnosť voči škvrnám a chemikáliám, vďaka čomu sú PVC podlahové krytiny vhodné do rôznych priestorov.

    Stabilizačná vrstva:

    Zabezpečuje pevnosť a tvarovú stálosť PVC podlahy. Často je vyrobená zo sklolaminátu. Jej úlohou je zabrániť deformácii a pokrčeniu podlahovej krytiny, najmä pri výkyvoch teploty alebo vlhkosti.

    Podklad:

    Spodná vrstva PVC podlahy je zvyčajne vyrobená z penovej gumy alebo podobného materiálu. Táto vrstva slúži ako tlmič, ktorý tlmí nárazy a znižuje hluk, vďaka čomu je chôdza pohodlnejšia. Zabezpečuje tiež prispôsobenie PVC podlahových krytín nerovnostiam podkladu, čím uľahčuje pokládku.

    Pokládka PVC podlahy
    Pokládka PVC podlahy je rýchla a jednoduchá

    2. Charakteristika PVC podlahových krytín

    PVC (polyvinylchlorid) je syntetický materiál používaný na výrobu rôznych produktov vrátane podlahových krytín. PVC podlahové krytiny sa vyznačujú týmito vlastnosťami:

    • Trvanlivosť: PVC podlahové krytiny sú mimoriadne odolné voči opotrebovaniu, čo znamená, že vydržia intenzívne a dlhodobé používanie bez viditeľných známok poškodenia.
    • Odolnosť voči vode: PVC je vodeodolný materiál, vďaka čomu sú podlahy vyrobené z tohto materiálu výbornou voľbou do priestorov s vlhkosťou, akými sú kúpeľne a kuchyne.
    • Jednoduché čistenie a údržba: PVC podlahy sa ľahko čistia a vo všeobecnosti vyžadujú len pravidelné zametanie a občasné utieranie vlhkou handrou.
    • Široká paleta dekórov: K dispozícii je veľa rôznych dizajnov a farieb PVC podlahových krytín, čo umožňuje vybrať si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu vkusu a štýlu priestoru.
    Vinylová podlaha dekor
    PVC podlahové krytiny sú väčšinou vyrábané ako imitácie dreva, kameňa a podobných prírodných materiálov

    3. Ďalšie výhody PVC podlahových krytín

    • Cenová výhoda: PVC podlahy sú často cenovo dostupnejšie ako iné druhy podláh, čím sú dostupné širšiemu okruhu spotrebiteľov.
    • Jednoduchá pokládka: Pokládka PVC podlahy je rýchla a jednoduchá, takže môžete ušetriť čas a peniaze tým, že si ju sami položíte.
    • Teplo a pohodlie: PVC podlahy sú zvyčajne teplé na dotyk, čo znamená, že si budete môcť užívať príjemnú chôdzu bez pocitu chladu pod nohami. Niektoré PVC podlahy majú navyše dodatočnú vrstvu izolácie.
    • Odolnosť voči alergénom a škvrnám: PVC podlahy sú odolné voči škvrnám a alergénom, vďaka čomu sú vhodnou voľbou pre rodiny s deťmi a domácimi zvieratami.

    4. PVC podlahové krytiny - cena

    Cena PVC podlahových krytín sa pohybuje v rozmedzí od 12 do 20 EUR/m2. Ceny za pokládku vinylových podláh sa začínajú od 7 EUR/m2.

    Odborný článok 814
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vinylová podlaha?

    Máme 1087 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1087 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha
    10
    5

    EURO-MONT SK s.r.o.


    8.7
    0

    KVP-Podlahar.sk


    8.7
    0

    SEATOUR s.r.o.


    8.6
    0

    TATRAPLAST POPRAD, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené