Pre oblasť

    Vinylová podlaha

    Článok si prečítalo viac ako 1351+ používateľov
    Podlahové krytiny sú jedným z hlavných prvkov interiéru, pretože skutočne ovplyvňujú to, ako sa budeme v priestore cítiť. Vinylová podlaha je najobľúbenejšou podlahovou krytinou práve kvôli bohatému výberu farieb, vzorov a textúr, tiež kvôli svojej trvanlivosti a odolnosti.
    Odborný článok 1351
    vinylova podlaha
    Máme 1086 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha:

    1. Vinylová podlaha

    Vinylová podlaha je najpopulárnejšia podlaha na svete. Vinylové podlahové krytiny sú k dispozícii v rôznych rozmeroch a hrúbkach. Vinylová podlaha je teplá na dotyk a chôdza po nej je tichá a príjemná. Vinylová podlahová krytina sa lepí na suchý a rovný povrch, obľúbený je aj kliková vinylová podlaha („click“ systém), ktorý sa dá spojiť bez lepidla. Môže byť použitá v kuchyniach a kúpeľniach, pretože je odolná voči vlhkosti. Pre svoju ľahkosť a malú hrúbku je vinylová podlaha vhodná najmä na renovácie a kombináciu s podlahovým vykurovaním. Vinylová podlaha sa ľahko inštaluje, je odolná proti vlhkosti a nárazom, je vhodná na podlahové vykurovanie a ľahko sa udržiava, takže je takmer dokonalá.

    Montáž vinylovej podlahy
    Montáž vinylovej podlahy

    2. Pokládka vinylovej podlahy

    Všetko, čo potrebujeme na položenie vinylovej podlahovej krytiny, je rovný a suchý podklad. Pred položením musí byť povrch vyrovnaný samonivelačnou stierkovou hmotou, aby sa získal hladký podklad. Na lepenie vinylových dosiek používa sa špeciálne lepidlo, ktoré musí byť vysušené 10 až 15 minút pred inštaláciou (pokládkou). Vinylové zvitky alebo kliková vinylová podlaha sa ľahko inštalujú bez lepidla. Údržba vinylovej podlahy je mimoriadne ľahká, potrebný je iba vhodný čistiaci prostriedok a vlhká handrička.

    Pokládka vinylovej podlahy
    Pokládka vinylovej podlahy je rýchla a ľahká

    3. Farby a vzory vinylových podláh

    Pretože vinyl je plast, škála farieb, vzorov a textúr je takmer neobmedzená. Od jednofarebnej, cez pruhovanú alebo károvanú potlač, až po imitáciu dreva alebo kameňa. Povrch vinylu môže mať špeciálnu úpravu, ktorá mu dodáva ďalšie priaznivé vlastnosti: povrch môže byť kompaktný, akustický, bezpečnostný alebo protišmykový, antistatický alebo elektricky vodivý.

    Odborná rada zo spoločnosti DOMAT, s.r.o.

    1. Čo je lepšia voľba, laminátová alebo vinylová podlaha?

    Podľa môjho názoru, lepšia voľba je vinylová podlaha. Je teplejšia, mäkšia a tichšia, 100% vodeodolná. Samozrejme vinylová podlaha je drahšia oproti laminátu a je náročnejšia na podklad... podklad by mal byť rovný najlepšie znivelizovaný. Odporúčam kupovať kvalitnejší vinyl ten začína od tých 25-40eur/m2. Lacný vinyl neodporúčam kupovať, to by som radšej investoval do kvalitnejšieho laminátu.

    2. Môžu isť vinylová a laminátová podlaha na podlahové kúrenie?

    Áno, vinylová podlaha je veľmi vhodná na podlahové kúrenie pretože má najnižší tepelný odpor. Laminátová podlaha, pokiaľ spĺňa parametre, môže taktiež isť na podlahové kúrenie.

    3. Ako môžem inštalovať vinylovú podlahu a laminát a ktorý smer inštalácie sa odporúča?

    Môžete zvoliť akýkoľvek smer inštalácie ale najčastejšie montujeme smerom k oknu - opticky to zväčšuje miestnosť.

    Pán Lukáš Minarech, spoločnosť DOMAT, s.r.o.

    4. Vinylová podlahová krytina – cena

    Aj keď je vinylová podlaha považovaná za jednu z najpopulárnejších podlahových krytín, jej cena závisí od kvality, farby, ochranného náteru (od 0,3 do 0,55 mm a viac) a samozrejme od výrobcu. Priemerná cena vinylových podláh sa pohybuje v rozmedzí 15 až 15 EUR/m2.

    Ak máte záujem o vinylovú podlahu, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy. Ak sa chcete dozvedieť presnú cenu, môžete poslať dopyt našim overeným dodávateľom a pokladačom vinylových podláh, a tak dostanete viacero ponúk.

    Ďalšie informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1351
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vinylová podlaha?

    Máme 1086 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1086 realizátorov v oblasti Vinylová podlaha
    8.7
    0

    KOL-stavservis, s.r.o.


    9.5
    0

    STAVBYT


    9.4
    0

    René Morong


    8.7
    0

    Maliar Ján Pallang


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené