Pre oblasť

    Plastové vchodové dvere – áno alebo nie?

    Článok si prečítalo viac ako 1008+ používateľov
    Jedným z dôležitých prvkov štruktúry budovy, ktoré oddeľujú náš životný priestor od vonkajšieho sveta, sú určite vchodové dvere. Vchodové dvere sú klasifikované ako súčasť stolárstva, stolárskych prác. Najčastejšie sa vzhľad vchodových dverí a okien navzájom zhoduje, materiálovo a štýlovo. Často sa stáva, že na budovu sú nainštalované iba nové vchodové dvere, zatiaľ čo zvyšok exteriérových dverí a okien zostáva nezmenený.
    Odborný článok 1008
    plastove vchodove dvere
    Máme 689 realizátorov v oblasti Plastové vchodové dvere:

    1. Čomu je potrebné venovať pozornosť pri kúpe vchodových dverí?

    Vchodové dvere sú zrkadlom vášho príbytku, každý návštevník si ich všimne. Okrem toho, že vchodové dvere majú byť esteticky dokonalé, úplne integrované do exteriéru, mali by spĺňať aj bezpečnostné a izolačné požiadavky. Dôležitá je dobrá zvuková a tepelná izolácia vchodových dverí, ochrana proti vlámaniu a stabilita. Kľúčovým bezpečnostným prvkom vchodových dverí je pevné kovanie (pánty).

    2. Vybrať si plastové vchodové dvere alebo nie?

    Plast (PVC) ako materiál sa udržiava mimoriadne ľahko. Konštrukcia plastových dverí je zvyčajne vyrobená zo železa, čo zaisťuje pevnosť a stabilitu. Negatívnou vlastnosťou, ktorú s plastom spájame, je určite jeho rozklad. Ak sa rozhodnete pre plastové dvere, dávajte pozor na to, či sú vyrobené z rozložiteľných materiálov. V žiadnom prípade by ste sa nemali nechať oklamať dobrou cenou. Prioritou má byť pohodlie, ktoré prinášajú nové dvere, tiež kvalita bývania vo vašom príbytku.

    Drahé drevo a ešte drahší hliník v minulosti nahradil plast (PVC). Či to bolo vhodné alebo nie, posúdite sami. Vlastnosti plastu sa upravujú a vylepšujú, vrátane odolnosti proti UV žiareniu a napínania pri veľkých teplotných zmenách. Plast je materiál, ktorý v minulosti nevydržal vysoké teploty, preto došlo k natiahnutiu materiálu a deformáciám dverného krídla. Ani po výmene materiálu sa dvere pevne nezatvárali. Toto už neplatí. Zmenili sa aj výrobné technológie a montáž.  Pri výbere materiálu vchodových dverí určite treba prihliadať na zachovanie nedotknutej prírody a mnohých ohrozených druhov. Ak plánujete obstarať nové vchodové dvere, pri rozhodovaní okrem ceny starostlivo zvážte všetky výhody a nevýhody toho-ktorého materiálu.

    Plastové vchodové dvere s imitáciou dreva sú čoraz populárnejšie
    Plastové vchodové dvere s imitáciou dreva sú čoraz populárnejšie
    Odborný článok 1008
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Plastové vchodové dvere?

    Máme 689 realizátorov v oblasti Plastové vchodové dvere:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 689 realizátorov v oblasti Plastové vchodové dvere
    9.2
    0

    ANPLAST Štefan Podracký


    10
    5

    EURO-MONT SK s.r.o.


    9.6
    0

    MONY - Jozef Molčány


    8.7
    0

    Obnovstav, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené