Pre oblasť

    Štukatúra: použitie a cena

    Článok si prečítalo viac ako 708+ používateľov
    Štukatúry (ozdobné omietky) sú známe už stáročia. Patria medzi dekoratívne prvky vonkajších a vnútorných omietok, keď chceme, aby náš dom nadobudol rustikálny vzhľad. Môžeme ich použiť na spestrenie modernistickej stavby, avšak treba dávať pozor, aby priestor nebol presýtený detailmi. Štukatúry sa väčšinou umiestňujú na spoje stien,  stien a stropov, alebo iba na stropy. V minulosti sa vyrábali z haseného vápna, piesku, sadry a vody. Dnes sa štukatúry vyrábajú z polystyrénu, dreva alebo plastu tak, že sú určené na okamžitú inštaláciu na povrch.
    Odborný článok 708
    stukatura
    Máme 420 realizátorov v oblasti Štukatúra:

    Použitie štukatúry

    Kedy a kde sa štukatúra použije, je individuálne rozhodnutie. Závisí to od štýlu, v ktorom je navrhnutý interiér, resp. exteriér budovy. Štukatúra je výborným doplnkom, ak ide o dom stavaný v rustikálnom štýle, alebo naopak, ako efektný prvok do ultramoderného prostredia. V každom prípade sa použitie štukatúry neodporúča v minimalistických interiéroch, kde prevládajú rovné, prísne línie, bez zbytočných doplnkov.

    Cena štukatúry

    Cena štukatúry závisí od jej tvaru a materiálu. Môžeme si kúpiť už pripravené profily, ktoré treba len nainštalovať. Profily z polystyrénu je ešte potrebné dodatočne opracovať so sadrou a vápencom. Ak sa rozhodneme pre sadrovú štukatúru, musíme okrem ceny základného materiálu rátať aj s tmelením a ostatnými dodatočnými prácami. Okrem toho je potrebné sa rozhodnúť, kde všade umiestnime štukatúru. K dispozícii sú stenové, rohové a stropné štukatúry. Vytvorenie štukatúr je zložitý proces. Cena inštalácie dekoratívnych profilov z polystyrénu, s lepidlom, tmelením a farbením sa pohybuje v rozmedzí od 5 do 20 EUR/bm.

    Aby bol váš dom plný zaujímavých detailov, pripravili sme pre vás niekoľko tipov. Môžete sa obrátiť aj na našich skúsených štukatérov a poslať im svoj dopyt. Cenu štukatúry si môžete overiť pomocou cenovej kalkulačky.

    Odborný článok 708
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Štukatúra?

    Máme 420 realizátorov v oblasti Štukatúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 420 realizátorov v oblasti Štukatúra
    10
    3

    OJ Bau - Ferdinand Juritka


    8.8
    0

    MRJ final


    9.4
    0

    Diamond Tiles VP s.r.o.


    10
    1

    Seven stars s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené