Pre oblasť
    Rohy a rohový nábytok môžu predstavovať určitú výzvu pri zariaďovaní príbytku. Rohové skrine majú nielen množstvo pozitívnych, ale aj negatívnych vlastností. Pred kúpou rohovej skrine je dôležité myslieť na rovnováhu medzi využitím priestoru a jeho funkčnosťou. 
    Odborný článok 169
    rohove skrine
    Máme 856 realizátorov v oblasti Montáž kuchyne, nábytku:

    1. Prečo sú rohové skrine výborným riešením?

    1.1. Rohové skrine pre dokonalé využitie priestoru

    Rohové skrine sú kusy nábytku, bez ktorých si nevieme predstaviť plánovanie funkčných interiérov, najmä ak ide o menšie miestnosti, kde je využitie každého štvorcového metra mimoriadne dôležité. Rohové skrine sú ideálnym riešením pre vyplnenie prázdnych rohov v spálňach, detských izbách, kuchyniach alebo kúpeľniach. Vďaka svojej schopnosti maximálne využiť priestor ponúkajú ďalší úložný priestor bez kompromisov v oblasti estetiky. 

    1.2. Rohové skrine ako dodatočný úložný priestor

    Hoci sú veci, ktoré sa v takýchto skriniach nachádzajú, ťažšie dostupné, rohové skrine v kombinácii s obyčajnými skriňami predstavujú výborné riešenie ako ďalší úložný priestor. Ideálnou kombináciou je mať veci, ktoré nepoužívame každý deň (napr. sezónne oblečenie a obuv - v zime letné a naopak) uložené v rohovej skrini a veci, ktoré denne používame v iných skriniach.

    Skriňa s rohovým prvkom
    Skriňa s rohovým prvkom

    2. Pozitívne vlastnosti rohových skríň

    Najdôležitejšie na týchto kusoch nábytku je, že sa do nich zmestí veľa vecí. Sú priestranné a pri správnom plánovaní mimoriadne praktické. Ak ich používate v kuchyni, nezabudnite implementovať systém, ktorý vám umožní čo najrýchlejšie a najjednoduchšie dočiahnuť riad alebo potraviny v najvzdialenejšom rohu. Väčšie rohové prvky, akými sú skrine alebo šatníkové skrine, sa dajú v tomto zmysle urobiť veľmi praktickými a efektívnymi pridaním políc, košov, držiakov, zásuviek...

    3. Negatívne vlastnosti rohových skríň

    Rohové skrine môžu zaberať veľa miesta a ich otváranie nie vždy je praktické. Niekedy má zmysel uvažovať o prvkoch spojených v rade ako o rohových skriniach. V každom prípade funkčné prevedenie rohových prvkov nie je lacné. Okrem toho, systémy, ktoré do nich zabudujeme, nesmú zlyhať, musia fungovať bezchybne.

    Ak vám to priestor dovoľuje, rozhodnite sa radšej pre tzv. korpus prvkov, pretože vás vyjde lacnejšie. Používaním rohov nezískate toľko, koľko môžete funkčne stratiť.

    4. Kde umiestniť rohové skrine?

    Ako už názov napovedá, rohové skrine rôznych veľkostí slúžia na umiestnenie v rohoch miestnosti. Otváranie rohovej skrine a ukladanie vecí do nej nie je práve najpraktickejšie – napriek tomu sú rohové skrine dobrým riešením do stiesnených obytných priestorov. Najužitočnejšie sú na uloženie vecí, ktoré nepoužívame každý deň. Dôležité je vo fáze navrhovanie rohovej skrine naplánovať spôsob otvárania, na ktorú stranu sa budú dvere otvárať, ako aj možnosti ukladania a vyberania vecí. Základným pravidlom pri navrhovaní rohovej skrine je funkčnosť – čím väčšie je čelo alebo dvierka, tým ľahší je prístup k veciam v rohovej skrini.

    Maximálne využité rohové časti
    Maximálne využité rohové časti

    5. Spôsoby otvárania rohových skríň

    5.1. Rohové skrine s krídlovými dverami

    Toto je najbežnejší spôsob otvárania rohových skríň. Krídlové dvere sa otvárajú podobne ako klasické dvere skríň. Existujú rôzne typy pántov, napríklad pánty so vstavanými tlmičmi, ktoré umožňujú pomalé, tiché a jemné zatváranie dverí.

    5.2. Posuvné dvere

    Rohové skrine s posuvnými dverami umožňujú otváranie posúvaním dverí po bokoch skrine. Je to vynikajúca voľba, ak chcete ušetriť miesto, pretože nemusíte počítať s dodatočným priestorom na otváranie dverí dopredu. Posuvné dvere sa stali synonymom modernej estetiky.

    Rohový kuchynský prvok
    Rohový kuchynský prvok

    5.3. Rohové skrine s rotujúcimi sekciami

    Tento typ rohových skríň má police, ktoré sa otáčajú okolo stredovej osi. To umožňuje prístup k obsahu zo všetkých strán bez potreby otvárania dvierok. Takéto skrinky sú vynikajúce v kuchyni,  výborne sa hodia na odkladanie korenín, náčinia a iných drobností.

    5.4. Rohové skrine so zásuvkami

    Niektoré rohové skrine majú namiesto tradičných dvierok vysúvacie zásuvky. Zásuvky sú vynikajúce  nielen na udržiavanie poriadku, ale aj na dostupnosť, pretože umožňujú vidieť obsah skrinky na prvý pohľad.

    Rohová skrinka s rotujúcimi sekciami
    Rohová skrinka s rotujúcimi sekciami

    6. Rohové skrinky v kuchyni

    Výber rohových skriniek do kuchyne závisí od viacerých faktorov, vrátane veľkosti a usporiadania kuchyne, osobných potrieb a estetických preferencií. V malých kuchyniach môžu byť rohové prvky skvelým riešením na využitie priestoru, pretože umožňujú uloženie v rohoch, ktoré by inak zostali nevyužité. Vo väčších kuchyniach nemusí byť takýto kus nábytku potrebný, pretože sú už k dispozícii odkladacie skrinky. Rohové prvky sú výborné na odkladanie menej často používaných predmetov alebo na organizáciu kuchynského náčinia, môžu obsahovať police, zásuvky alebo koše pre ľahší prístup k obsahu. Do rohových skriniek vzhľadom na ich tvar, samozrejme, nemôžeme umiestniť chladničku, rúru ani umývačku riadu. 

    Je dôležité myslieť na praktickosť a dostupnosť rohovej skrinky v kuchyni. Rotujúce sekcie a koše, alebo vysúvacie zásuvky môžu urobiť rohové skrinky užitočnejšími, pretože sa vyhnete problémom s prístupom k veciam v hlbokých rohoch.
    Rohový prvok poskytuje ďalší úložný priestor
    Rohový prvok poskytuje ďalší úložný priestor

    Ak hľadáte niekoho, komu by ste zverili výrobu rohových prvkov alebo potrebujete nejaký iný nábytok na mieru, alebo máte záujem o montáž nábytku, pomoc môžete vyhľadať na daibau.sk, úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a čoskoro sa vám ozvú firmy s vhodnou ponukou.

    Odborný článok 169
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Montáž kuchyne, nábytku?

    Máme 856 realizátorov v oblasti Montáž kuchyne, nábytku:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 856 realizátorov v oblasti Montáž kuchyne, nábytku
    9.9
    0

    Jozef Cimbák


    9.5
    0

    Stolárstvo Hrkút


    9.9
    0

    Karel Raška - RAMONT


    10
    0

    MIOL s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené