Pre oblasť

    Brány cena

    Koľko stojí brána? Cena brány závisí predovšetkým od rozpätia samotnej brány, ktoré môže byť až do 10 metrov a viac. Typ brány ovplyvňuje aj cenu, môže to byť: posuvná brána, samonosná posuvná brána, jednokrídlová a dvojkrídlová brána a teleskopická brána b>. Trh ponúka širokú škálu typov, modelov, prevedení a dizajnov brán a brány na mieru alebo výplní brán na mieru, ktoré výrazne ovplyvňujú konečnú cenu. Ak chcete automatickú bránu na elektrický pohon, k výdavkom treba pripočítať aj motor s príslušenstvom. Najlacnejšia posuvná brána stojí 250 až 550 EUR/m.


    Komu zveriť montáž brány? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným dodávateľom brán vo vašom okolí - zadarmo a nezáväzne!

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    OSTATNÉ CENY ZA Brány

    Ako ste využili tieto informácie?

    Brány - všetko, čo potrebujete vedieť

    1. Brány - čo všetko potrebujete vedieť?

    1.1. Z čoho sú brány vyrobené?

    Kované železo, oceľ, hliník a drevo sú materiály, ktoré sa najčastejšie používajú na výrobu brán. Každý z uvedených materiálov má svoje výhody a nevýhody. To, pre akú bránu sa rozhodnete vy alebo váš architekt, závisí vo veľkej miere od vzhľadu celej stavby. Brána by mala ladiť s vaším domom a jeho okolím. Ďalšie faktory dôležité pre výber materiálu použitého na výrobu brány sú, okrem iného, aj potrebná šírka a výška brány a frekventovanosť jej používania.

    1.2. Kované brány

    Pevnosť a odolnosť železa, ktoré sa používa na výrobu brán už stovky rokov, znamená, že brány vydržia celý život a ešte dlhšie. Tvarovanie kovaného železa používaného na kované brány na mieru umožňuje výrobu nielen úplne jednoduchých, priamočiarych brán, ale aj zdobených brán. Ak chcete jedinečný vzhľad, potom je kované železo tou správnou voľbou. Tento materiál má však aj niektoré nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť skôr, ako sa preň rozhodnete:

    Kované brány môžu byť drahé

    Firiem, ktoré vyrábajú kované brány a ploty, nie je veľa. Práca s kovaním je čoraz vzácnejšie remeslo, ktoré si vyžaduje vysokú odbornosť, zručnosť a dlhoročné skúsenosti. Preto je cena týchto služieb vždy dosť vysoká. Ak je však vaším cieľom jedinečná brána, ktorá vydrží desiatky rokov a váš rozpočet to dovoľuje, potom je kovaná brána určite tou správnou voľbou.

    Sú náchylné na hrdzavenie 

    Kované brány budú musieť byť po určitom čase natreté, aby boli chránené pred hrdzavením. Za normálnych okolností môžu medzi aplikáciou jednotlivých náterov uplynúť desaťročia. Ak však žijete v oblastiach, kde je viac dažďa a snehu, korózia sa bude objavovať častejšie aj napriek natieraniu a/alebo údržbe. Brány sú zvyčajne inštalované v blízkosti cesty, preto sa často stáva, že pri prejazde vozidiel sú postriekané buď blatom alebo posypovou soľou, čo z dlhodobého hľadiska spôsobuje hrdzavenie.

    1.3. Oceľové brány

    Oceľové brány sú podobné bránam z tepaného železa, ibaže sú vyrobené z dutých oceľových rúr namiesto pevnej ocele. To znamená, že takéto brány sú oveľa ľahšie a úmerne tomu aj lacnejšie. Oceľové brány sú zvyčajne továrensky vyrobené, takže nie sú vyrobené na mieru. Ich výhodou je to, že sa inštalujú rýchlejšie. Výrobcovia plotov a brán ponúkajú oceľové brány v rôznych štandardných štýloch, ponuka modelov a variantov na trhu je naozaj veľká. Vyrábajú sa ako panely - plné, perforované, s vodorovne alebo zvisle uloženými plochými alebo okrúhlymi rúrkami... Dostupné sú väčšinou v štandardných rozmeroch a farbách.

    Oceľové brány nie sú také pevné ako brány z tepaného železa, ale sú dostatočne pevné, aby poskytli dostatočnú bezpečnosť za dostupnejšiu cenu. Rovnako ako u kovaných brán, nevýhodou oceľových  brán je hrdzavenie, ak sa nachádzajú v blízkosti ciest, ktoré sú v zime solené.

    1.4. Hliníkové brány

    Dá sa povedať, že hliník má oproti iným materiálom určité výhody. Nehrdzavie ako železo alebo oceľ. V oblastiach, kde je problémom posypová soľ, môžu hliníkové brány vydržať dlhšie bez údržby. Hliníkové brány sú navyše ľahké, čo umožňuje postaviť ich na tenšie alebo murované stĺpiky. Nižšia hmotnosť je vhodná aj pri automatizácii hliníkových brán, pretože menej zaťažuje ich pohon. Elektrický pohon brány tak môže byť menej výkonný, a teda lacnejší. Hliníkové brány, podobne ako oceľové, sú zvyčajne továrensky vyrábané, čo je tiež oveľa lacnejšie ako brány vyrobené na mieru. Nevýhodou hliníkových brán je, že nie sú také pevné ako oceľové a železné brány. Ak je vašou prioritou bezpečnosť a ochrana vašej domácnosti, tak určite zvoľte bránu z tepaného železa alebo ocele.

    1.5. Drevené brány 

    Drevené brány sú ideálne, keď kovové brány nezapadajú do okolitého prostredia. Treba však zdôrazniť, že drevené brány predstavujú určitú výzvu. Väčšie brány, vyrobené z masívneho dreva, sú ťažké. Keďže drevo sa nedá zvárať ako kov, môžu sa vyskytnúť problémy s deformáciami a ochabnutím. V tomto smere môžu pomôcť kovové výstužné konzoly alebo dokonca celý kovový rám, ktorý podopiera bránu.

    Dôležitý je aj druh dreva, z ktorého je brána vyrobená. Mnohé druhy dreva sú náchylné na deformáciu alebo krútenie. Práve z toho dôvodu si výrobcovia drevených brán vyberajú také druhy dreva, ktoré sú rozmerovo stabilnejšie a trvácnejšie. Smrekovec a sibírsky smrekovec sú obľúbenou voľbou pre drevené brány. Zároveň sú cenovo výhodnejšie a dostupnejšie ako exotické druhy dreva.

    2. Brány - typy

    Brány môžu byť v rôznych prevedeniach alebo konfiguráciách. Existujú brány jednokrídlové, dvojkrídlové, samonosné, teleskopické alebo posuvné. Výber správneho typu brány je kľúčový. Pre správne rozhodnutie je dôležité poznať vlastnosti, výhody a nevýhody jednotlivých typov brán. Výber správnej brány závisí od rôznych faktorov, ako je veľkosť dvora, poloha a šírka vstupu do dvora, sklon terénu a podobne.

    Ak potrebujete bránu čo najväčšiu, je lepšie zvoliť posuvnú samonosnú bránu, pretože lepšie odoláva silnejším nárazom vetra a zaťaženiu nosnými prvkami. Ak je váš dvor úzky alebo nie je dostatok miesta na posúvanie brány, krídlové brány budú vhodnejšou voľbou. Krídlové brány však potrebujú priestor na otváranie smerom von alebo do dvora. Keď sú brány veľké a vystavené silným poryvom vetra, je najlepšie vyrobiť ich z oceľových profilov a kovaných prvkov. Na výplň panelového rámu možno použiť rôzne materiály: drevo, plexisklo, PVC, plech, železo alebo kombinácie uvedených materiálov.

    2.1. Samonosné brány

    Charakteristické pre tieto brány je, že sú pomocou špeciálnych koliesok a profilov upevnené iba v jednom bode. Na posúvanie nepotrebujú podlahové vedenie. Pretože sú tieto brány zdvihnuté nad zemou, špina a posypová soľ pre ne nie sú žiadnym problémom. Údržba samonosných brán je jednoduchá a proces ich automatizácie oveľa jednoduchší a lacnejší, pretože pohon nie je zaťažený prekonávaním odporu spôsobeného prekážkami na ceste. Životnosť motora je tak oveľa dlhšia. Prechodný otvor pre samonosné brány môže byť väčší ako 10 metrov.

    Samonosná brána
    Samonosná brána

    2.2. Posuvné brány 

    Posuvné brány umožňujú široký prechod, ale na otváranie musia mať podlahové vedenie, vlastne koľajnicu umiestnenú do zeme, po ktorej sa bude konštrukcia posúvať. Keďže sú brány v kontakte so zemou, sú o niečo náchylnejšie na hrdzavenie a zašpinenie. Samozrejme, podľa zvoleného smeru otvárania brány (smerom vľavo alebo smerom vpravo) je potrebné zabezpečiť dostatočný priestor na tento úkon.

    Posuvné segmentové brány

    Tento typ brány je vhodný, ak máme málo miesta na oboch stranách vstupu do dvora a je potrebný široký prechod. Brána pozostáva zo segmentov rovnakých alebo rôznych dĺžok, ktoré sa posúvajú po podlahovom vedení a na jednej strane sa navzájom prekrývajú. Tieto brány sú väčšinou automatizované, pretože manuálne otváranie a zatváranie by si vyžadovalo fyzickú silu a zručnosť a zabralo by to veľa času. Keďže sú brány v kontakte so zemou, sú o niečo náchylnejšie na hrdzavenie a zašpinenie.

    Posuvné teleskopické brány

    Tieto typy brán sú najpraktickejšie a niekedy aj jediné možné pre vstup do dvorov (väčšinou do mestských dvorov), kde neexistuje priestor na otváranie/zatváranie krídlových alebo posuvných jednodielnych brán. Panely posuvných brán tohto typu sú väčšinou rovnako veľké. Na otváranie používajú podlahové vodiace lišty a sú vhodné pre dvory, kde je menej miesta vľavo a vpravo od  prechodného otvoru. Keďže tieto brány sú väčšinou dvojdielne (skladajú sa z dvoch vzájomne prepojených krídel), sú automatizované, aby sa s nimi ľahšie manipulovalo.

    2.3. Jednokrídlové brány

    Tieto brány sú najstarším typom, a v súčasnosti sa vyrábajú len zriedka. Po prvé, pretože iba jeden stĺp nesie celé zaťaženie a bez ohľadu na to, z akého materiálu je vyrobený, ohýbanie je nevyhnutné kvôli veľkej hmotnosti a zaťaženiu, a potom sú nevyhnutné aj časté opravy. Na druhej strane sú takéto brány ako nadrozmerné dvere a na otváranie potrebujú veľa priestoru. Manuálne sa s nimi ťažko manipuluje a ak sú poháňané elektrinou, silne zaťažujú motor.

    Keďže sú však všetky tieto brány na príjazdových cestách veľké, ľudia sa často rozhodujú pre náhradné varianty, vlastne menšie bránky pre chodcov, ktoré sú vždy jednokrídlové, o niečo väčšie ako štandardné vchodové alebo interiérové dvere a majú obyčajný zámok.

    2.4. Dvojkrídlové brány

    Krídla brány sú namontované na dvoch okrajových stĺpikoch a pohybujú sa ako samostatné a nezávislé polovice. Sú vhodné do dvorov, kde nie je dostatok miesta na otvorenie alebo zatvorenie  jednokrídlovej brány. Ich výhodou je aj jednoduchšia automatizácia, hoci sú potrebné dva motory – jeden pre každé krídlo.

    3. Pohon pre brány

    Brány je možné otvárať manuálne alebo automaticky pomocou elektrického pohonu. Pohon pre brány sú najčastejšie elektromotory. Môžu tiež byť samostatne ovládané pomocou senzorov, spínačov a diaľkových ovládačov alebo prepojené s aplikáciou v telefóne, ako aj pre systém ovládania inteligentnej domácnosti. Môžu byť tiež prepojené s diaľkovým ovládačom, senzorom a/alebo smartfónom pre automatické otváranie.

    Automatické otváranie a zatváranie je riadené odosielaním príkazov cez rôzne rozhrania (interface, medzistyk), ako napríklad:

    • diaľkové ovládanie,
    • kódovač (zadanie kódu),
    • GSM komunikátor (hovor cez mobilný telefón),
    • vypínač - tlačidlo (zapnutie/vypnutie),
    • magnetický spínač (priblížením k magnetickému prívesku),
    • časovač.

    4. Brány - cena

    Koľko zaplatíte za bránu, závisí od množstva rôznych faktorov. Cena brány závisí predovšetkým od rozpätia samotnej brány, ktoré môže byť až do 10 metrov a viac.  Cenu ovplyvňuje aj materiál (výplň), z ktorého sú brány vyrobené a ďalšie použité príslušenstvo. Ďalším faktorom je typ brány – na trhu je dostupných veľa modelov. Ak chcete mať bránu automatickú, na elektrický pohon, k základnej cene treba pripočítať elektromotor a ovládač. Štandardné, továrensky vyrobené brány sú cenovo dostupnejšie ako brány vyrobené na mieru.

    4.1. Najlacnejšie brány

    Najlacnejšie sú posuvné, jednokrídlové a dvojkrídlové brány, nasledujú samonosné posuvné terasové brány a teleskopické brány. Najlacnejšia posuvná brána stojí 250 až 550 EUR/m.

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Bránu a braničku medzi dvoma domami na ulici

    Dobrý deň prajem

    máme záujem o zhotovenie brány
    a plot pre vstup na dvor s bránou a bránkou
    Poprosím skontaktujte ma 7200 € do 12000 €

    ........

    Výroba montáž osadenie samonosnej posuvnej brány

    Potrebujem zhotoviť čiže vyrobiť samonosnú posuvnú bránu dĺžka 5 m výška 160 cm výplň bráne brány hliníkové lišty brána na elektromotor s diaľkovým ovládaním dve fotobunky jeden bránkový snímač „komplet materiál zabezpečím sám výpočet čisto na prácu výkop elektrifikácia ,betónovanie výroba brány a stĺpika zapojenie elektromotora foto buniek snímača pojazdnenie konfigurácia ovládačmi brány z prijímačom,osadenie brány brúsenie maľovanie atď. Komplet práce na kľúč. 3150 € do 5250 €

    ........

    Montáž el.pohonu na dvojkridlovu bránu

    Potrebujeme majstra pre montáž el.pohonu na dvojkridlovu bránu. Šírka dvojkridlovej brány je 335cm výška 160cm. Fotka v prílohe. 540 € do 900 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Montáž elektrického pohonu na dvojkrídlovú bránu, 1 ks
    Brány, Komjatice

    450 € do 750 €

    Cena, Záhradná dvojkrídlová brána nepriehladná, 10m2
    Brány, Bratislava

    1800 € do 3000 €

    Cena, Požkodený zámok na automatickej bráne, 1 ks
    Brány, Blatná na Ostrove

    180 € do 300 €

    Cena, Nova kovová brana pre existujuci plot, teda v rovnakom dekore, Sirka brany 240cm a vyska v najvyssom bode cca 190cm
    Brány, Rovinka

    2250 € do 3750 €

    Cena, Kovová brana samonosna dvojramenna, 1ks 5000 x 1800 mm
    Brány, Sabinov

    2700 € do 4500 €

    Cena, Vstupnu branu na kluč, cca 240 cm
    Brány, Pezinok

    1080 € do 1800 €

    Cena, Bránička s bránou, 640 cm
    Brány, Veľká Mača

    3600 € do 6000 €

    Cena, Branu dvojkrydlovu aj braničku, cca 4m vyska 1.70 m plus branicka sirka 1.20m vyska 1.70 m
    Brány, Braväcovo

    2250 € do 3750 €

    Cena, Nefunkční pohon brány, servis pohonu motora key, 1 ks
    Brány, Lehôtka pod Brehmi

    270 € do 450 €

    Cena, Posuvná brána, 5,3 metra
    Brány, Podolie

    1800 € do 3000 €

    Cena, Výroba vstupnej hliníkovéj bránky a brány do vstupu rodinného domu, 1ks vstupnej bránky a 1ks vstupnej brány
    Brány, Šoporňa

    3150 € do 5250 €

    Cena, El ovládaná brána 2 ks, 600/200
    Brány, Bratislava

    10350 € do 17250 €

    Cena, Brana + malá branka, 4,2m x 1,7m
    Brány, Levice

    3150 € do 5250 €

    Cena, Samonosná brána posúvna, 3 m
    Brány, Trenčín

    1800 € do 3000 €

    Cena, Kovová posuvná brána, el. pohon, kovové zábradlie, 22 bežných metrov oplotenia + brána 4 m svetlá šírka
    Brány, Bratislava

    4500 € do 7500 €

    Cena, Vstupnú bránu posuvnú pred dom, veľká brána cca 5 m, dve posuvné cez seba, malá bránka 1 m, celková šírka 8,80 m
    Brány, Trnava

    2700 € do 4500 €

    Cena, Posuvná samonosná alebo dvojkrídlová brána na elektrický pohon, 4x2 m
    Brány, Dlhé nad Cirochou

    3150 € do 5250 €

    Cena, Bránku a plot, dĺžka spolu 12m, Rozmer plota je 9 m, výška asi 160cm.
    Brány, Poproč

    7650 € do 12750 €

    Cena, Vstupna brána, 6 metrov
    Brány, Kuchyňa

    3600 € do 6000 €

    Cena, Kovová vstupná brána do areálu s el. otváraním vedená v koľajnici, 10 m x 2 m
    Brány, Bošany

    3600 € do 6000 €

    Cena, Plot 24m výške 90cm Malá brána 110cm výška 160cm veľká brána 300cm, September, okotober, alebo november
    Brány, Veľký Cetín

    9000 € do 15000 €

    Cena, Dodať a nainštalovať bránu a bránku, Bránka 1m + stlpiky / 1,8m a Brána dvojkrídlová automatická 4m + stlpiky / 1,8m. Farba čierna a čím viac nepriehladná.
    Brány, Nové Zámky

    2250 € do 3750 €

    Cena, Montáž kovovéj bránky, osadenie stĺpikov a pletiva, Po popise
    Brány, Brezno

    6300 € do 10500 €

    Cena, Brána hliníková dvojkrídlová, oplotenie, brána cca 3,5 m, oplotenie cca 4,5 - 5 m
    Brány, Rovinka

    5400 € do 9000 €

    Cena, Krídlovú bránu a vstupnú bránku, 3 ks
    Brány, Kysucké Nové Mesto

    5400 € do 9000 €

    Cena, Brána kovová, plná , Dvojkrídlova brána cca1,80x1,60-ľavá +pravá a branička cca80x1,60 m
    Brány, Jakubany

    3600 € do 6000 €

    Cena, Ovladacky k brane , 2
    Brány, Šamorín

    450 € do 750 €

    Cena, Návrh a výroba vstupnej kovovéj brány s diaľkovým ovládaním a vrátnikom, ca 4m
    Brány, Stará Bystrica

    3600 € do 6000 €

    Cena, Garazove dvere+vchodove, Po popise
    Brány, Zubrohlava

    1350 € do 2250 €

    Cena, Celokovaná 4,5 dlhá brány , 4,5 metra
    Brány, Beladice

    4500 € do 7500 €

    Cena, Vstupna kovová brana, branicka, brana do zahrady, 3x2 m, 1x2m, 4,2x2m
    Brány, Miloslavov

    3600 € do 6000 €



    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Brány cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    167+ SPOLOČNOSŤAMI PRE Brány
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené