Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Dekoratívne omietky

    Článok si prečítalo viac ako 3762+ používateľov
    Je celkom isté, že každý má rád krásne upravené životné prostredie. Ak chcete doviesť svoj interiér do dokonalosti, netreba zabúdať na detaily, ktoré by mali byť prispôsobené želaniam jednotlivca.  Detaily sú kráľovnou interiérov, robia priestor originálnym, dotvoria celú atmosféru. Dekoratívne omietky určite patria medzi dekoratívne prvky interiéru. Svojou farbou a textúrou dodávajú priestoru dodatočnú estetickú hodnotu.
    Odborný článok 3762
    dekorativne omietky
    Máme 675 realizátorov v oblasti Dekoratívne omietky:

    ŠTRUKTURÁLNE OMIETKY

    Majú zvláštnu zrnitú štruktúru. Základom štrukturálnej omietky sú kremenné granuly. Štruktúrované omietky pôsobia hrboľato, preto sú skvelým riešením v priestoroch, kde nie sú úplne rovné steny. Priestor oživia, aj keď sa rozhodneme pre bielu omietku. V žiadnom prípade nie sú vhodné do kúpeľní a kuchýň, pretože na takejto stene zostávajú mastnoty, ktoré sa ťažko odstraňujú.

    TEXTÚROVANÉ OMIETKY

    Najdôležitejšie, čím sa táto omietka vyznačuje, je jej plasticita, ktorá umožňuje vytvoriť mnoho vzorov a textúr. Zvyčajne je textúrovaná omietka po aplikácii pokrytá farbou. Textúrovaná omietka je skvelým riešením do priestorov, kde chceme, aby sa steny dostali do popredia. Ak chceme mať textúrovanú omietku vysokej kvality, potrebujeme rovný, hladký podklad, na ktorý sa aplikuje omietka. Tento druh omietky nie je najvhodnejším riešením do vlhkých miestností, keďže vlhkosť sa v nej zadržiava skôr ako v klasickej omietke.

    BENÁTSKÉ OMIETKY

    Benátska omietka je viacvrstvová dekoratívna dokončovacia omietka, ktorá napodobňuje textúru mramoru. Je vyrobená z prášku z drahých kameňov, akrylových farieb, prírodných spojív a syntetických polymérov. Ide o mimoriadne elegantnú omietku, ktorá dodáva priestoru luxusný vzhľad. Benátska omietka má veľmi dlhú históriu, používali ju už starí Rimania. Vyznačuje sa odolnosťou a dlhou životnosťou.

    MINERÁLNE OMIETKY

    Minerálna omietka je zmesou vápna, cementu a minerálov. Vápno slúži ako dezinfekčný prostriedok, ktorý zabraňuje tvorbe rias a plesní. Pre tento druh omietky príznačná je  paropriepustnosť, preto je výbornou voľbou do priestorov, ktoré potrebujú reguláciu vlhkosti, a minerály túto vlastnosť majú. Vizuálne je minerálna omietka veľmi jednoduchá a klasická, netreba zabúdať, že je aj cenovo najvýhodnejšia.

    Odborná rada zo spoločnosti RC - Stav s.r.o.

    1. Čo je dekoratívna omietka San Marco a aké sú jej výhody?

    MARCOPOLO LUXURY je dekoratívna záverečná úprava pre interiéry talianskeho pôvodu, ktorá je schopná vytvárať očarujúce povrchy s veľkolepým jemným metalizovaným efektom, pre príjemné a podmanivé prostredia, klasické alebo s moderným dizajnom. Zloženie, obohatené špeciálnymi pigmentmi, vytvára povrchy charakteristické veľkými kontrastmi lesku, meniacimi sa podľa dopadu svetla. Veľmi jednoduchou aplikáciou je možné dosiahnuť početné estetické efekty, hry svetla a odrazy, ktoré dokážu uspokojiť každú estetickú požiadavku. MARCOPOLO LUXURY spája vysokú estetickú hodnotu s veľkou odolnosťou voči namáhaniu, ktorému je stena počas používania vystavená.

    Steny musia byť dokonale rovné, ideálne sadrové povrchy. Dekoratívna omietka sa skladá z troch fáz:

    - Prvá fáza: penetrácia od MARCOPOLO

    - Druhá fáza: impegračny biely náter od MARCOPOLO

    - Tretia fáza: povrchový dekoratívny náter ktorý nanesieme štetcom alebo hoblom.

    2. Tapeta alebo dekoratívna omietka? Ako sa rozhodnúť?

    Rozdiel medzi tapetou a dekoratívnou omietkov je veľký. Je tu niekoľko výhod a nevýhod:

    Dekoratívna omietka:

    +  rýchlejšie prevedenie, odolnosť voči oderom, je vode odolná, nenasákavá, umývateľná, dlhá životnosť, finálne prevedenie je krajšie bez spojov ako pri tapete.

    - vyššia cena.

    Tapeta:

    + nižšia cena

    - pracná realizácia, viditeľné spoje, nie je odolná voči odretiu, nie je vodeodolná, dosiahnutie finálneho efektu je neporovnateľný s dekoratívnou omietkov.

    Odbornú radu poskytol pán Robert Čapla zo spoločnosti RC - Stav s.r.o

    CENA DEKORATÍVNYCH OMIETOK

    Koľko stojí dekoratívna omietka? Dekoratívne omietky sú drahšie ako klasické maľovky, ale vášmu príbytku dodajú príjemný, elegantný a prestížny vzhľad. Ceny dekoratívnej omietky sa líšia v závislosti od typu omietky, ktorú si vyberieme. Benátska omietka je vďaka svojej štruktúre považovaná za jednu z najdrahších dekoratívnych omietok. Cena za ručné vyhotovenie dekoratívnej omietky je 35 až 55 EUR/m2. Uvedená cena je vrátane materiálu a práce.

    Dekoratívna omietka sa používa na skrášlenie interiérov budov
    Dekoratívna omietka sa používa na skrášlenie interiérov budov
    Odborný článok 3762
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Dekoratívne omietky?

    Máme 675 realizátorov v oblasti Dekoratívne omietky:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 675 realizátorov v oblasti Dekoratívne omietky
    10
    2

    Inn Decor s.r.o.


    8.7
    0

    Lukáš Kanaloš


    8.8
    0

    VISIO building s. r. o.


    10
    1

    Dekors s.r.o


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené