Pre oblasť

    Tepelné čerpadlo Daikin – posúdenie a prehľad

    Článok si prečítalo viac ako 922+ používateľov
    Tepelné čerpadlá Daikin so 60-ročnou tradíciou zostávajú lídrom v tomto odvetví. Spoločnosť investuje obrovské prostriedky do výskumu a vývoja svojich produktov a vedie tak v počte inovácií. Ako jedni z mála majú aj tepelné čerpadlá s kompresormi a freónmi vlastnej výroby. Niet divu, že pred viac ako desiatimi rokmi práve Daikin stanovil dôležitý míľnik pre vysokoteplotné tepelné čerpadlá vzduch-voda s tepelným čerpadlom DAIKIN Altherma HT, ktoré je vhodné aj na vykurovanie starších súkromných domov.
    Odborný článok 922
    tepelne cerpadlo daikin
    Máme 857 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Čo potrebujete vedieť pred inštaláciou tepelného čerpadla?

    Predtým, ako sa rozhodnete pre inštaláciu tepelného čerpadla, je dôležité posúdiť, aké sú tepelné straty vášho domu. Zistite, aké budú ročné náklady na prevádzku tepelného čerpadla. Vykurujete svoj dom radiátormi a potrebujete vysokoteplotné tepelné čerpadlo? Odporúčame, aby ste sa pred kúpou tepelného čerpadla a jeho inštaláciou poradili s dôveryhodným odborníkom.

    2. Daikin – najinovatívnejšie tepelné čerpadlo na trhu

    Tepelné čerpadlo Daikin je synonymom revolučnej technológie vykurovania. Modely Daikin Altherma 3 H HT boli prepracované tak, aby obsahovali kompresor využívajúci nové chladivo R32 a technológiu dvojitého vstrekovania (double injection technology). Daikin je lídrom medzi výrobcami tepelných čerpadiel, keďže súčasne vyrába a vyvíja nové chladivá, kompresory a tepelné čerpadlá a udržiava si neustálu konkurenčnú výhodu na trhu, čo sa odráža nielen v jeho technologickej výhode, ale aj v najväčšom podiele na trhu v porovnaní so všetkými typmi tepelných čerpadiel v Európe. 

    Vnútorná jednotka tepelného čerpadla Daikin môže byť pre montáž na podlahu s integrovaným ohrievačom vody z nehrdzavejúcej ocele alebo pre montáž na stenu bez ohrievača vody, s jednoduchou obsluhou a jedinečnou obrazovkou Daikin, ktorá signalizuje prevádzkový stav, zdroj: Daikin
    Vnútorná jednotka tepelného čerpadla Daikin môže byť pre montáž na podlahu s integrovaným ohrievačom vody z nehrdzavejúcej ocele alebo pre montáž na stenu bez ohrievača vody, s jednoduchou obsluhou a jedinečnou obrazovkou Daikin, ktorá signalizuje prevádzkový režim, zdroj: Daikin

    3. Tepelné čerpadlá Daikin 3 H HT fungujú aj pri teplote -28 °C

    Tepelné čerpadlo Daikin 3 H HT ponúka okrem atraktívneho vzhľadu množstvo technických inovácií. Dosahuje výstupnú teplotu vody až 70 °C aj pri vonkajších teplotách do -15 °C. Hranica, do ktorej môže tepelné čerpadlo bez problémov fungovať, je mínus -28 °C a výstupná teplota vody v tom prípade dosahuje 65 °C. Takéto vysoké výstupné teploty vody, dosahované tepelným čerpadlom 3 H HT znamenajú, že je vhodné a efektívne aj pre vykurovanie zle zateplených starších objektov s radiátorovým vykurovaním, ale aj pre novostavby s podlahovým kúrením.

    Najinovatívnejšie tepelné čerpadlo na trhu, zdroj: Daikin
    Najinovatívnejšie tepelné čerpadlo na trhu, zdroj: Daikin

    1. Nástenný model: Najlepšia kompaktná jednotka na prípravu teplej úžitkovej vody v kombinácii so samostatnou nádržou. Na želanie zákazníka je možné doplniť funkciu chladenia.

    2. Model s integrovanou nádržou teplej vody z nehrdzavejúcej ocele: Kompaktná jednotka, 59 cm × 60 cm, so zásobníkom 180 alebo 230 litrov, ktorý dokáže splniť všetky potreby priemernej domácnosti. Model Bison je možné nainštalovať na dosiahnutie dvoch rôznych teplôt súčasne.

    3. Model s integrovaným zásobníkom ECH2O na teplú úžitkovú vodu: Jednotka ECH2O je vybavená 300 alebo 500 litrovým zásobníkom teplej úžitkovej vody, ktorý môže byť pripojený k solárnemu energetickému systému. Na želanie zákazníka je možné doplniť funkciu chladenia.

    4. Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT - cena 

    Cena tohto tepelného čerpadla je o niečo vyššia ako u konkurencie. Ak však vezmeme do úvahy jeho efektivitu, spoľahlivosť a nižšie prevádzkové náklady, zistíme, že sa oplatí do neho investovať. V konečnom dôsledku investícia sa vráti nižšími prevádzkovými nákladmi na vykurovanie.

    5. Ešte efektívnejšie tepelné čerpadlo Daikin

    Vďaka technológii dvojitého vstrekovania sú tepelné čerpadlá Daikin Altherma 3 H HT ešte tichšie a efektívnejšie. Táto technológia nahradila už známu technológiu BLUEVOLUTION.  Výrobca vyvinul kompresor s dvojitým priamym vstrekovaním, ktorý umožňuje tepelnému čerpadlu dosahovať vysoké teploty vody len s jedným kompresorom, takže ho možno jednoducho namontovať do radiátorového vykurovacieho systému staršieho zle zatepleného domu. Nový typ kompresora tiež umožňuje extrémne vysoký výkon tepelného čerpadla aj pri veľmi nízkych vonkajších teplotách. 

    Najúčinnejšie tepelné čerpadlo na trhu, zdroj: Daikin
    Najúčinnejšie tepelné čerpadlo na trhu, zdroj: Daikin

    VYROBENÉ S OSOBITNOU POZORNOSŤOU

    1. Moderný kryt

    Inžinieri spoločnosti Daikin v spolupráci s dizajnérmi prišli so skvelým riešením vzhľadu vnútorných jednotiek a zároveň dali klasickému vzhľadu vonkajších jednotiek nový, moderný tvar. Vonkajšia jednotka má peknú prednú stranu a čisté línie, s ktorými sa hodí do každého prostredia.

    2. Účinný ventilátor

    Vysokovýkonné tepelné čerpadlá majú zvyčajne dva ventilátory, tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 H HT má jeden, ale väčší, ktorý zaisťuje lepšie prúdenie vzduchu a vytvára menej hluku.

    3. Úplne nový kompresor

    Daikin Europe v spolupráci s Centrom technológií a inovácií, ktoré je súčasťou spoločnosti Daikin v Japonsku, zdokonalili úplne nový typ kompresora, ktorý dokáže zvýšiť teplotu vody až na 70 °C. Tento typ vysokoteplotného tepelného čerpadla je prvým zariadením, ktoré používa chladivo R32, ktoré svojimi charakteristikami zodpovedá štandardným chladivám, má však vyššiu energetickú účinnosť a nižšie emisie CO2.

    4. Kvalitná izolácia

    Trojvrstvová izolácia a gumové tesnenia medzi spodnou doskou a vibračnou doskou amortizujú oscilácie, a tým aj hluk, ktorý kompresor vytvára pri zapnutí.

    6. Tepelné čerpadlo Daikin spotrebuje o 30 % menej chladiva a má 4-krát menší dopad na životné prostredie

    Tepelné čerpadlo Altherma 3 H HT dosahuje účinnosť A+++, potrebuje na to o 30 % menej chladiva v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Spolu s ďalšími vylepšeniami to znamená štvornásobne menšiu záťaž pre životné prostredie v porovnaní s predchádzajúcim modelom.

    7. Ešte tichšie tepelné čerpadlo Daikin

    Vonkajšia jednotka tepelného čerpadla počas prevádzky produkuje iba 38 dB hluku. Tepelné čerpadlo však môže byť prepnuté na ešte tichší chod a na vzdialenosť 3 metrov môže vyprodukovať do 35 dB, je to menej ako zvuk v knižnici. Tepelné čerpadlo Daikin 3 H HT je jednoducho fenomenálne!

    Odborný článok 922
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 857 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 857 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo
    10
    5

    Svalt s.r.o


    8.6
    0

    KLÍMA LIPTOV s.r.o.


    9.7
    0

    vychladene.sk s. r. o.


    9.4
    0

    Mišo - Kúrenie


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené