Pre oblasť

    Tepelné čerpadlo Panasonic – šetrí energiu na vykurovanie

    Článok si prečítalo viac ako 979+ používateľov
    V spoločnosti Panasonic sú odhodlaní významne prispieť k zníženiu spotreby energie v každej domácnosti. V zimných mesiacoch väčšinou závratne stúpajú účty za elektrinu, resp. prudko stúpa spotreba energie, čo je veľkým problémom mnohých majiteľov domov. S elegantnými a inteligentnými tepelnými čerpadlami spoločnosti Panasonic si užijete väčšie úspory a vo svojom dome sa vždy budete cítiť príjemne a pohodlne. Technológia ECONAVI automaticky rozpoznáva rôzne podmienky v miestnosti a podľa toho optimalizuje prevádzku tepelného čerpadla. Invertorová technológia na druhej strane zabezpečuje, že na udržanie nastavených teplôt sa spotrebuje menej energie. Ak chcete na vykurovaní svojho domu ušetriť ešte viac ako doteraz, zhromaždili sme pre vás niekoľko užitočných tipov, ktoré vám pomôžu znížiť spotrebu energie, ušetriť peniaze a maximálne využiť tepelné čerpadlo.
    Odborný článok 979
    tepelne cerpadlo panasonic
    Máme 861 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Tepelné čerpadlo Panasonic - osvojte si základy nastavenia parametrov 

    Aby ste čo najoptimálnejšie využili všetky funkcie a výhody svojho tepelného čerpadla počas zimných mesiacov, skontrolujte, či je nastavenie diaľkového ovládača v režime „KÚRENIE“ (heating) a či sú otáčky ventilátora a klapka nastavené na „AUTOMATICKY“ (auto). To pomáha vášmu tepelnému čerpadlu určiť podmienky v miestnosti a pracovať efektívnejšie. Panasonic tepelné čerpadlo môžete nastaviť aj do režimu „ECONAVI“, čím môžete spotrebu energie ďalej znížiť 

    Tepelné čerpadlá Panasonic významne prispievajú k zníženiu spotreby energie v každej domácnosti
    Tepelné čerpadlá Panasonic významne prispievajú k zníženiu spotreby energie v každej domácnosti

    2. Tepelné čerpadlo Panasonic by malo udržiavať konštantnú teplotu v miestnosti

    Keď je chladný zimný večer, mnohí si myslia, že je potrebné nastaviť prevádzku tepelného čerpadla na maximum a vykúriť tak miestnosti rýchlejšie. V takom prípade Panasonic tepelné čerpadlo musí pracovať intenzívnejšie a tak na svoju prevádzku spotrebuje viac energie. Energeticky efektívnejšie je nastaviť tepelné čerpadlo na požadovanú teplotu, okolo 21 – 23 °C, a potom ho nechať automaticky udržiavať konštantnú teplotu, počas dňa aj noci.

    Ak však potrebujete v určitom momente naozaj rýchlo vyhriať určitý priestor, použite tlačidlo „POWER“. To umožní, aby tepelné čerpadlo Panasonic pracovalo na plný výkon maximálne 20 minút, po ktorých sa vráti na normálne nastavenú teplotu.

    Tepelné čerpadlá Panasonic významne prispievajú k zníženiu spotreby energie a k úspore peňazí (vetracia jednotka s rekuperáciou tepla v obytných priestoroch; čerstvý, prefiltrovaný vzduch a veľká úspora energie)
    Tepelné čerpadlá Panasonic významne prispievajú k zníženiu spotreby energie a k úspore peňazí (vetracia jednotka s rekuperáciou tepla v obytných priestoroch; čerstvý, prefiltrovaný vzduch a veľká úspora energie)

    3. Používajte časovač vášho tepelného čerpadla Panasonic

    Všetky tepelné čerpadlá Panasonic sú vybavené časovačmi, ktoré sa ľahko používajú a dajú sa nastaviť v troch jednoduchých krokoch. Pre maximálne pohodlie nastavte časovač tak, aby sa tepelné čerpadlo začalo zahrievať hodinu predtým, ako sa ráno zobudíte, a hodinu predtým, ako sa popoludní vrátite domov zo školy alebo z práce. To znamená, že váš dom bude optimálne vykúrený vtedy, keď to potrebujete, a nebudete tak zbytočne plytvať energiou ani peniazmi na vykurovanie, keď nie ste doma.

    Tepelné čerpadlo Panasonic – vnútorná jednotka
    Tepelné čerpadlo Panasonic – vnútorná jednotka

    4. Tepelné čerpadlo Panasonic šetrí energiu, pre úsporu energie veľmi veľa dokážete urobiť aj sami 

    4.1. Zatiahnite závesy a spustite žalúzie

    Ak večer zatiahnete závesy alebo spustíte žalúzie, pridáte tak „ďalšiu vrstvu“ izolácie vášmu oknu, čo pomôže znížiť prievan a udržať vašu izbu teplejšiu.

    4.2. Zatvorte dvere

    Pri vykurovaní obývačky alebo spálne majte dvere na chodbe zatvorené, kým sa miestnosť úplne nevykúri. Tepelné čerpadlo tak rýchlejšie vykúri miestnosti, ktoré používate najčastejšie a v ktorých trávite najviac času a chcete, aby v nich bolo teplo.

    4.3. Zabezpečte pravidelnú údržbu tepelného čerpadla Panasonic

    Filtre tepelného čerpadla je dôležité pravidelne čistiť, aby fungovali efektívnejšie. Filter sa ľahko čistí a možno ho umyť iba vo vode, v kúpeľni. Predný panel krytu sa rýchlo odstráni jednoduchým postupom. Tepelné čerpadlo s čistým filtrom bude lepšie fungovať a spotrebuje menej energie.

    Pravidelne tiež kontrolujte priestor okolo vonkajšej jednotky, má byť uprataný a čistý. Ak sú v blízkosti vonkajšej jednotky umiestnené nejaké predmety, rastliny alebo iné prekážky, tie môžu zablokovať výfukový otvor a znížiť jeho schopnosť efektívne odvádzať teplo, čo následne zvyšuje spotrebu energie.

    4.4. Skontrolujte batérie vášho diaľkového ovládača

    Ak ste tepelné čerpadlo nepoužívali počas letných mesiacov, možno budete musieť vymeniť batérie v diaľkovom ovládači. Ak chcete vymeniť batérie, jednoducho posuňte predný kryt diaľkového ovládača. Predný kryt sa úplne vysunie, aby ste mali ľahký prístup k batériám.

    Odborný článok 979
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 861 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 861 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo
    10
    1

    Tomaso & Group, spol. s r.o.


    10
    2

    unitedcom s.r.o.


    10
    0

    MI&JA Servis s.r.o.


    9.7
    0

    Lincmaier s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené