Pre oblasť

    Tesár, krovy, väzníky cena

    Cena zhotovenia dreveného krovu sa líši v závislosti od druhu stavebného dreva a zhotoviteľa. Orientačná cena za stavebné rezivo je 160 EUR/m3. Výroba strešnej konštrukcie, s kompletnou dodávkou, výrobou, prepravou a montážou z dreva II. triedy, stojí 32 až 38 EUR/m2.

    Komu zveriť tesárske práce? Pošlite dopyt vhodným a ohodnoteným tesárom vo vašom okolí – zadarmo a nezáväzne! Stačí vyplniť formulár nižšie.

    Požiadajte o ponuku:
    Odošli dopyt

    Náklady na výstavbu strešnej konštrukcie na dome


    Cena za výrobu strešnej konštrukcie. Kompletná dodávka, výroba, preprava a montáž drevených strešných konštrukcií z dreva II. triedy, vrátane spojovacích a upevňovacích prvkov. Výroba a montáž podľa pôdorysu a prierezu a statického výpočtu.

    32.00 €/m2

    VEĽMI NÍZKA CENA
    €/m2

    STREDNÁ CENA
    38.00 €/m2

    NAJVYŠŠIA CENA
    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV

    OSTATNÉ CENY ZA Tesár, krovy, väzníky

    Vaše množstvo

    jednotka

    orientačná cena

    Vaša cena

    Drevená strešná konštrukcia

    Cena za výrobu strešnej konštrukcie. Kompletná dodávka, výroba, preprava a montáž drevených strešných konštrukcií z dreva II. triedy, vrátane spojovacích a upevňovacích prvkov. Výroba a montáž podľa pôdorysu a prierezu a statického výpočtu. Spotreba dreva do 0,06 m3 / m2.


    m2

    €/m2

    SPOLU:
    Poslať dopyt >

    Ako ste využili tieto informácie?

    Tesárstvo - všetko, čo potrebujete vedieť

    1. Čo potrebujeme vedieť o výrobe strechy?

    Drevená konštrukcia, ktorá podopiera strechu, sa nazýva krov. Krov môže byť tiež vyrobený z ocele alebo iných materiálov, ale najčastejšie je vyrobená z masívneho alebo lepeného dreva. Pre dlhú životnosť drevenej strechy má mimoriadny význam dobrý plán, správne dimenzovanie a profesionálne prevedené prevedenie. Nemenej dôležitá je správna údržba strechy.

    Dobrý dizajn, správne dimenzovanie a profesionálne prevedenie sú pre dlhú životnosť drevenej strechy veľmi dôležité
    Dobrý dizajn, správne dimenzovanie a profesionálne prevedenie sú pre dlhú životnosť drevenej strechy veľmi dôležité

    1.1 Aké sú vlastnosti dreva vhodného na strešnú krytinu?

    Na výrobu drevených striech sa najčastejšie používa smrekové drevo. Drevo môže byť plné a keď je potrebné prekonať väčšie rozpätia, použije sa lepené drevo. Na výrobu strechy sa používajú aj iné druhy dreva, napríklad dub a smrekovec, cena je však v tomto prípade zodpovedajúco vyššia. Smrekové drevo má silnú vláknitú štruktúru a je preto vhodným a odolným strešným materiálom. Dôkazom toho sú strechy mnohých starých meštianskych budov, ktoré sa zachovali po celé storočia. Starostlivá kontrola týchto starých drevených striech odhalila, že ich dlhú životnosť možno pripísať vynikajúcej kvalite použitého dreva a správnej orientácii drevených vlákien v konštrukcii. Na druhej strane nemožno očakávať, že napríklad zlé drevo napadnuté gophermi, napriek použitiu chemických prostriedkov, vydrží dlhšie ako niekoľko desaťročí.

    Dlhá životnosť dreva závisí od mnohých faktorov. Drevo musí byť rezané správnym spôsobom a v správnom čase, potom musí byť správne vypílené a vysušené. Nakoniec je tiež mimoriadne dôležité, aby bolo drevo správne nainštalované. Je potrebné dbať na to, aby drevo použité na strechu malo maximálny obsah vlhkosti 18% a lepené drevo iba 12%. Ak je drevo správne pripravené, nie je potrebné používať dodatočnú ochranu vo forme chemických prostriedkov. Drevo, ktoré bolo správne vysušené, sa zmenšuje a tiahne minimálne. Dnes je strešná konštrukcia plánovaná pomocou špecializovaných počítačových programov a striháme pomocou CNC strojov, čo zaisťuje maximálnu presnosť. Viditeľné časti dreva sú potom splnomocnené pre krajší vzhľad a najmä na častiach vystavených poveternostným vplyvom sú chránené fungicídnymi a insekticídnymi nátermi v dvoch až troch vrstvách. Nie je nezvyčajné a úplne prirodzené, že drevo vplyvom vetra, slnka a dažďa sčernie, vybledne alebo praskne. najväčšie nebezpečenstvo pre drevo predstavujú paraziti, ktorí môžu spôsobiť také významné škody, že strecha sa stane nepoužiteľnou a môže sa dokonca zrútiť. Je preto nevyhnutné drevo impregnovať zdravotne nezávadnými ochrannými prostriedkami, ktoré tiež znižujú horľavosť dreva.

    1.2 Správny návrh a dimenzovanie strechy

    Aby ste odolali svojej vlastnej hmotnosti, hmotnosti zrážok a silám vetra, je veľmi dôležité, aby bola strecha správne dimenzovaná. na Slovensku musia strechy uniesť v priemere okolo 270 kg na meter štvorcový. V praxi sa však často stáva, že strechy sú predimenzované a naopak poddimenzované. Predtým, ako začneme s rekonštrukciou strechy, je preto povinné najať statiku, ktorá vykoná všetky potrebné posúdenia budovy a urobí výpočet statiky pre konštrukciu strechy. Pri tom zohľadní faktor zastrešenia, snehu a vetra v geografickej polohe zariadenia. Hmotnosť strešnej krytiny a snehu sú kladné, pretože zaťažujú strechu smerom dole a stabilizujú tak konštrukciu. Váha vetra však pôsobí nahor a zo strán. Musí sa však vziať do úvahy aj možné horizontálne seizmické sily. Je veľmi dôležité, aby bola drevená konštrukcia správne zviazaná a pripevnená k nosným stenám. Jednotlivé časti drevenej konštrukcie sú spojené s t.i. drevené väzby, hmoždinky, drážky, drážky ... Zaťaženie sa prenáša na vonkajšie nosné steny konštrukciou a pri väčších rozpätiach medzipolohami na vnútorné nosné steny alebo na betónovú stropnú dosku.

    2. Ako si vybrať dobrého tesára?

    Konštrukcia strechy je z profesionálneho hľadiska jedným z najnáročnejších stavebných zásahov. Moderné strechy môžu byť zložité a tvarovo veľmi rozmanité a vyžadujú si majstrovskú prácu tesárov a pokrývačov. Či už renovujete alebo staviate novú strešnú konštrukciu, zverte ju len odborníkom, ktorí sú na túto prácu kvalifikovaní a majú bohaté skúsenosti. Majte na pamäti, že zle vyrobená strecha môže spôsobiť veľa finančných škôd a môže dokonca ohroziť zdravie a životy ľudí. Tu je niekoľko dôležitých faktov, vďaka ktorým je nesmierne dôležité zvoliť si správneho dodávateľa strešnej krytiny:

    Strecha každej strechy musí bezpodmienečne a dokonca aj s pridaním bezpečnostného faktora odolávať rôznym zaťaženiam od vlastnej hmotnosti konštrukcie, hmotnosti strešnej krytiny po zaťaženie snehom a ľadom a dnes zvyšujúcu sa odolnosť proti vetru. V južnejších častiach musí povrch strechy vydržať cca. 70 kg / m2, na severnom a východnom Slovensku, kde napadne oveľa viac snehu, musí vydržať aj 500 kg / m2 a viac. V priemere sa hodnota pohybuje okolo 270 kg / m2.

    Najmä nevýhody zlého prevedenia strechy sa prejavujú počas silných búrok. Častou chybou je zlé pripevnenie strechy k stenám. Počas búrky sa vytvárajú poryvy vetra, ktoré môžu zdvihnúť strechu alebo ju odtrhnúť od zeme, najmä v prípade veľkých odkvapov, do ktorých tlačí vietor s veľkou silou zdola nahor. Preto je správne ukotvenie strechy mimoriadne dôležité a dnes sa kvôli profesionálnej nekompetentnosti dodávateľov často zanedbáva.

    Je tiež dôležité zdôrazniť, že strecha a strešná krytina sú dve úplne samostatné časti strechy, ktoré musia na seba optimálne zapadať. Strechu vyrábajú stolári a krytinu kladú pokrývači. Strešné spoločnosti často ponúkajú plnohodnotné tesárske, pokrývačské a klampiarske práce a majú kvalifikovaných dodávateľov. Osobitnú pozornosť venujte nezávislým dodávateľom, ktorí sú stolármi, ale tiež vykonávajú strešné a inštalatérske práce alebo naopak. Zaistite, aby boli skutočne profesionálne vyškolení pre všetky druhy práce.

    3. Ostatné služby tesára

    Tesár pracuje v oblasti staviteľstva, ako aj v ďalších špecializovaných odboroch. Spolupracuje v stavebníctve hlavne na výrobe a stavbe drevených konštrukcií a lešení, výrobe debnení a výrobe drevených striech. Pri svojej práci úzko spolupracujú s ostatnými profilmi dodávateľov (murár, pokrývač, inštalatér atď.). Tesár môže okrem exekúcie vypracovať aj plány na rôzne drevené konštrukcie a opláštenie.

    Existuje mnoho rôznych druhov tesárskych prác a vo všeobecnosti sa všetky týkajú týchto prác:

    - Porozumenie technickým plánom a tvorba plánov.

    - Návrh rôznych stavieb

    - Zavedenie a optimalizácia výrobného procesu

    - Oprava tesárskych prvkov

    - Údržba tesárskych prvkov

    Popri výrobe striech možno tesárske práce rozdeliť do štyroch skupín prác:

    3.1 Všeobecné tesárske a stolárske práce

    Zahŕňajú širokú škálu domácich vylepšení, od urgentných opráv až po nepodstatné kozmetické zmeny. Môže ísť o prístavbu drevenej terasy, výrobu pergoly alebo dreveného pavilónu, výrobu alebo opravu interiérových sadrokartónových dosiek, inštaláciu nových dverí alebo okien atď.

    3.2 Pozorovanie

    Špecializovaná výroba rôznych dekoratívnych debnení a lemovaní. Tesári zvyčajne vyrábajú debnenie z dosiek OSB alebo iných materiálov, do ktorých sa vkladá výstuž a následne sa do nich nalieva betón. Týmto spôsobom sa železobetónové steny a podlahové dosky, nosníky, vodorovné a zvislé a šikmé železobetónové väzby, rovný, zakrivený a guľatý železobetón schody a iné viac či menej náročné železobetónové konštrukcie.

    3.3 Stavba lodí

    Lodný stolár vyrába a opravuje člny, lode a všetky druhy drevených plavidiel podľa plánov a špecifikácií klienta. Rozsah práce je skutočne široký a zahŕňa všetko od výroby krížnikov až po opravy osobných a rybárskych člnov. Okrem dreva pracuje tesár lode aj s inými materiálmi, ako sú sklenené vlákna a hliník. Medzi úlohy lodných tesárov patrí stavba lodných častí a trupov, montáž a opravy stavieb, povrchové úpravy povrchov lodí a preventívne prehliadky lodí atď.

    3.4 Výroba drevených nosných konštrukcií pre drevostavby.

    Drevostavby pozostávajú z vodorovných a zvislých drevených prvkov. Drevo použité na skeletovú stavbu je lepené drevo a pozdĺžne spojené drevo. Na základe architektonických plánov tesár pomocou špecializovaného počítačového programu nakreslí trojrozmerný plán drevenej skeletovej konštrukcie a pre každý prvok vyhotoví plány osobitne. Konštrukcia je rezaná počítačom riadeným CNC strojom. Steny budovy sa potom zvyčajne montujú v dielni a už namontované sa dodajú na miesto a zmontujú sa a spoja dohromady.

    4. Proces výroby drevenej strešnej konštrukcie

    Strecha vydrží všetky vyššie popísané zaťaženia a vydrží desaťročia, ba i storočia, ale iba ak je správne navrhnutá a samozrejme vyrobená. Nemôžeme dostatočne zdôrazniť, aká dôležitá je príslušná, odborne pripravená projektová dokumentácia, ktorá musí obsahovať:

    - pôdorys celej strechy s vybranými materiálmi

    - prierez nosných prvkov a škáry nosných prvkov s dôrazom na výber druhu spojiva a ich počet a usporiadanie.

    - podrobnosti kontaktov strešných prvkov a pripevnenia celej strechy k konštrukcii.

    Bohužiaľ, mnohým klientom v našej krajine pripadajú náklady na presné plány a výpočty zbytočné, aj keď iba tak je možné bez poškodenia skontrolovať stavbu a jej časti na papieri a zabezpečiť, aby bola strecha celá mechanicky odolná a stabilná.
    Výroba hrubej strechy sa vykonáva v nasledujúcich krokoch:

    1. Kontrola a merania na mieste

    2. Vykonávanie výpočtov a kreslenie štruktúry pomocou vhodného počítačového programu

    3. Rezanie dreva ručne alebo pomocou CNC stroja. S pomocou CNC strojov sú technologické procesy automatizované, optimalizuje sa rezanie a spotreba materiálu, konštantná kvalita produktu, ľahšie pracovné podmienky a nižšie náklady na pracovnú silu.

    4. dokončenie rezaných dielov v dielni tak, aby bola montáž na mieste čo najefektívnejšia

    5. vypracovanie podrobného plánu montáže

    6. Preprava a montáž na mieste

    daibau.sk, pomôžeme Vám s odhadom investície a výberom dodávateľa pre Váš Dom



    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV
    Posledné zverejnené dopyty

    Zhotoviť pochodznu plochu, povalu, strop

    Potrebujeme tesára pre zhotovenie drevenej konstrukcie pre pochodznu plochu (ulozny priestor, povalu) vo vaznikovom strope. Nieco ako je v prilohe. 1350 € do 2250 €

    ........

    Vybrusenie starých krovov, podlahy

    Dobrý deň.

    Kupili sme staršiu chalúpku, chcel by som prebrúsiť stare krovy + podlahu no nie uplne do hladka tak aby to vyzeralo ako povoedne. je to cca 150 m2. orienrtačna cena ? 7200 € do 12000 €

    ........

    Oprava strechy, valkovy dom

    Potrebujem opravit staru strechu (miestami prehnite drevo) na starom valkovom dome, obec Štefanovce, okr. Prešov. Opravu strechy by som rád začal čo najskor. 3150 € do 5250 €

    ........

    CHCEM PONUKU OD POSKYTOVATEĽOV





    Cena, Stavba vikiera v bytovom dome a prestavba izby, Po popise
    Tesár, krovy, väzníky, Trnava

    10800 € do 18000 €

    Cena, Kompletná realizácia plechovej strechy, Hrebeň asi 30 m, sklon asi 20 st., rozloha strechy asi 300 m2.
    Tesár, krovy, väzníky, Hnúšťa

    33300 € do 55500 €

    Cena, Oprava krovu, 7 x 6 x 2 m
    Tesár, krovy, väzníky, Zvolenská Slatina

    4050 € do 6750 €

    Cena, Skompletizovať skelet záhradneho domčeku, 6x4 m
    Tesár, krovy, väzníky, Farná

    10800 € do 18000 €

    Cena, Nová strecha, 150 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Veľké Ludince

    13500 € do 22500 €

    Cena, Strešná konštrukcia, schody v novostavbe, 14,6x12,00 m
    Tesár, krovy, väzníky, Prešov

    15300 € do 25500 €

    Cena, Komplet výmena strechy, strešnej krytiny, trámov a latovania, 7m x 16m, 3-4m
    Tesár, krovy, väzníky, Mašková

    13500 € do 22500 €

    Cena, Oprava koncových časti krovu, vymena ryn, 140 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Čaka

    3600 € do 6000 €

    Cena, Výmena 1 až 2 trámov na existujúcej streche, 15cm x 15cm x 300cm x 2ks
    Tesár, krovy, väzníky, Hontianske Moravce

    2700 € do 4500 €

    Cena, Výmena krovu a strešnej krytiny, cca 20 x 5 m
    Tesár, krovy, väzníky, Moldava nad Bodvou

    13500 € do 22500 €

    Cena, Väzníkový krov, 13mx19m
    Tesár, krovy, väzníky, Martin

    13500 € do 22500 €

    Cena, Rekonštrukcia strechy, cca 160m2
    Tesár, krovy, väzníky, Plavecký Štvrtok

    9000 € do 15000 €

    Cena, Zrekonštruovať celú strechu, 7×5 m
    Tesár, krovy, väzníky, Banská Bystrica

    6300 € do 10500 €

    Cena, Rekonštrukcia sedlovej strechy, 40° 23x7,2 m
    Tesár, krovy, väzníky, Smižany

    15300 € do 25500 €

    Cena, Konstrukcia na pristresok pre 2 autá, 6x6m /36m²
    Tesár, krovy, väzníky, Teriakovce

    2700 € do 4500 €

    Cena, Nová strecha na dome s krovom, 45 stupňov, cca 100 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Trenčín

    13500 € do 22500 €

    Cena, Výmena krokvy na RD, 5m
    Tesár, krovy, väzníky, Brehy

    900 € do 1500 €

    Cena, Zhodiť starú strechu zabetónovať veniec postaviť krov, 10.5x12 m
    Tesár, krovy, väzníky, Svetlice

    13500 € do 22500 €

    Cena, Na novo zhotoviť sedlovú strechu, 16m dlhú a 5,5m širokú.
    Tesár, krovy, väzníky, Priepasné

    2700 € do 4500 €

    Cena, Komplet sedlová strecha a iné práce ešte, Po popise
    Tesár, krovy, väzníky, Šahy

    22500 € do 37500 €

    Cena, Predlzenie stodolovej casti, 3m x 5m x 3m
    Tesár, krovy, väzníky, Doľany

    3600 € do 6000 €

    Cena, Rekonštrukcia krovu sedlovej strechy 180m2, 180m2
    Tesár, krovy, väzníky, Námestovo

    9000 € do 15000 €

    Cena, Vymena krytiny, oprava krovu, 22x7x5 m
    Tesár, krovy, väzníky, Podhradie

    13500 € do 22500 €

    Cena, Postaviť stojku na humne, 4 metre
    Tesár, krovy, väzníky, Vlachy

    900 € do 1500 €

    Cena, Zakryť nový vchod 2,5x1,7m a schody, 2,5m dĺžka 1,7m širka a schody k tomu
    Tesár, krovy, väzníky, Považská Bystrica

    1350 € do 2250 €

    Cena, Komplet strechu, krov na novostavbu, 16500x7500 mm
    Tesár, krovy, väzníky, Liptovské Sliače

    16200 € do 27000 €

    Cena, Rekonštrukcia strechy + odkvap, cca 150 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Súdovce

    13050 € do 21750 €

    Cena, Väzníkový krov, olatovanie, strešná krytina, 10x10m ihlan
    Tesár, krovy, väzníky, Jablonové

    13500 € do 22500 €

    Cena, Odstrániť červotoča z krovu, 10 x 10 x 10 m
    Tesár, krovy, väzníky, Košická Belá

    5400 € do 9000 €

    Cena, Oprava starej strechy na chalupe, Po popise
    Tesár, krovy, väzníky, Michal nad Žitavou

    5400 € do 9000 €

    Cena, Výmena strešnej krytiny, nový krov, dvíhanie múrov podkrovia, 133 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Brusno

    22500 € do 37500 €

    Cena, Drevené trámy na priznaný strop, 7,74 x 4,06 m
    Tesár, krovy, väzníky, Liptovský Mikuláš

    3150 € do 5250 €

    Cena, Rekonštrukcia strechy RD rozmeru, RD cca 8 x 10 m, šikmá/plochá strecha pol na pol
    Tesár, krovy, väzníky, Bojnice

    13500 € do 22500 €

    Cena, Cenovu ponuku na väznikovy krov, cca 195 m2
    Tesár, krovy, väzníky, Červenica pri Sabinove

    9000 € do 15000 €

    Cena, Nove drevo na strechu, a plechovú strechu + praca, Rozloha cca 250 m2 a sklon 40
    Tesár, krovy, väzníky, Rumanová

    16200 € do 27000 €

    Cena, Namontovat dreveny tram na strop do interieru, Po popise
    Tesár, krovy, väzníky, Martin

    2160 € do 3600 €



    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Tesár, krovy, väzníky?
    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Tesár, krovy, väzníky cenník

    Vyžiadajte si od firiem nezaväzujúcu ponuku

    1228+ SPOLOČNOSŤAMI PRE Tesár, krovy, väzníky
    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    BEZ PROVÍZIÍ
    ZÍSKAJ PONUKU
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené