Pre oblasť

    Strešné okná: cena za strešné okno

    Článok si prečítalo viac ako 2533+ používateľov
    Strešné okno je ideálnym riešením, ak chcete, aby sa podkrovie stalo novým miestom pre život alebo aby sa zlepšili existujúce podmienky. Rovnako ako v niektorých iných priestoroch, tak aj v tomto priestore prinášajú strešné okná dostatok svetla, tepla a čerstvého vzduchu. Na trhu je veľa druhov okien. Pokúsime sa vám ich predstaviť a vysvetliť, čo všetko by ste pri nakupovaní mali vedieť.
    Odborný článok 2533
    stresne okno
    Máme 717 realizátorov v oblasti Strešné okno:

    1. Klasické strešné okno

    Najbežnejšou verziou strešného okna je strešné okno s centrálnym upevnením. To znamená, že strešné okno sa dá otvoriť otáčaním okolo osi. Otváraciu páku je možné namontovať na hornú alebo dolnú časť okna. Materiály strešných okien sú rôzne, klasické strešné okná sa vyrábajú z impregnovaného dreva, ktoré je zvonku chránené hliníkom a zvnútra vytvára príjemný pocit v miestnosti. K dispozícii sú tiež strešné okná z PVC a menej časté sú aj hliníkové verzie, ktoré sú vhodné pre väčšie rozmery. Pokročilé verzie strešných okien tiež umožňujú vetranie v mieste, kde je nainštalovaná otváracia páka, čo výrazne uľahčuje výmenu vzduchu. Veľkosti okien sa pohybujú medzi 70 cm a 160 cm.

    1.1 Strešné okná – cena

    Koľko stoja strešné okná? Cena strešných okien sa pohybuje od 250 do 400 EUR/m2, takže za okno s rozmermi 80 x 160 cm zaplatíte 350 EUR a cena olemovania a montáže strešných okien je ďalších 200 EUR.

    2. Panoramatické strešné okná

    Panoramatické strešné okná sú ideálnym riešením pre obytné priestory. Ich veľkosť a prevedenie umožňujú výhľady a dostatok svetla a tepla v podkroví. Panoramatické strešné okno je v podstate mierne upravené klasické strešné okno. Zvláštnosťou panoramatických okien je to, že majú možnosť otvárania v spodnej časti. Lepšie verzie panoramatických strešných okien majú tiež možnosť vetrania so špeciálnym filtrom, ktorý zabraňuje vniknutiu hmyzu a nečistôt. Panoramatické okná sú inštalované vo výške medzi 100 a 150 cm, čo umožňuje výhľad a ľahšie otváranie.

    Odborná rada zo spoločnosti Peter Tvrdoň-MOSO

    1. Čo je úlohou strešných okien?

    Strešné okná majú za úlohu presvetliť podkrovie interiéru, možnost efektívneho vetrania interiéru a tým padom aj zohrávajú obrovskú úlohu pri zobytnení podkrovia.

    2. Môže strešné okno zatekať alebo je to iba mýtus?

    Každé strešné okno môže zatekať a poznáme dve príčiny zatekania. Po prvé je to zlá, nekvalitná a neprofesionálna montáž a po druhé, vo veľa prípadoch je to nedostatok servisu strešných okien. Pre niekoho je to možno prekvapením, ale aj strešné okná treba z času na čas pozrieť a zoservisovať.

    3. Aká je životnosť strešných okien?

    Životnosť strešných okien je rôzna. Záleží od použitých materiálov na výrobu strešného okna (drevo, plast), taktiež aj my môžeme predĺžiť životnosť okien správnym vetraním (toto platí hlavne pri drevených strešných oknách) a životnosť okien závisí aj od spomínaného servisu strešných okien.

    Pán Peter Tvrdoň, spoločnosť Peter Tvrdoň-MOSO

    3. Balkónové okno alebo strešné balkóny

    Mať vo vysokom  podkroví balkón je niečo, čo by chcel každý. Špeciálny dizajn strešných okien vám umožní otvoriť príručný balkón v niekoľkých krokoch a vystúpiť na svetlo a čerstvý vzduch. Dobre etablovaní výrobcovia strešných okien vyvinuli takzvané balkónové okno pozostávajúce z dvoch častí. Horná časť okna sa otvára smerom nahor, dolná časť smerom dopredu do bezpečnostného zábradlia, ktoré sa tiež otvára e na bočných stranách. Vytvorí sa tým menší balkón na streche za pár sekúnd. Rozmery takéhoto balkóna sú asi 100 x 200 cm.

    Balkónové okno
    Balkónové okno jediným otočením kľučky zmeníte na balkón!

    3.1 Balkónové okno – cena

    Cena strešného balkóna je 2000 EUR a za montáž počítajte s minimálnou cenou 500 EUR.

    4. Strešné okná na mieru

    Ak máte vysokú parapetovú stenu a chcete v podkroví veľa svetla, je možné kombinovať zvislé a šikmé okná jednoduchým a funkčným spôsobom. Vertikálne okná sú ideálne, pretože umožňujú priamy výhľad von, zatiaľ čo šikmé okná zachytávajú svetlo počas celého dňa. Týmto spôsobom vytvoríte strechu s množstvom sklenených povrchov.

    Strešné okná
    Strešné okná môžu vytvoriť veľkú sklenenú plochu

    Povedzme, že ste sa rozhodli pre 3 strešné okná a 3 zvislé okná s celkovou výškou 250 cm a šírkou 100 cm. Cena strešných okien sa pohybuje okolo 2 500 EUR a za montáž si pripravte 600 EUR. V cene nie sú zahrnuté žiadne ďalšie tesárske a pokrývačské práce. Strešné okná môžu byť umiestnené medzi krokvami, ktoré sú obvykle od seba vzdialené 70 až 100 cm.

    Odborný článok 2533
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Strešné okno?

    Máme 717 realizátorov v oblasti Strešné okno:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 717 realizátorov v oblasti Strešné okno
    8.8
    0

    Montáže Zemplín s. r. o.


    10
    1

    EL strechy s.r.o


    8.7
    0

    JJJ, s.r.o.


    10
    3

    PROWISS s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené