Pre oblasť

    Jednokrídlové alebo dvojkrídlové interiérové dvere?

    Článok si prečítalo viac ako 980+ používateľov
    Ak sa púšťate do stavby rodinného domu alebo rekonštrukcie, môžete sa ocitnúť pred dilemou, či si do svojho domova vyberiete interiérové ​​dvere jednokrídlové alebo dvojkrídlové. Takéto dilemy určite vznikajú, keď ide o stavebné otvory väčších rozmerov ako sú štandardné. Minimálna šírka stavebného otvoru, ktorá je vhodná na montáž dvojkrídlových dverí, je 60 cm. Ak sa rozhodnete pre dvojkrídlové dvere, budete mať dve možnosti: buď budú obe krídla pohyblivé, alebo jedno krídlo pasívne, teda fixné a druhé pohyblivé.
    Odborný článok 980
    interierove dvere
    Máme 761 realizátorov v oblasti Interiérové ​​dvere:

    1. Interiérové dvere

    Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre jednokrídlové alebo dvojkrídlové dvere, pri kúpe interiérových dverí treba všímať, či dvere majú potrebnú zvukovú izoláciu a zárubňa musí byť stabilná. Ak dvere oddeľujú chladné a teplé miestnosti v príbytku, musia zaistiť aj primeranú tepelnú izoláciu.

    2. Výber správnych interiérových dverí

    Pri výbere interiérových dverí treba dbať na kvalitu materiálov, z ktorých sú vyrobené. S istotou môžeme povedať, že interiérové ​​dvere sa používajú niekoľkokrát denne. Práve preto na nich veľmi rýchlo vidieť známky používania, ako sú opotrebované kľučky či vŕzgajúce pánty a podobne. V každom prípade pri výbere jednokrídlových a dvojkrídlových dverí je potrebné podrobnejšie skontrolovať kľučky a mechanizmy na zavesenie a posúvanie krídel (pánty). Aby dvere dlho a dobre slúžili svojmu účelu, je potrebné zvoliť aj kvalitné, odolné a trvácne kovanie, prispôsobiteľné viacerým štýlom interiéru. Či bude alebo nebude vo dverách nainštalovaný zámok, je len na vás. Minimálne v sociálnych zariadeniach (kúpeľne a toalety) sa odporúča inštalovať dvere so zámkom.

    Keď ide o farbu, dizajn a tvar, môžete si vybrať dvere, ktoré sa vám najviac páčia a najlepšie budú ladiť so zvyškom zariadenia vašej domácnosti. Ponuka na trhu je skutočne veľká a rôznorodá.

    3. Koľko stoja jednokrídlové a dvojkrídlové dvere?

    Jednokrídlové interiérové dvere sú rozhodne lacnejšie ako dvojkrídlové. V prípade, keď sú dvere širšie ako 120 cm, bude ťažké nájsť dodávateľa, ktorý zabezpečí, aby sa dvere vlastnou váhou neprehýbali. Aby sa predišlo takýmto problémom, výbornou alternatívou je montáž dvojkrídlových dverí, ktoré sú však drahšie ako klasické jednokrídlové dvere. V tomto prípade sú dverné krídla dvakrát drahšie, zárubne sú tiež približne o 25 až 30  % drahšie.

    Jednokrídlové interiérové ​​dvere so sklenenými prvkami
    Jednokrídlové interiérové ​​dvere so sklenenými prvkami

    Ak sa rozhodnete pre kúpu alebo výmenu interiérových dverí, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Ti v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Odborný článok 980
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérové ​​dvere?

    Máme 761 realizátorov v oblasti Interiérové ​​dvere:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 761 realizátorov v oblasti Interiérové ​​dvere
    8.6
    0

    AVrekon s.r.o.


    9.7
    0

    CIA PLAST, s.r.o.


    9.8
    0

    Rastislav Čech - STOLÁRSTVO


    9.7
    0

    L&B Parkett


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené