Pre oblasť

    Záhradník – všetky záhradnícke služby

    Článok si prečítalo viac ako 1853+ používateľov
    Záhradník sa môže postarať ako o plán úpravy okolia vášho domu, tak aj o to, aby vaše okolie vždy bolo pekne upravené. Či už ide o zakladanie záhrady, plánovanie jazierka alebo kosenie trávnika, vždy sa môžete obrátiť na skúseného odborníka.
    Odborný článok 1853
    zahradnik
    Máme 682 realizátorov v oblasti Záhradníctvo:

    1. Záhradnícke služby

    Keď ide o úpravu okolia domu, profesionálni záhradníci môžu poskytovať celý rad služieb. Záhradnícke služby zahŕňajú predovšetkým plánovanie a úpravu okolia domu, záhrady. Patria sem záhradný dizajn, všeobecné terénne úpravy, plánovanie trávnikov, kladenie trávnych kobercov alebo siatie trávových semien, výsadba stromov, plánovanie jazierka, vytváranie chodníčkov, schodov a ďalšie. Ďalšie služby sú práce súvisiace s občasnou alebo pravidelnou údržbou, ako sú: kosenie trávy, orezávanie stromov, odstraňovanie buriny, výsadba letničiek, štepenie ovocných stromov a ich ochrana a iné práce. Ak potrebujete pomoc pri vykonávaní uvedených prác, kontaktujte skúseného záhradníka, dohodnite si obhliadku, aby ste sa vy nemuseli starať o vzhľad svojho pozemku, urobia to za vás iní.

    Vďaka pravidelným návštevám záhradníka vaša záhrada bude vždy pekne upravená
    Vďaka pravidelným návštevám záhradníka vaša záhrada bude vždy pekne upravená

    Poďme sa bližšie pozrieť na niektoré služby, ktoré poskytujú záhradníci.

    2. Obhliadka a plánovanie vzhľadu okolia domu a záhrady

    Vo fáze plánovania stavby domu alebo po jej ukončení, náležitú pozornosť treba venovať aj úprave okolia domu, v tejto súvislosti môžete spolupracovať so záhradníkom alebo záhradným architektom, ktorí vám budú nápomocní pri terénnych úpravách. Služby, ktoré odborníci poskytujú, zahŕňajú obhliadku pozemku, vypracovanie plánu terénnych úprav, plán výsadby rastlín a v prípade potreby plán údržby rastlín. Po vyhotovení plánu výsadby, s prihliadnutím na možnosti v teréne a želania zákazníkov, urobí sa predbežný výpočet.

    3. Zakladanie záhrady alebo rekonštrukcia existujúcej záhrady

    Či už chcete vysadiť stromy, založiť skalku, upraviť park, ihrisko alebo mať okrasný vinič, ktorý by bol pre vás a vaše okolie pýchou, obráťte sa na skúseného záhradníka. Postará sa o plánovanie, výsadbu a údržbu vašej záhrady.

    4. Údržba okolia domu

    Rastliny rastú, potrebujú vodu, hnojivá a neustálu starostlivosť. Ak nemáte čas na kosenie trávy, orezávanie stromov, polievanie, hnojenie a iné, môžete sa so záhradníkom dohodnúť na pravidelnej údržbe vášho dvora.

    Odborná rada zo spoločnosti LandCare s.r.o.

    1. Prečo by sme mali spolupracovať s odborníkom, keď ide o úpravu dvora a záhrady?

    Ak sa človek rozhodne upraviť si okolie svojho domu sám, musí si v prvom rade uvedomiť, že na túto činnosť bude musieť vynaložiť veľa svojho voľného času a úsilia. Okrem iného by si musel zaobstarať aj rôznu záhradnú techniku. Ak si nie je istý, či to zvládne svojpomocne, je určite lepšie obrátiť sa na odborníka, či už len ako poradcu pri návrhu záhrady či ako konečného realizátora. Zákazník totiž nemusí mať vždy presnú predstavu, ako by jeho záhrada mala vyzerať, alebo aká skladba rastlín je pre jeho okolie domu najvhodnejšia. Pri rastlinách je dôležité vedieť ich náročnosť na údržbu a či budú k sebe pasovať aj z dlhšieho časového hľadiska.  

    2. Podľa Vašich skúseností, aká je dlhá doba od prvého kontaktu s klientom a dohody o tom čo chce, do samého začiatku realizácie?

    Na základe predchádzajúcich projektov, dobu odhadujeme na približne 4 až 6 týždňov. Tento čas sa odvíja od prvotných požiadaviek zákazníka, či má záujem o vypracovanie projektu alebo vizualizácie, po následný výber a nákup potrebného materiálu, ale aj predovšetkým od našej vyťaženosti a vplyvu počasia. 

    3. Koľko stojí úprava dvora a záhrady a od čoho závisí?

    Je veľmi ťažké určiť výslednú sumu úpravy záhrady, nakoľko tá závisí od viacerých faktorov, ako napríklad od veľkosti upravovanej plochy či použitých materiálov. Pri materiáloch má zákazník na výber zo širokej škály rastlín a drevín, v rôznych cenových kategóriách či veľkostiach. Výsledná suma je teda do veľkej miery ovplyvnená predovšetkým požiadavkami a preferenciami zákazníka.

    Pán Tomáš Zsadány, spoločnosť LandCare s.r.o.

    5. Vytvorenie zelenej oázy

    Krásny zelený trávnik si vyžaduje naozaj veľa práce. V prvom rade je potrebné nasypať kvalitnú zeminu. Nasleduje výsev semien trávy alebo položenie trávneho koberca. Pre pekný vzhľad trávnika v budúcnosti je potrebná pravidelná zálievka, hnojenie, odburiňovanie a kosenie.

    6. Výstavba a výsadba rybníkov

    Kto by nechcel mať vedľa svojho domu čarovný vodný prvok? Mnohí výrobcovia a dodávatelia jazierok majú hotové modely, ktoré sa vám môžu páčiť, aj keď si vždy môžete objednať jazierko, ktoré bude úplne originálne. Existujú jazierka, ktoré sú úplne prirodzené a fungujú ako čističky prostredia. So záhradníkom sa môžete dohodnúť na návrhu jazierka, pretože si tak budete môcť vybrať nielen vzhľad, ale aj správnu flóru a faunu.

    Odborný článok 1853
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Záhradníctvo?

    Máme 682 realizátorov v oblasti Záhradníctvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 682 realizátorov v oblasti Záhradníctvo
    9.8
    0

    DATO.EU s. r. o.


    8.7
    0

    Pavol Kačány


    10
    3

    Peter Antolik


    9.5
    0

    KURUCÁR A SYN, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené