Pre oblasť

    Okná

    Článok si prečítalo viac ako 779+ používateľov
    Nové okná sa zvyčajne inštalujú až po dokončení strechy. Dodávku a montáž okien vykonáva vybraný dodávateľ alebo výrobca. Vo väčšine prípadov sa do novostavieb montujú 3-vrstvové okná, môžete si vybrať medzi drevenými, hliníkovými a plastovými oknami. Ak ide o výmenu okien, môžete sa s vybranou firmou dohodnúť na demontáži starých okien a montáži nových, ako aj na odvoze stavebného odpadu. 
    Odborný článok 779
    okna
    Máme 672 realizátorov v oblasti Okná:

    Kto vykonáva práce? Dodávateľ alebo výrobca drevených, hliníkových alebo plastových okien

    Aké sú lehoty? Rôzne dodacie lehoty, montáž do 2 dní 

    Koľko stoja okná?  Drevené okno s dvojvrstvovým zasklením  stojí 150 až 450 EUR/m2 a viac (v závislosti od rozmerov a mechanizmu). Obyčajné hliníkové okno s dvojvrstvovým zasklením stojí 150 až 500 EUR/m2 a viac (v závislosti od rozmerov a mechanizmu). Obyčajné plastové okno s dvojvrstvovým zasklením stojí 130 až 300 EUR/m2 a viac (v závislosti od rozmerov a mechanizmu).

    Dodávka, demontáž starých a montáž nových okien je väčšinou zadarmo – u niektorých poskytovateľov záleží na veľkosti a existujú akciové a špeciálne ponuky, ktoré zahŕňajú odvoz odpadu alebo demontáž starých okien.

    Všetky okná bez ohľadu na materiál, z ktorého sú vyrobené, majú porovnateľný súčiniteľ prestupu tepla, pod 1,1 W/m2k, čo je dnes už štandard. V cenách existujú veľké rozdiely, preto vám odporúčame dobre sa informovať v predajniach, prostredníctvom internetu alebo môžete požiadať našich odborníkov o ponuku.  Cena drevených okien je približne o 30 % až 40 % vyššia ako cena plastových okien s rovnakými vlastnosťami.

    Samozrejme, treba vedieť aj to, že na cenu vplýva niekoľko faktorov: rozmery, materiál rámu, typ rámu, počet skiel. Najlacnejšie budú jednovrstvové plastové okná bez otváracieho mechanizmu. Okná štandardných rozmerov a tvarov sú lacnejšie ako neštandardné a rovnako je to aj s povrchovou úpravou a farbou. Čím viac požiadaviek, tým vyššia cena.

    Pri montáži je potrebné zabezpečiť správne utesnenie a zabrániť tepelným mostom. Pri nových oknách platí tzv. montáž RAL, ktorá je niekoľkokrát drahšia ako montáž klasická, no pri kvalitnom prevedení nedochádza k tepelným stratám a okná spoľahlivo tesnia. K cene okien treba pripočítať aj cenu vnútorného alebo vonkajšieho tienenia, ktoré bude potrebné minimálne na južnej strane objektu.

    Keď sa rozhodnete pre typ zasklenia a materiálu rámu, treba dodávateľov požiadať o ponuky ešte pred začiatkom stavby, nakoľko sú dodacie lehoty rôzne.

    Pre tých, čo majú záujem prečítať si aj iné články, odporúčame:

    • Drevené, hliníkové alebo plastové okná?
    • Plastové okná
    • Drevené okná alebo drevo-hliníkové okná
    • Cena okien – na čo si dať pozor? 
    • Moderné okná dokonale tesnia! 
    • Dobré tepelnoizolačné vlastnosti okna – súčiniteľ prestupu tepla
    • Hybridné okná novej generácie
    • Čierne okenné rámy
    • RAL montáž okien – okná najvyššej kvality
    • Strešné okná, montáž
    • Drevené okná – všetko, čo potrebujete vedieť 
    • Hliníkové okná – všetko, čo potrebujete vedieť
    • Plastové okná – čo všetko potrebujete vedieť 
    • Strešné okno – všetko, čo potrebujete vedieť

    Ak máte záujem o montáž nových okien alebo výmenu starých okien za nové, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Odborný článok 779
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Okná?

    Máme 672 realizátorov v oblasti Okná:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 672 realizátorov v oblasti Okná
    8.7
    0

    CEDERA s.r.o.


    9.5
    0

    BEAS s.r.o.


    10
    1

    RMT Interier s.r.o.


    9.5
    0

    MPM PLAST, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené