Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Úprava okolia domu a záhrady

    Článok si prečítalo viac ako 916+ používateľov
    Pri zariaďovaní domu väčšinou máme na mysli zariaďovanie jednotlivých miestností, teda interiéru. Samozrejme, je veľmi dôležité, aby bol dom zrealizovaný podľa vašich predstáv a zariadený podľa vašich potrieb. Nezabúdajte však, že aj záhrada je súčasťou bývania, mala by sa jej venovať náležitá pozornosť. Obývaciu izbu je možné rozšíriť na terasu, spálňu do záhrady, detskú izbu na trávnik. Získate tak nielen viac priestoru, ale celé prostredie bude oveľa lákavejšie a atraktívnejšie.
    Odborný článok 916
    uprava okolia domu
    Máme 494 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    1. Dôležitosť upraveného okolia, využitie každého m2

    Po dokončení domu väčšinou na pozemku zostane veľa prázdneho miesta, ktoré treba efektívne využiť. Niekde bude možné upraviť kvetinovú záhradku, inde skalku, trávnik, niekde záhony alebo detské ihrisko. Určite potom budete tráviť viac času vonku, sami alebo s priateľmi, a tak sa dvor či záhrada stanú súčasťou vášho bývania. Čo to znamená? Upravená záhrada môže byť počas leta ako predlžená obývačka domu. V záhrade môžete mať svoj kútik na čítanie alebo počúvanie hudby. Predstavte si letnú kuchyňu s jedálňou priamo na záhrade, kde by sa za slnečného počasia dalo obedovať. Alebo zariadení kútik pre deti s pieskoviskom.  Ak máte takéto alebo podobné zámery, prepojiť interiér vášho príbytku s prírodou a okolím, odporúčame vám poradiť sa najprv s architektom.

    2. Otvorte svoj obývací priestor do záhrady s veľkými presklenými stenami

    Keď staviame dom, zvyčajne nemyslíme na to, ako budú priestory spojené s exteriérom. Zaujíma nás veľkosť obývačky a jedálne, umiestnenie spálne. Dom považujeme za priestor, ktorý nemá žiadne spojenie s okolím. Čo sa stane, ak pri stavbe domu nemyslíte aj na úpravu okolia domu? Keď vás prvé teplé slnečné lúče vylákajú von, budete musieť obísť celý dom, aby ste si mohli užiť záhradu alebo obedovať vonku. Alebo ak namiesto krásneho výhľadu na polia alebo hory bude okno vašej spálne nasmerované k susedovej kôlni. Takýto dom nie je prepojený s exteriérom.

    3. Prepojte dom s dvorom a záhradou

    Pri rozhodovaní o tom, aká bude dispozícia domu, usporiadanie jednotlivých priestorov, treba myslieť aj na to, ako tieto priestory budú prepojené s exteriérom. Poraďte sa s architektom, kde by všetko mohli byť umiestnené východy z domu a v akej forme. Je vhodné prepojiť kuchyňu so záhradou, aby ste si mohli jedlo priamo z kuchyne odniesť na záhradný stôl. Obývaciu izbu je potrebné prepojiť s terasou, ktorá sa v lete môže zmeniť na veľkú obývačku so záhradným nábytkom. Spojenie s prírodou môže byť priame, fyzické, alebo vizuálne, prostredníctvom okien. Zistite spolu s vybraným architektom, ako by ste vo svojom dome mohli vykúzliť pocit prepojenia s okolím.

    Odborný článok 916
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Architekt, architektúra?

    Máme 494 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 494 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra
    8.7
    0

    P.R.O DESIGN


    8.6
    0

    BMA, spol. s r.o.


    8.7
    0

    SINAR s.r.o.


    9.7
    0

    EURO-KP, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené