Pre oblasť

    Strešné okno, svetlík a vikier

    Článok si prečítalo viac ako 1148+ používateľov
    Jedným z najdôležitejších faktorov pre každú budovu, vrátane vášho príbytku, je prirodzené denné svetlo. Čím viac svetla budete mať, tým lepšie sa budete cítiť. Samozrejmosťou je, že prirodzené svetlo preniká do domácnosti oknami, ktoré sú  namontované klasickým spôsobom. Všetci poznáme klasické okná s hrubším okenným rámom, ktoré sa otvárajú. Toto je najjednoduchší spôsob, ako osvetliť priestor a zároveň zabezpečiť vetranie. Miestnosti sa však dajú presvetliť aj inak, netradičnými spôsobmi. Podkrovná chodba môže byť presvetlená strešným oknom, pivnica pivničnými oknami alebo svetlíkom a obývačka svetlom „spoza rohu“. Vyhľadajte pomoc architekta, ten vám určite poradí ako urobiť atmosféru priestoru zaujímavejšou pomocou prirodzeného svetla.
    Odborný článok 1148
    stresne okno
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    1. Klasické okná a obyčajné svetlo

    Klasické okná sú osvedčeným a užitočným riešením, preto im netreba venovať veľa pozornosti. Ak premýšľate o kúpe a montáži okien, väčšinou si zvolíte obyčajné okno, panoramatické alebo strešné okno alebo vikier. Tento spôsob osvetlenia priestoru je štandardný a nemôžete ním nič pokaziť, hoci existujú aj iné riešenia, najmä ak ste nekonvenčný alebo dobrodružný typ a máte radi prekvapenia.

    2. Okrem bežného svetla aj okolité svetlo

    Okrem priameho svetla prichádzajúceho cez okná existuje mnoho spôsobov ako osvetliť miestnosti nepriamo. Niektoré okná môžu byť skryté, takže svetlo bude prenikať „spoza rohu“. Malé okno pod stropom na toalete a kúpeľni nie je nevyhnutným riešením. Alternatívou môže byť podlhovasté okno skryté do výklenku, ktoré chráni pred pohľadmi zvonku a zároveň poskytuje dostatok svetla. Chodbu medzi miestnosťami, ktorá je väčšinou  tmavá, môže presvetliť svetlík alebo nadsvetlík (okno nad dverami). Podkrovie môže byť presvetlené strešným oknom, svetlíkom alebo vikierom – každý z týchto prvkov prepustí svetlo hlboko do vnútra priestoru.

    Ak máte záujem o obstaranie alebo montáž klasických alebo nejakých iných okien, môžete nás kontaktovať na daibau.sk, pošlite dopyt alebo nám položte otázku. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1148
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Architekt, architektúra?

    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra
    9.8
    0

    Dome


    8.7
    0

    MAKKI - atelier s.r.o.


    8.7
    0

    DMArchitekti s.r.o.


    8.7
    0

    Mac and partners


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené