Pre oblasť

    Trendy v zariaďovaní kuchyne

    Článok si prečítalo viac ako 857+ používateľov
    Čo sa udialo v oblasti zariaďovania kuchýň za posledných pár rokov? Aké sú aktuálne a budúce trendy v kuchynskom dizajne, ktoré materiály, tvary, farby sú obľúbené? Minimalistické kuchyne s čistými líniami pomaly vychádzajú z módy, sterilnú bielu a monotónnu čiernu postupne nahrádza kaleidoskop farieb.
    Odborný článok 857
    trendy v zariadovani kuchyne
    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    1. Aké kuchyne vychádzajú z módy?

    Štýly kuchyne sa neustále, ale pomaly menia, preto žiadna zmena nie je drastická. Klasické kuchynské batérie v striebornej farbe definitívne sú na ústupe. Do popredia sa dostáva nádherný luxus. Kuchynské drezy a drezové batérie budú v ružovom zlate a matnej čiernej farbe. Minimalizmus je pomaly na ústupe, do popredia sa opäť dostávajú poličky rôznych veľkostí, ktoré môžu byť aj v kovovom prevedení. Klasickú bielu a čiernu vystrieda tmavomodrá a smaragdovo zelená.

    2. Praktickosť a efektívnosť plôch modernej kuchyne

    Dôležitým vodidlom pri plánovaní kuchyne je praktickosť použitia kuchynských plôch a prvkov. Do popredia sa dostávajú prvky, ktoré používateľom ponúknu maximálne využitie jednotlivých povrchov. Odkladacie a pracovné plochy sú teraz umiestnené hneď vedľa drezu alebo čo najbližšie k nemu, aby sa čo najjednoduchšie mohlo manipulovať s náradím a potravinami. Výrobcovia ponúkajú čoraz nápaditejšie riešenia, hotové kuchynské prvky s vnútorným riešením na odkladanie rôznych druhov kuchynských doplnkov a malých domácich spotrebičov, tiež rozličné rohové prvky s množstvom políc, košov, zásuviek a držiakov na najrôznejšie veľké i malé veci, ktoré bývali skôr vzácnosťou.

    3. Drevo je opäť v móde

    MDF dosky a drevotrieskové dosky pred rokmi vytlačili z kuchynských materiálov masívne drevo. V súčasnosti sa drevo predsa vracia vo veľkom štýle vďaka postulátom konceptu ekologického a energeticky efektívneho bývania. Masívne drevo a dyha, ošetrené v súlade s novými technologickými postupmi, sú oveľa odolnejšie voči nárazom a nečistotám, drevo prináša do interiéru, a tak aj do kuchyne, pocit prírodného tepla, pohodlia a útulnosti.

    4. Aké trendy sú aktuálne v tomto desaťročí?

    Do popredia sa dostávajú otvorené úložné police v kombinácii kovu, skla a dreva. Kovové police a skrinky prinášajú do kuchýň smelosť a robustnosť začiatkov industriálneho štýlu a ich vzhľad opticky umocní farebnosť kuchýň. Spracovanie dreva a skla obohatí kuchyňu svojou štruktúrou. Do kuchyne sa vracia sviežosť. Zeleň, rastliny a bylinky, ktoré potrebujeme na varenie, budú skvelým doplnkom do kuchyne.

    Do kuchýň sa vracajú úchytky
    Do kuchýň sa vracajú úchytky

    Ak potrebujete pomoc pri zariadení kuchyne, môžete nás kontaktovať na daibau.sk, pošlite dopyt alebo nám položte otázku. Na našich stránkach nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.                   

    Odborný článok 857
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    8.7
    0

    Ing. arch. Rudolf Fraštia


    8.8
    0

    Prisca s.r.o.


    10
    0

    REAL FLOOR, spol. s r.o.


    8.7
    0

    Miroslav Sarna MIRESDESIGN


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené