Pre oblasť

    Kúpeľňový nábytok na mieru

    Článok si prečítalo viac ako 1319+ používateľov
    Zvyčajne sa kúpeľňa považuje za priestor, v ktorom sa vykonáva niekoľko základných činností. Kúpeľňa môže byť aj oveľa viac, môže byť miestom relaxu a pokoja. Na dobrej atmosfére kúpeľne sa vo veľkej miere podieľa kvalitné vybavenie kúpeľne a kúpeľňový nábytok na mieru.
    Odborný článok 1319
    kupelnovy nabytok
    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    1. Vybavenie kúpeľne a kúpeľňové skrinky

    Príjemnú atmosféru možno vykúzliť vo veľkých aj malých kúpeľniach. Len si treba dávať pozor na detaily, ako sú materiály, farby, textúry a podobne. Stolár dokáže vyrobiť kúpeľňový nábytok a vybavenie na mieru. Pri výbere materiálov je potrebné prihliadať na skutočnosť, či sú vybrané materiály odolné voči vlhkosti. Na výrobu vybavenia kúpeľne a kúpeľňových skriniek sa najčastejšie používajú MDF dosky, dyha, drevo. Doska okolo umývadla by mala byť vyrobená z vodeodolného materiálu, ako je kameň, keramika alebo kerrock.

    2. MDF dosky, drevovláknité dosky

    MDF dosky sa používajú najmä na výrobu kúpeľňového a kuchynského nábytku.

    Stredne husté drevovláknité dosky sa zvyčajne vyrábajú zo smrekového, jedľového alebo bukového dreva a do zmesi sa pridávajú živice. Drevovláknité dosky sú lacnejšie ako drevo, ale vzhľadovo sú podobné. Ich kvalita je lepšia ako kvalita preglejkových dosiek, sú tiež ťažšie ako preglejka. Drevovláknité dosky však nemusia nevyhnutne napodobňovať vzhľad dreva, môžu byť natreté lakmi v rôznych farbách. V každom prípade dosky musia byť správne chránené.

    2.1. MDF dosky – cena

    Cena štvorcového metra MDF dosky sa pohybuje od 30 EUR a viac, v závislosti od dizajnu.

    3. Dyha

    Bočné strany kúpeľňového vybavenia môžu byť aj z dyhy. Dyha sa získava špeciálnymi metódami  rezania dreva. Dyhované dosky majú takmer rovnaký vzhľad ako drevo, až na to, že sú oveľa lacnejšie. Dyha musí byť, podobne ako masívne drevo, pred použitím dodatočne chránená špeciálnymi nátermi.

    3.1. Dyha – cena

    Cena za zhotovenie nábytku na mieru z dyhovanej drevotriesky sa pohybuje v rozmedzí od 150 do 400 EUR/m2.

    4. Drevo do kúpeľne

    Drevo sa dá použiť aj na výrobu kúpeľňového nábytku a iných prvkov, len ho treba vhodne spracovať a ošetrovať. Drevo je prírodný materiál, ktorý je mimoriadne vhodný pre dizajn nábytku, pretože sa ľahko tvaruje. Jeho vzhľad navodzuje pocit tepla, útulnosti, pohodlia a domáckej atmosféry. Jedinou nevýhodou dreva je, že je drahšie v porovnaní s inými  materiálmi.

    4.1. Drevo do kúpeľne – cena

    Cena štvorcového metra drevenej (dubovej) dosky sa pohybuje medzi od 190 do 300 EUR, v závislosti od prevedenia.

    5. Prírodný kameň v kúpeľni

    Kameň sa používa v kúpeľni hlavne na dosku okolo umývadla, kde je najčastejší kontakt s vodou. Voči vode je prirodzene odolný, tiež je odolný aj voči mechanickému poškodeniu a vysokým teplotám. Použitie masívneho kameňa v kúpeľni sa veľmi odporúča, pretože ide o prírodný materiál, ktorý je v správnej kombinácii s ostatnými prvkami vizuálne veľmi atraktívny.

    5.1. Kameň do kúpeľne – cena

    Kameň vo všeobecnosti nemá okrem vyššej ceny žiadne nevýhody. Najčastejšie sa používa travertín, kremeň, mramor a žula, meter štvorcový môže stáť 30 EUR a viac.

    6. Kerrock

    Ide o extrémne tvrdý, odolný a trvácny umelý materiál, ktorý sa používa hlavne na dosky v kúpeľni aj v kuchyni, keďže je aj vodeodolný. Výhodou kerrocku je, že sa mimoriadne ľahko tvaruje, takže z neho možno vytvoriť najrozličnejšie tvary. Kerrock pôsobí homogénne, ak je z neho vyrobený celý prvok, bude vyzerať akoby bol vyrobený z jedného kusu.

    6.1. Kerrock – cena

    Cena štvorcového metra Kerrock dosky sa pohybuje od 250 do 350 EUR v závislosti od farby a prevedenia.

    O interiéri treba vždy uvažovať holisticky, to isté platí aj o kúpeľniach. Preto je najlepšie súčasne určiť materiál podlahy, farbu steny a vzhľad nábytku. Zariaďovanie kúpeľne a výroba kúpeľňového nábytku sa začína vtedy, keď je v kúpeľni dokončená finálna vrstva, najčastejšie keramika. Vo všeobecnosti cena kúpeľňového vybavenia závisí od materiálu, kvality, značky a samozrejme od dodávateľa. Zhotovenie kúpeľňového nábytku na mieru je o 30 % drahšie, ale aj kvalitnejšie než priemyselné zhotovenie. Priestor v kúpeľni bude lepšie využitý a oveľa krajší. Cena kúpeľňového nábytku zhotoveného na mieru do priemerne veľkej kúpeľne, je v rozmedzí 300 až 2500 EUR/kus.

    Kúpeľňový nábytok, kerrock, 2012interieur.be
    Kúpeľňový nábytok, kerrock, 2012interieur.be

    Ak máte záujem o kúpeľňový nábytok na mieru, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1319
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok?

    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok
    9.4
    0

    stolrem s.r.o.


    10
    1

    Dominik Palenčár


    9.4
    0

    Miroslav Fáber - Ebenista


    10
    2

    REFISTAV - TRADE s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené