Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Hybridné okná novej generácie

    Článok si prečítalo viac ako 1834+ používateľov
    Najnovšiu generáciu plastových a hliníkových okien charakterizuje jedinečný vzhľad a výnimočné vlastnosti. Takéto okná spĺňajú očakávania moderných zákazníkov, tiež ich potreby a túžby po moderných, výkonných, bezpečných a odolných oknách.
    Odborný článok 1834
    montaz okien
    Máme 667 realizátorov v oblasti Okná:

    Moderné okná

    Moderné architektonické trendy dávajú dôraz na veľké presklené plochy s drevenými alebo hliníkovými rámami okien. Tento trend nasledujú aj zákazníci, ktorí čoraz častejšie vyhľadávajú drevené alebo hliníkové okná pre svoje novostavby alebo rekonštrukcie svojich príbytkov. Zákazníci sú často prekvapení mierne vyššou cenou drevených a hliníkových okien v porovnaní s plastovými oknami. Ak porovnávame plastové, drevené a hliníkové okná, treba brať do úvahy, že údržba drevených okien je stále náročnejšia ako údržba plastových a hliníkových okien, aj keď dnes drevené okná potrebujú oveľa menšiu údržbu ako pred rokmi. Pri výbere nových okien je potrebné brať do úvahy rozmerové obmedzenia. Ide predovšetkým o drevené okná, menej o okná s hliníkovým alebo plastovým rámom. Najväčšie výzvy v oblasti energetickej účinnosti sú pri hliníkových oknách, zatiaľ čo plast a drevo sú dobrými tepelnými a zvukovými izolantmi. Moderná technológia tento nedostatok hliníkových okien rieši technologickými postupmi, preto sú dobre izolované hliníkové okná o niečo drahšie ako dobré plastové okná.

    Výrobcovia okien radi vypočujú priania svojich zákazníkov. Zložitejšie a modernejšie technicko-technologické výrobné procesy umožňujú, aby sa produkty prichádzajúce na trh neustále zdokonaľovali. Vznikli tak dva nové hybridné modely okien, ktoré spĺňajú vysoké požiadavky na energetickú hospodárnosť, no zároveň majú aj vysokú estetickú hodnotu. Prvý typ okna je krížencom medzi plastovými a drevenými oknami a druhý je krížencom medzi plastovými a hliníkovými oknami.

    Okno inšpirované Škandináviou

    Kombinuje najlepšie vlastnosti plastových a drevených okien. Ide o autentický vzhľad dreveného okna v kombinácii so všetkými výhodami plastových okien: výborná zvuková a tepelná izolácia, nenáročnosť na údržbu, dlhá životnosť, 100 % recyklovateľnosť a možnosť výroby okien extrémnych rozmerov.

    Pre tento hybrid je príznačný vynikajúci povrch okenných rámov, ktorý je na pohľad aj dotyk úplne podobný drevu. Navyše je z hľadiska povrchovej štruktúry prakticky na nerozoznanie od skutočného dreva.

    Inšpirácia pre vývoj takýchto okien pochádza zo škandinávskych krajín a vychádza zo škandinávskej estetiky. V škandinávskom štýle, keď ide o interiérový dizajn, dominuje drevený nábytok, jednoduché tvary, rovné línie a teplé odtiene. Všetky tieto vlastnosti možno vidieť na najnovšej generácii hybridných okien. Okno v interiéri pôsobí prirodzene, teplo a útulne, čo je typické pre škandinávsky dizajn. Zvonku dom s drevenými detailmi získava veľmi kvalitný vzhľad, pretože takéto okno sa na prvý pohľad nelíši od skutočného dreveného okna. Zatiaľ sa tieto okná vyrábajú v štyroch drevodezénoch: svetlý dub, karamelový dub, alpský dub a sivý dub.

    Moderná hliníková estetika a technická dokonalosť

    Druhý hybridný model okien je ideálny pre všetkých milovníkov moderného industriálneho vzhľadu a hliníkových okien. Ide o kombináciu najlepších komponentov plastových a hliníkových okien. Elegantný hliníkový vzhľad je veľkým trendom v dizajne priestorov. V tomto type okien je spojené to najlepšie z plastových a hliníkových okien. Ide o kombináciu vynikajúcich tepelnoizolačných vlastností plastových okien a vlastností odolnosti a životnosti hliníka.

    Ide o úplne novú generáciu dekoračnej fólie, ktorá s dokonalou presnosťou imituje vzhľad hliníka na povrchu rámu okna. Fólia je vhodná na vnútorné aj vonkajšie povrchy okien. K dispozícii je v siedmich rôznych verziách: antracitová šedá, JET čierna matná, šedá so štruktúrou – DB 703, čadičovo šedá, Umbra šedá, okenná šedá, dopravná biela.

    Nová generácia okenných fólií

    Povrchy, ktoré napodobňujú prirodzený vzhľad dreva alebo hliníka, sú odolné voči poškriabaniu a mechanickému zaťaženiu; navyše si zachovávajú svoj vzhľad a tvar aj pri vyššom zaťažení životného prostredia a po niekoľkých rokoch používania.

    Vďaka vylepšeným technologickým postupom výroby tmavé farby už nespôsobujú zvýšenú absorpciu tepla, čo znamená, že okno si zachováva svoj tvar aj pri zvýšenom slnečnom žiarení. Ich použitie tak zostáva bezpečné, pretože pri zatváraní a tesnení nevznikajú žiadne problémy súvisiace s teplotou. Preto je montáž takýchto okien vhodná aj do veľmi slnečných lokalít.

    Ak máte záujem o obstaranie a montáž okien tohto typu, hybridných okien novej generácie, môžete nás kontaktovať na Daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme a ktorí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.

    Váš tím

    Daibau.sk

    Odborný článok 1834
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Okná?

    Máme 667 realizátorov v oblasti Okná:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 667 realizátorov v oblasti Okná
    9.4
    0

    PRESTONA s.r.o.


    10
    1

    SLOVSYSTÉM s.r.o.


    8.7
    0

    Mezcontrol s.r.o.


    9.2
    0

    Primelex s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené