Pre oblasť

    Päť najkrajších panoramatických stien!

    Článok si prečítalo viac ako 968+ používateľov
    Kedysi znamenali veľké presklené plochy plytvanie energiou a chladenie domácnosti, dnes to už neplatí! Moderné panoramatické steny prispievajú k energetickej efektívnosti, prepúšťajú do bytu veľa prirodzeného svetla a čerstvého vzduchu a vďaka reflexným skleneným plochám vytvárajú dojem väčšieho priestoru. Panoramatické steny sú čoraz populárnejšie a architekti ich často zakomponujú do svojich projektov rodinných domov. Pozrite sa na niektoré z najkrajších príkladov panoramatických stien v Slovinsku!
    Odborný článok 968
    panoramaticke steny.JPG
    Máme 674 realizátorov v oblasti Okná:

    1. Úchvatný výhľad na juh

    Na južne orientovanom pozemku pri Litiji, s krásnym výhľadom na okolité kopce, stojí dom, ktorý pre manželský pár v zrelom veku projektovali architekti Meta Kutin a Tomaž Ebenšpanger. Dom so zdržanlivými líniami dáva svojou ľahkosťou a detailmi zmysel zázemiu existujúcej okolitej zástavby. Luxus priestoru sa odhalí až pri vstupe do domu a pohľade von smerom na juh. „Luxus sa dnes interpretuje skôr povrchne cez drahé materiály a do očí bijúce odchýlky, no v skutočnosti je to vždy predovšetkým bohatstvo a krása samotného priestoru a svetla,“ hovorí spoluautorka projektu Meta Kutin.

    Dom pre jednoduchý život; spolu architekti (foto: Miran Kambič)
    Dom pre jednoduchý život; spolu architekti (foto: Miran Kambič)

    2. Čierne okenné rámy dodajú domu moderný vzhľad!

    V idylickom prostredí na okraji Mariboru stojí obytný dom, v ktorom si zlaté roky užíva belgický pár. Dom navrhol architekt Miha Fujs. Kompaktný, podlhovastý, biely dom dopĺňa čierna strecha a okná s čiernym rámom, ktoré mu dodávajú moderný minimalistický nádych. Pozdĺž južnej strany je do objemu zapustený hlboký, drevom obložený výklenok s veľkými panoramatickými stenami, ktorý vytvára prístrešok na terasu a zabraňuje prehrievaniu interiéru v lete. Veľké presklené plochy poskytujú neobmedzený výhľad do rozkvitnutej záhrady a okolia.

    Dom C.H.I.K, architektúra MF (foto: Matej Lozar)
    Dom C.H.I.K, architektúra MF (foto: Matej Lozar)

    3. Okno do lesa

    Chatu vystavanú v 70. rokoch, umiestnenú hlboko v prírode, v horskom masíve Pohorje,  manželia chceli prispôsobiť na trvalé a moderné bývanie, otvoriť ju a prepojiť s okolím. Architekti Matic Škarabot a Aleš Žmavc preto zväčšili a nanovo zasklili okenné otvory a pred domom zriadili terasu z brúseného betónu s terazzovou povrchovou vrstvou z miestneho štrku. Okná sú kompozične zladené, panoramatické zasklenie je zvýraznené fasádnymi prvkami. Fasádne prvky sú vyrobené zo smrekovca, ktorý je zvnútra viditeľný a zvonku je obložený plechom v tmavohnedom tóne.

    Dom GB, architektúra od-do (foto: archív od-do architektúra)
    Dom GB, architektúra od-do (foto: archív od-do architektúra)

    4. Pohľad, ktorý siaha až po Cerknické jazero!

    Dom mladej rodiny na okraji Notranjskej oblasti zaliaty je slnkom a vytvára pocit pohodlia. Nachádza sa na vyvýšenej plošine, ktorá poskytuje obyvateľom súkromie a zároveň cez veľké presklené plochy s posuvnými dverami otvára cestu svetlu a krásnym výhľadom, ktoré sa tiahnu cez šíre polia až k Cerknickému jazeru. V lete sa presklené posuvné steny veľkých segmentov otvárajú a umožňujú prepojenie interiéru s terasou, záhradou a poskytujú výhľad do fascinujúcej prírody. Sledovanie západov slnka je tu úžasným zážitkom!

    Dom LHM, Studio 7 (foto: Miran Kambič)
    Dom LHM, Studio 7 (foto: Miran Kambič)

    5. Štíhle drevené lamely okenných rámov spolu so zábradlím balkóna vyrastajú vysoko z močaristej zeme

    Architekti Jereb a Budja, laureáti Prešernovej ceny, navrhli obytný dom (duplex) na okraji krásneho národného parku Ljubljansko barje s elegantnou drevenou membránou – alúziou na vysoké trávy, močiare a trstinu. Svojím tvarom kompaktné sedlové strechy predstavujú modernú interpretáciu tradičného slovinského domu. Cez veľké drevené panoramatické steny sa obytné priestory rozlievajú na nekonečné lúky a poskytujú príležitosť užiť si krásy okolia.

    Rodinný dom (duplex) na kopci, Jereb Budja architekti (foto: Blaž Budja)
    Rodinný dom (duplex) na kopci, Jereb Budja architekti (foto: Blaž Budja)

    Ak máte záujem o panoramatické okná alebo steny, môžete nás kontaktovať na Daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme a ktorí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.

    Váš tím

    Daibau.sk

    Odborný článok 968
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Okná?

    Máme 674 realizátorov v oblasti Okná:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 674 realizátorov v oblasti Okná
    10
    10

    VOLITA GROUP a. s.


    10
    2

    Metall s. r. o.


    10
    2

    Orion Ivan Klapal


    9.5
    0

    L.M.J. Salamander s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené