Pre oblasť

    Nábytok pre váš dom alebo byt

    Článok si prečítalo viac ako 674+ používateľov
    Pri zariaďovaní domácnosti platí pravidlo, že menej je viac. Predtým, ako sa rozhodnete pre obstaranie jednotlivých kusov nábytku, musíte si dobre premyslieť, aký nábytok potrebujete. Naše odporúčanie je, aby ste sa rozhodli pre menší počet kvalitnejších kusov interiérového vybavenia ako pre väčší počet nekvalitných kusov, ktoré vám budú neskôr prekážať a budete sa ich chcieť zbaviť. Kvalitné výrobky určite vydržia dlhšie. Nábytok by mal byť nadčasový a viacúčelový, aby ste ho mohli používať dnes, ale aj o desať rokov. Preto sa oplatí vyčleniť možno trošku viac peňazí za vybrané kúsky nábytku, ktoré vám budú dlho slúžiť. Spomenieme iba tie kusy nábytku, ktoré by mali byť v každom príbytku.
    Odborný článok 674
    jedalensky stol
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    1. Jedálenský stôl

    Jedálenský stôl je popri sedacej súprave jedným z najdôležitejších kúskov interiérového nábytku. Umiestnený je v centrálnej časti obytného priestoru, väčšinou zdanlivo oddeľuje kuchyňu a obývačku. V menších priestoroch možno jedálenský stôl využiť na stolovanie, ale aj na prácu a iné voľnočasové aktivity. Odporúča sa zvoliť jedálenský stôl z masívneho dreva, ktorý bude slúžiť dlhé roky. Ak sa rozhodnete pre jednoduchšie, v podstate základné prevedenie jedálenského stola, môžete ho skrášliť zaujímavými jedálenskými stoličkami alebo nevšedným závesným svietidlom.

    2. Sedacia súprava

    Sedacia súprava je umiestnená v centrálnej časti obytného priestoru. Ak si vyberiete kvalitný výrobok a kvalitný poťah, môže slúžiť dlhé roky. Odporúčame vám rozhodnúť sa pre drahšiu a kvalitnejšiu sedaciu súpravu, ktorá zabezpečí dlhšiu životnosť. Lepšie je zvoliť sedaciu súpravu s neutrálnym poťahom, ako s geometrickými alebo kvetinovými motívmi. Je oveľa jednoduchšie meniť dekoratívne vankúše a farbu stien, ako meniť pohovku. Počítajte aj s tým, že koža a umelá koža sa v porovnaní s látkou ľahšie čistia a sú odolnejšie.

    3. Kreslo

    Je zaručené, že dobré kreslo vám bude slúžiť dlhé roky, dokonca sa stane vaším obľúbeným. Kreslo v klasickom štýle sa hodí do každého bytu, moderného aj tradičného. Irelevantné je aj jeho umiestnenie, preto ho možno umiestniť do obývačky, knižnice, pracovne či spálne. Nech je kdekoľvek, stane sa nenahraditeľným.

    4. Posteľ

    Posteľ sa stala neodmysliteľným kúskom interiérového dizajnu, poskytne vám odpočinok a spánok po náročnom dni. K dispozícii sú rôzne vzhľady a tvary postelí. Nech už si vyberiete akúkoľvek, vždy dbajte na to, aby ste si vybrali tú najkvalitnejšiu posteľ a urobili niečo pre svoje zdravie. Čoraz častejšie sa na trhu objavujú postele so zvýrazneným čelom, ktoré si môžete vyrobiť svojpomocne alebo objednať u stolára. Čelo postele má možnosť meniť materiál, farbu a veľkosť.

    5. Písací a pracovný stôl

    Písacie a pracovné stoly sú dnes nevyhnutné nielen pre školákov, ale aj pre tých, ktorí pracujú z domu. Stôl je to miesto, kde si môžete odložiť počítač, písať, premýšľať či triediť účty. To všetko umožňuje písací stôl, ktorý ľahko splynie so zvyškom interiéru alebo zaujme svojím vzhľadom a určitým spôsobom predstavuje dekoratívny doplnok. Aký dizajn stola si vyberiete, závisí výlučne od vašich preferencií a potrieb, ale, samozrejme, aj od zladenia so zvyškom nábytku. Písací stôl môže byť aj konzolový, možno ho použiť aj ako toaletný stolík s prídavným zrkadlom alebo aj do predsiene ako odkladací prvok.

    6. Šatník

    Vďaka častému používaniu, neustálemu otváraniu a zatváraniu sa do popredia dostáva kvalita šatníka. Dôležité je vybrať si takú šatníkovú skriňu, prípadne vyrobiť šatníkovú skriňu na mieru, ktorá sa bude hodiť k ostatnému nábytku. Moderné, súčasné skrine majú nekonečné množstvo možností otvárania a vnútorného usporiadania. Interiér šatníka môže pozostávať z políc, vešiakov, košov, zásuviek... Pridanú hodnotu šatníkovým skriniam dávajú vnútorné svetlá, ktoré zaisťujú výbornú viditeľnosť na obsah skrine aj v tme. Ak nie je v interiéri k dispozícii veľa miesta, odporúčajú sa vstavané skrine, od podlahy po strop a od steny po stenu, ktoré sú efektívnym a funkčným riešením do menších bytov, pretože vyplnia každý centimeter priestoru, rovnomerne aj pod šikmou strechou. Jednou z možností je aj špeciálne navrhnutá šatníková skriňa, ktorá väčšinou pôsobí ako predĺženie spálne či kúpeľne a je určená výhradne na odkladanie odevu, topánok a iných vecí.

    7. Zásuvková komoda

    Zásuvková komoda je univerzálny kúsok do každého interiéru. Dá sa využiť ako odkladacia plocha v predsieni, polica pod TV alebo ako nočný stolík. Odporúča sa kúpiť komodu, ktorá má zásuvky s hĺbkou maximálne do 60 cm. Hlbšie zásuvky sú menej praktické. Ak má kolieska, možno ju posúvať podľa potreby.

    8. Svietidlá

    Svietidlá v domácnosti slúžia na zdanlivé zväčšenie menších priestorov a dodajú im iné vnímanie. Spravidla by každá miestnosť mala mať niekoľko rôznych svetelných zdrojov. Môžu to byť stropné svietidlá, stolové lampy, stojacie lampy a rôzne iné svietidlá nad pracovnou plochou. Obchody so starožitnosťami, internetové obchody či iné predajne so svietidlami ponúkajú ideálnu možnosť výberu svietidiel pre váš príbytok. Rôzne svietidlá ponúkajú aj salóny interiérového osvetlenia. Pri výbere svietidiel treba byť odvážnejší, keďže predstavujú menší kúsok interiérového dizajnu, ktorý je menej viditeľný. Odvážnym výberom dizajnu lampa získava pridanú hodnotu a je hneď nápadnejšia. Niektoré svietidlá môžu byť skutočnými umeleckými dielami.

    9. Umelecké diela

    Priestor môžu spestriť rôzne obrazy, sochy, hodiny a rôzne grafiky. Môžete sa rozhodnúť napríklad pre dva veľké obrazy do obývačky alebo niekoľko menších, všetko závisí od vašich želaní a potrieb. V skutočnosti každé umelecké dielo svojim spôsobom rozžiari priestor a urobí ho bohatším, ušľachtilejším. Len je potrebné dbať na striedmosť umeleckých diel, nech sú akokoľvek dobré, hrozí, že väčší počet umeleckých diel môže urobiť priestor gýčovitým.

    10. Dekoratívne doplnky

    Každý priestor potrebuje dekoratívne doplnky, ktoré môžu odrážať našu osobnosť, rozprávať príbeh z detstva a podobne, skrátka niečo jedinečné alebo výnimočné. Môžu to byť rôzne kúsky, ktoré sme zdedili, ktoré nám pripomínajú časy minulé a majú vysokú sentimentálnu hodnotu. Jedným slovom, každý takýto predmet priestor ešte viac zdokonalí.

    Vždy sa odporúča kúpiť odolnejšiu, kvalitnú a drahšiu sedaciu súpravu
    Vždy sa odporúča kúpiť odolnejšiu, kvalitnú a drahšiu sedaciu súpravu

    Ak potrebujete pomoc pri výbere nábytku pre váš príbytok, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme a ktorí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.

    Váš tím

    Daibau.sk

    Odborný článok 674
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    8.6
    0

    Mgr. art. Ivan Hrčka, architektonické služby


    10
    1

    Luxury Residences - LR – Development s.r.o.


    8.9
    0

    ZONA design, s.r.o.


    10
    1

    STOA architekti,s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené