Pre oblasť

    Drevené, kovové alebo plastové stoličky?

    Článok si prečítalo viac ako 1002+ používateľov
    Aký materiál si vybrať na konštrukciu stoličky, ktorá bude ozdobou vašej jedálne alebo kuchyne? Klasický drevený, modernistický kovový alebo futuristický, vyrobený z polykarbonátu? Voľba materiálu nie je vždy jednoduchá. Dôležitú úlohu zohráva veľa faktorov, okrem iných životnosť, odolnosť a cena.
    Odborný článok 1002
    stolicky
    Máme 1141 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru:

    Drevené stoličky

    Drevo je prírodný materiál príjemne teplý na dotyk. Starostlivosť o drevo je pre niekoho jednoduchá, pre iného náročná, aj keď väčšinou závisí od spôsobu povrchovej úpravy. Citlivosť drevených stoličiek závisí od tvrdosti dreva. Medzi tvrdé drevo patrí dub, jaseň, akácia a niektoré iné druhy. Ťažšie drevo má hustejšiu štruktúru ako mäkké drevo. Smrek je považovaný za mäkké drevo. Drevené stoličky sú v každom zmysle šetrnejšie k životnému prostrediu ako stoličky polykarbonátové. Stoličky z dreva zvyčajne pôsobia masívnejšie, sú ťažšie.

    Kovové stoličky

    Kov je rozhodne pevnejší, tvrdší a odolnejší materiál ako drevo. Stoličky, ktoré majú kovovú konštrukciu, patria medzi ťažšie, sedadlo väčšiny stoličiek s kovovou konštrukciou je čalúnené a celkom pohodlné na sedenie. Ak je kov nedostatočne chránený a vystavený vlhkému prostrediu, objavia sa na ňom stopy hrdze alebo iné znaky, ktoré poukazujú na určité poškodenie materiálu. Kov je materiál, ktorý je nenáročný na údržbu a ľahko sa z neho odstraňujú stopy škvŕn. Stoličky s kovovou konštrukciou sa preto často používajú v  gastronomických zariadeniach (barové stoličky),  charakterizuje ich dobrá nosnosť, ľahkosť materiálu a vzhľad.

    Stoličky z polykarbonátu a plastu

    Stoličky z takýchto umelých materiálov patria dizajnovo k tým najodvážnejším. Ich významnou výhodou je veľmi jednoduchá údržba a hmotnosť. Takéto stoličky sú nepochybne veľmi ľahké, takže sa s nimi ľahko manipuluje. Detské umelecké diela a stopy jedla sa z nich ľahko odstraňujú. Ak sedadlo polykarbonátových alebo plastových stoličiek nie je čalúnené, nesedí sa na nich práve najpohodlnejšie. S pridaním vankúšov sa stanú pohodlnejšími. Môžu byť akejkoľvek farby, tvaru, veľkosti, konštrukcie. Polykarbonáty a plasty v sebe ukrývajú množstvo dizajnových možností za najprijateľnejšie ceny.

    Ak máte záujem o kúpu alebo objednanie stoličiek na mieru, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk, pošlite dopyt alebo nám položte otázku. Na našich stránkach nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.      

    Odborný článok 1002
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nábytok na mieru?

    Máme 1141 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1141 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru
    9.7
    0

    Logidrevo


    10
    8

    S&W company s.r.o.


    10
    0

    MAPEKA s.r.o.


    8.7
    0

    STOLÁRSTVO IZAKOVIČ


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené