Pre oblasť

    Striekaná izolácia

    Článok si prečítalo viac ako 753+ používateľov
    Pre striekanú izoláciu sú príznačné výborné tepelno-izolačné vlastnosti. Je možné aplikovať ju na izoláciu podkroví, striech, podláh, stien a do rozličných medzier budov. Striekaná izolácia je ideálna aj pre izoláciu stavebných základov alebo fasád. Izolácia môže byť použitá ako podklad pod poter alebo vykurovanie, alebo na pochôdzne strechy a haly. Môže byť použitá nielen v interiéri, ale aj v exteriéri.
    Odborný článok 753
    striekana izolacia
    Máme 206 realizátorov v oblasti Fúkaná izolácia, striekaná izolácia:

    Keď ide o históriu PUR peny, výroba siaha na počiatok minulého storočia, kedy Otto Bayer, nemecký chemik vyvinul polyuretán. Až po vojne (v roku 1963) Fred Gusmer konštruoval prvý stroj na striekaný polyuretán. Odvtedy tento druh izolácie bol zdokonaľovaný, a v súčasnosti je striekaná izolácia dostupná aj na slovenskom trhu.

    Vlastnosti striekanej izolácie

    Vlastnosti tohto druhu izolácie v oblasti zateplenia sú jedinečné. Disponuje nespočetným množstvom výhod. Aplikácia striekaním zabezpečuje dokonalé spojenie s povrchom. Nehrozí vznik tepelných mostov, ktoré vznikajú  pri nedokonalom prekrývaní vláknitej izolácie. Striekaná izolácia je odolná voči hlodavcom. Pena je, na rozdiel od iných izolačných materiálov, stála. Neustále má rovnaký objem a nezmršťuje sa. Striekaná izolácia si nevyžaduje žiadnu špeciálnu prípravu, z toho dôvodu je proces aplikácie veľmi rýchly – takáto realizácia izolácie môže sa vykonať spravidla do jedného dňa. Na stavbe musí existovať len 380 V elektrická prípojka. Vhodná je na zateplenie plechových striech, keďže funguje ako zvukový izolant. Šetrená je k životnému prostrediu, je ekologická.

    Aplikácia striekanej penovej izolácie

    Striekaná penová izolácia pozostáva z dvoch zložiek. Tie sa postupne zahrievajú v reaktore a prostredníctvom vyhrievaných hadíc prúdia k striekacej pištoli, kde sa tieto dve zložky miešajú. Striekacou pištoľou pod tlakom sa nanášajú obidve zmiešané zložky na izolovaný povrch, pena niekoľkonásobne zväčší svoj objem a o niekoľko sekúnd je už stabilizovaná a stvrdnutá. 

    Na rozdiel od izolačných materiálov, ktoré sú priemyselne vyrábané (napr. PIR dosky, penový polystyrén, extrudovaný polystyrén, minerálna vlna), pri striekanej pene je dosiahnutie kvality výslednej izolácie možné iba za predpokladu, že sú splnené viaceré podmienky priamo na stavbe (aplikačná teplota, teplota povrchu, vlhkosť…), ktoré je reálne takmer nemožné dosiahnuť. Izolačné vlastnosti striekanej peny značne kolíšu. Ďalšie problematické momenty sa týkajú zabudovanej vlhkosti, priepustnosti vodných pár a splnenia technických požiadaviek na protipožiarnu bezpečnosť.

    Miestnosť postriekaná izolačnou penou
    Miestnosť postriekaná izolačnou penou
    Odborný článok 753
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Fúkaná izolácia, striekaná izolácia?

    Máme 206 realizátorov v oblasti Fúkaná izolácia, striekaná izolácia:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 206 realizátorov v oblasti Fúkaná izolácia, striekaná izolácia
    10
    3

    Stolárstvo R, s.r.o.


    9.8
    0

    DATO.EU s. r. o.


    8.6
    1

    Dávid Polák ELEKTROMONT


    8.7
    0

    PointOne, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené