Pre oblasť

    Moderné fasády

    Článok si prečítalo viac ako 981+ používateľov
    V poslednej dobe sú čoraz populárnejšie fasády, na ktoré sú okrem klasickej dekoračnej vrstvy aplikované aj iné materiály. Najbežnejšími materiálmi na moderných fasádach sú jednoznačne drevo, kameň a kov. Najčastejšie používané drevo je smrekovec, ktorý je odolný voči poveternostným vplyvom a krásne starne. Najčastejšie používané kovy sú hliník, nehrdzavejúca oceľ a kortenová oceľ. Kameň, ktorý dopĺňa fasádu ako dekoratívny prvok, sa vo všeobecnosti vyberá podľa toho, či je považovaný za pôvodný, miestny materiál alebo nie.
    Odborný článok 981
    moderna fasada
    Máme 1937 realizátorov v oblasti Fasáda:

    Je vzhľad fasády taký dôležitý?

    Estetický vzhľad je pri navrhovaní novostavieb určite mimoriadne dôležitý. Predsa, estetika by v žiadnom prípade nemala byť uprednostnená, prioritou by mala byť funkčnosť a odolnosť. Dekoračné materiály (drevo, kameň, kov...) sú slabé izolanty. Pri navrhovaní fasády treba mať na zreteli úniky tepla z objektu. Je potrebné správne a trvalo riešiť všetky tepelné mosty, aby bola stavba kompaktná, kvalitná...

    Moderné fasády s drevenými prvkami – nová dimenzia vonkajšieho dekoratívneho obkladu
    Moderné fasády s drevenými prvkami – nová dimenzia vonkajšieho dekoratívneho obkladu

    Ako získať dokonalú fasádu?

    Pri plánovaní fasády domov sa na fasádu treba pozerať ako na systém, ktorý musí byť technicky a esteticky čo najdokonalejší. Moderná fasáda musí chrániť pred poveternostnými vplyvmi a poskytnúť požadovaný komfort bývania. Pri projektovaní modernej budovy a jej fasády nesmieme zabúdať na dostatočnú tepelnú ochranu. Pomoc odborníkov budete potrebovať pri riešení tepelných mostov, teda tepelnej izolácie či plášťa budovy, a tým aj ochrany pred inými vonkajšími vplyvmi. Dobre navrhnutá fasáda je investíciou do budúcnosti.

    Nerobte zbytočné chyby

    Pri návrhu modernej fasády si urobte farebnú štúdiu. Skombinujte všetky požadované materiály a farby. Výrazné a intenzívne farby v priestore pútajú pozornosť, no rokmi vyblednú. Naše oči sa z intenzity farieb rýchlo unavia. Plánujte premyslene, v pokojných tónoch s pôvodnými, miestnymi materiálmi.

    Ak ste úplne naklonení a otvorení novým trendom a sledujete technické a technologické novinky, možno sa vám bude páčiť kortenová oceľ (COR-TEN, Corten), ktorá nie je až takou novinkou (vznikla v 60. rokoch 20. storočia), používala sa najmä na verejné a nebytové priestory, budovy. V súčasnej dobe je populárna a vyhľadávaná v súkromnej výstavbe. Kortenová oceľ je druh legovanej ocele medzi uhlíkovou a nehrdzavejúcou oceľou, ktorá má vynikajúce antikorozívne vlastnosti. Určená je pre všetky poveternostné podmienky, pretože je veľmi odolná a nenáročná. Corten vyzerá ako úplne hrdzavý materiál (kvôli stabilnej oxidácii) a preto nepotrebuje ochranu ani náter. Po určitom čase pod vplyvom všetkých vonkajších podmienok sa na jeho povrchu vytvorí hrubá vrstva hnedastej farby, patina, ktorá ho chráni pred všetkými ostatnými chemickými zmenami. Mnohým sa páči vzhľad tejto ocele zvlášť preto, že nepotrebuje žiadnu údržbu. Okrem toho, že sa kortenová oceľ používa pri stavbe konštrukcií, strešných krytín a fasádnych dosiek, často sa používa na zdobenie exteriérov a interiérov, ako aj na výrobu značiek, nápisov, sôch...

    Pre moderné fasády sú príznačné veľké presklené plochy
    Pre moderné fasády sú príznačné veľké presklené plochy
    Odborný článok 981
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Fasáda?

    Máme 1937 realizátorov v oblasti Fasáda:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1937 realizátorov v oblasti Fasáda
    8.8
    0

    Zdenka Herakova


    8.6
    0

    IZOLA Košice, s.r.o.


    8.7
    0

    Radkostav


    8.6
    0

    JOHNIX Service s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené