Pre oblasť

    Keramický komín: výhody a nevýhody

    Článok si prečítalo viac ako 1219+ používateľov
    Ak máte v objekte pec na pelety, drevnú štiepku, olej alebo plyn, nutne potrebujete komín na odvod dymu a plynov, aby spaľovací proces prebiehal bez problémov. Všetko uvedené platí aj v prípade, ak máte v objekte kozub. Samozrejme, pri výberu a kúpe najvhodnejšieho komína vyvstáva veľa otázok a pochybností. Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, ktorý komín je pre vás ten pravý, v tomto článku sa zmienime o vlastnostiach a funkčnosti keramického komína.
    Odborný článok 1219
    keramicky komin
    Máme 120 realizátorov v oblasti Keramické komíny:

    1. Kedy si vybrať keramický komín?

    Ak ste sa rozhodli pre klasickú stavbu z tehál s vnútorným komínom, voľba klasického keramického komína je správnym rozhodnutím. V žiadnom prípade nezabúdajte, že komín musí byť nadimenzovaný a prispôsobený vašej stavbe a zvolenému vykurovaciemu zariadeniu. Keramika vynikajúco odoláva vysokým teplotám, dobre znáša kondenzát, ktorý na keramike nezanecháva trvalé následky. Ak si chceme vybrať komín, ktorý bude dlho a dobre slúžiť, keramický (šamotový) komín je tou najlepšou voľbou.

    2. Výhody keramického komína

    Určite jednou z veľkých výhod moderného klasického keramického komína je jeho dlhá životnosť a bezpečné používanie. Keramický komín je efektívnym technickým riešením na odvod dymu a všetkých druhov plynov rôznych teplôt. Ľahko sa inštaluje aj udržiava a má vysokú požiarnu ochranu. Pevnosť materiálu neumožňuje absorpciu kondenzátu, čo prakticky znamená, že pokles teploty nepoškodzuje štruktúru keramiky.

    3. Nevýhody keramického komína

    Rovnako ako všetky výrobky, aj keramický komín má negatívne vlastnosti. Na montáž určite potrebuje pevný podklad, ktorý je podmienený vysokou hmotnosťou keramických komínov. Preto je bezpodmienečne nutné ešte pred vyhotovením poteru umiestniť keramický komín na vhodný základ. Na rozdiel od niektorých najmodernejších inovatívnych, dizajnových a inžinierskych riešení pre horizontálne (koaxiálne) komíny, inštalácia keramického komína  je možná len vo vertikálnom smere.

    4. Údržba keramického komína

    Vnútorná strana komína je hladká a takýto povrch sa ľahšie čistí, menej sa naň lepia sadze a splodiny horenia. Čistenie keramického komína sa vykonáva dvakrát ročne a je vysoko odolný voči agresívnym čistiacim prostriedkom.

    5. Cena keramického komína

    Cena keramického komína závisí od základov, murovanej konštrukcie, izolácie, priemeru dymovodu, výšky komína, komínovej čiapky a samozrejme od dodávateľa. Kvôli mnohým odlišnostiam konkrétneho komína je ťažké jednoznačne určiť cenu komína. Cena keramického komína s priemerom 180 mm je okolo 150 EUR/bm. Za dodávku a montáž bežného keramického murovaného komína, vysokého maximálne 7 m, zaplatíte 800 až 1200 EUR.

    Ak máte záujem o dodávku a montáž keramického komína, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, môžete poslať dopyt našim overeným dodávateľom keramických komínov, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás aj niekoľko rád o keramických komínoch.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1219
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Keramické komíny?

    Máme 120 realizátorov v oblasti Keramické komíny:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 120 realizátorov v oblasti Keramické komíny
    10
    1

    Miror, s.r.o.


    9.7
    0

    Jaspis Trade, s.r.o.


    8.7
    0

    Peter Horvath - StaVmat


    9.8
    2

    Daniel Vrablík


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené