Pre oblasť

    Plynové inštalácie

    Článok si prečítalo viac ako 1603+ používateľov
    Plynové kúrenie je po vykurovaní vykurovacím olejom druhým najrozšírenejším spôsobom vykurovania. Plynové vykurovanie je možné zabezpečiť pripojením na verejný plynovod alebo inštaláciou vlastného plynárenského systému a nádrže na skladovanie skvapalneného zemného plynu – LPG. Bez ohľadu na typ vykurovania, ak sa rozhodnete pre tento typ vykurovania domácnosti, skôr ako si ho nainštalujete do domu alebo prerobíte existujúci vykurovací systém, bude potrebné urobiť niekoľko vecí.
    Odborný článok 1603
    plynove instalacie
    Máme 841 realizátorov v oblasti Plynoinštalácia:

    1. Predtým ako zavediete plynové kúrenie

    Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre pripojenie na verejný plynovod alebo pre inštaláciu vlastného plynárenského systému, musíte v objekte zriadiť plynové inštalácie a získať súhlas na pripojenie. Odporúčame realizáciu týchto prác zveriť projektantovi. Projektant najskôr získa projektové podmienky, vyhotoví náčrt vhodnej plynovej prípojky, požiada o schválenie pripojenia, potom vypracuje plán plynovej inštalácie. Tento proces zvyčajne trvá najmenej jeden mesiac. Pri zhotovovaní plynového rozvodu sa pripojí centrálny plynový kotol a plynomer, po ktorom nasleduje tlaková skúška. Ak chcete používať LPG, potrebné je nainštalovať dodatočný zásobník. Ak je menší ako 5 m3, ide o jednoduchú stavbu, pre ktorú nie je potrebné získať dodatočné stavebné povolenie. Potom objekt môže byť pripojený na podzemné potrubie distribučného plynovodu.

    Ak máte záujem o pripojenie staršej budovy na plyn, nie je potrebné stavebné povolenie, ale je potrebné priložiť žiadosť u miestneho dodávateľa plynu. Pred začatím realizácie plynoinštalácií je potrebné zaobstarať plán mechanických inštalácií, v ktorom budú zakreslené aj budúce plynové inštalácie.

    2. Realizácia plynovej inštalácie

    Inštaláciu plynu v objekte môže vykonávať len kvalifikovaný zhotoviteľ. Pri vykonávaní plynoinštalácie je potrebné pripojiť aj plynomer a vykonať tlakovú skúšku. Keď je plynoinštalácia hotová, musí ju skontrolovať jeden zo zamestnancov miestnej firmy, ktorá plyn ponúka. Ten musí určiť, či je inštalácia vyhotovená v súlade s projektovými podmienkami. Postup je podobný, aj keď je plánované použitie skvapalneného zemného plynu, vtedy je potrebná prídavná nádrž. Ak má menej ako 5 m3, patrí medzi jednoduché zariadenia a preto nie je potrebné vybavovať dodatočné stavebné povolenie.

    Majiteľ domu zodpovedá za vnútornú časť inštalácie, ktorá je v dome, a vonkajšiu časť inštalácie musí zabezpečiť miestny dodávateľ plynu. Vonkajšia inštalácia predstavuje podzemné plynovody a napojenie na verejnú sieť.

    Cena plynovej inštalácie závisí od dĺžky plynovej prípojky, druhu plynového kotla, typu plynového kúrenia (na plyn alebo LPG), ceny pripojenia na verejný plynovod a samozrejme od zhotoviteľa. Bežná plynová inštalácia v dome (150 m2, kúrenie prostredníctvom10 radiátorov), ktorá zahŕňa medené potrubie, rozvod plynu k plynovému kotlu a sporáku v kuchyni, rozvody, hlavný uzatvárací ventil a ďalší materiál, bude stáť 2500 až 5000 EUR/kus.

    Ak máte záujem o vykurovanie plynom, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, môžete poslať dopyt našim osvedčeným inštalatérom plynových rozvodov, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre Vás niekoľko rád o plynových rozvodoch.

    Cenu plynového rozvodu si môžete overiť pomocou cenovej kalkulačky.

    Odborný článok 1603
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Plynoinštalácia?

    Máme 841 realizátorov v oblasti Plynoinštalácia:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 841 realizátorov v oblasti Plynoinštalácia
    9.2
    0

    Intexa s.r.o. - Vykurovacia technika


    10
    0

    Interior Ceramic s.r.o.


    10
    1

    Ing. Marián Cvoliga


    9.9
    0

    STELAGAS


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené