Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Aký typ dverí si vybrať?

    Článok si prečítalo viac ako 967+ používateľov
    Aké dvere si vybrať do domu? Budú ladiť s architektúrou vášho domu? Možností výberu správnych dverí je veľa. Dvere vchodové, interiérové, balkónové, garážové, bezpečnostné a protipožiarne. To je aj základné delenie dverí podľa účelu použitia. Pre každý typ dverí sú k dispozícii rôzne materiály, rozmery, spôsoby otvárania a montážne postupy, čo v konečnom dôsledku vedie k rôznym cenám. V článku sme venovali pozornosť základnému deleniu dverí podľa účelu použitia a porovnaniu ich cien.
    Odborný článok 967
    dvere
    Máme 467 realizátorov v oblasti Vchodové dvere:

    1. Delenie dverí podľa účelu použitia

    1.1. Vonkajšie dvere

    1.1.1. Vchodové dvere

    Vchodové dvere predstavujú miesto vstupu do budovy, dôležité je ako vyzerajú, pretože na návštevníka urobia prvý dojem. Vchodové dvere boli vždy statusovým symbolom majiteľa domu, zvyčajne ich robil majster stolár na mieru. Z toho dôvodu sú vchodové dvere o niečo väčšie (šírka 120 cm) a zvyčajne doplnené prístreškom. Niektorí majitelia domov sa rozhodnú pre výraznejší vstupný portál, ktorý ešte viac upúta pozornosť a zvýrazní vstupné miesto do objektu, iní vchodové dvere trochu skryjú. Vchodové dvere môžu byť drevené, kovové,  plastové, hliníkové... Pri výbere materiálu vždy treba dbať na zladenie s celým objektom, aby vchodové dvere pekne dopĺňali fasádu objektu. Dnešné vchodové dvere sú, rovnako ako okná, zvukovo a tepelne izolované. Špeciálnym typom vchodových dverí sú dvere proti vlámaniu, ktoré sa na trhu čoraz častejšie objavujú.

    1.1.2. Balkónové dvere

    Balkónové dvere patria do skupiny vonkajších dverí. Ako už názov napovedá, balkónové dvere nám umožňujú prístup na balkón, resp. terasu. Balkónové dvere sú do istej miery podobné interiérovým dverám, až na to, že sú dodatočne ošetrené proti vonkajším vplyvom prostredia. Podľa spôsobu otvárania sú často posuvné alebo obyčajné jednokrídlové. Aj pri balkónových dverách je dostupných veľa materiálov, najčastejšie sa používa plast. Balkónové krídlo je vo väčšine prípadov zasklené tak, aby do miestnosti vnikalo čo najviac prirodzeného svetla.

    1.1.3. Garážové brány

    Súčasťou vonkajších dverí sú aj garážové brány, ktoré nám umožňujú prístup do garáže autom. Garážové brány sa delia na automatické garážové brány, klasické zdvíhacie, sekčné, rolovacie a priemyselné garážové brány. Z dôvodu parkovania áut sú oveľa väčšie v porovnaní s vchodovými dverami a vyznačujú sa najrôznejším spôsobom otvárania. Väčšina garážových brán je vyrobená zo sekcií (lamiel), takže je možné bránu otvárať smerom nahor.

    1.2. Interiérové dvere

    Druhou skupinou dverí sú interiérové ​​dvere, ktoré slúžia na oddelenie od seba dvoch vnútorných priestorov. V porovnaní s vchodovými dverami sú rozmerovo menšie. Pri interiérových dverách, ktoré vymedzujú obytné priestory, sa odporúča šírka 100 cm a dvere do sociálnych zariadení, komory (špajzy) a podobne môžu byť rozmerovo užšie (80 alebo 90 cm). Najčastejším materiálom interiérových dverí je drevo, nasleduje plast, hliník a v špeciálnych prípadoch môže byť krídlo dverí presklené.

    2. Aké sú ceny dverí?

    Ceny dverí sa líšia v závislosti od typu, rozmerov, materiálu a ďalších zahrnutých vlastností.

    2.1. Vonkajšie dvere

    Ceny dverí sa líšia v závislosti od rozmerov, typu dverí (klasické, moderné...), otvárania, dodatočného presklenia na dverných krídlach a ďalších faktorov. Treba rátať aj s DPH a nákladmi na dopravu a montáž. Uvedené ceny sú priemerné, orientačné hodnoty, ktoré sa líšia v závislosti od výrobcov, no aj tak vám pomôžu s ďalším usmernením a rozhodovaním sa pre tie správne dvere.

    2.1.1. Vchodové dvere

    Cena drevených vchodových dverí závisí od druhu dreva, rozmerov vchodových dverí, podielu zasklenia, dodatočných ozdôb a od výrobcu. Drevené kazetové vchodové dvere v ľubovoľnej RAL farbe stoja v rozmedzí od 650 do 1 800 EUR. Za jednoduché plastové vchodové dvere s rozmermi 200 cm × 100 cm, zaplatíte 250 až 750 EUR/kus. Ceny hliníkových vchodových dverí sa líšia podľa druhu materiálu (hliník, drevo-hliník), rozmerov vchodových dverí, podielu zasklenia, dodaných ozdôb a samozrejme od výrobcu. Počiatočná cena hliníkových vchodových dverí, s bežným kovaním, nerezovou kľučkou a nízkym hliníkovým termo-prahom, je približne 800 EUR. Konečná cena sa môže vyšplhať až na 2000 EUR. Za drevo-hliníkové vchodové dvere zaplatíte 1 500 až 2500 EUR.

    Ceny vchodových dverí majú široký rozsah hodnôt v závislosti od rozmerov, materiálu a iných charakteristík. Plastové vchodové dvere patria medzi najlacnejšie.

    2.2.2. Balkónové dvere

    Cena jednokrídlových balkónových dverí z PVC s dvojitým zasklením je 225 EUR, s trojitým sklom 270 EUR. Za jednokrídlové drevené balkónové dvere s dvojitým zasklením zaplatíte 345 EUR a za trojité zasklenie 460 EUR. Cena jednokrídlových balkónových drevo-hliníkových dverí s dvojitým zasklením je 575 EUR, s trojitým sklom 690 EUR.

    Cena dvojkrídlových balkónových dverí s dvojitým zasklením je 430 EUR, s trojitým sklom 560 EUR. Cena drevených dvojkrídlových balkónových dverí s dvojitým zasklením je 595 EUR, s trojitým sklom 795 EUR. Za drevo-hliníkové dvojkrídlové balkónové dvere s dvojitým zasklením treba vyčleniť takmer 1000 EUR, pri trojvrstvovom zasklení 1190 EUR.

    Cena posuvných balkónových dverí závisí najviac od typu posuvných dverí. K dispozícii sú zdvižné posuvné balkónové dvere, výsuvno-posuvné  balkónové dvere a skladacie posuvné balkónové dvere. Odpočítate za ne od 550 do 1300 EUR. 

    2.2.3. Garážové brány

    Cena za dodávku a montáž automatickej sekčnej garážovej brány pre jedno auto, s motorovým pohonom so šírkou od 240 do 400 cm, sa pohybuje v rozmedzí 730 až 1060 EUR.

    Cena sekčnej výklopnej garážovej brány sa pohybuje v rozmedzí 600 až 1000 EUR. Napríklad: orientačná cena sekčnej garážovej brány s rozmermi 240 cm × 200 cm je okolo 730 EUR. 

    Cena rolovacích garážových brán je závislá od veľkosti, materiálu (hliník, oceľ, plast, drevo) a samozrejme od dodávateľa. Cena rolovacích garážových brán rozmerov 240 cm × 210 cm, je okolo 800 EUR. 

    Cena krídlových garážových brán je závislá od veľkosti, materiálu (hliník, oceľ, plast, drevo), otvárania s jedným alebo dvomi krídlami a samozrejme od dodávateľa. Cena klasických dvojkrídlových garážových brán s rozmermi 240 cm × 200 cm je okolo 500 EUR. 

    2.2.4. Interiérové dvere

    Ceny interiérových ​​dverí sa pohybujú v rozmedzí 150 až 750 EUR, v závislosti od typu dverí, spôsobu otvárania a materiálov. Cena za interiérové dyhované dvere spolu so zárubňou sa pohybuje v rozmedzí 150 až 650 EUR/kus. Vyššiu cenu majú posuvné dvere na stenu a ešte vyššiu so systémom otvárania posuvných dverí do steny, alebo ak sa použije na dverách kalené sklo. Najmenej stoja plastové interiérové ​​dvere štandardných rozmerov, ktorých cena sa pohybuje okolo 150 EUR/kus. V každom prípade najviac stoja hliníkové interiérové ​​dvere, ktorých cena sa pohybuje okolo 700 EUR/kus.

    Posuvné balkónové dvere
    Posuvné balkónové dvere
    Garážové brány
    Garážové brány
    Interiérové dvere
    Interiérové dvere

    Ak máte záujem o obstaranie alebo výmenu všetkých alebo iba jednotlivých dverí vo svojom príbytku, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu pošlite dopyt našim overeným dodávateľom dverí. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o jednotlivých typoch dverí.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 967
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vchodové dvere?

    Máme 467 realizátorov v oblasti Vchodové dvere:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 467 realizátorov v oblasti Vchodové dvere
    10
    3

    Okná Demeter s.r.o.


    9.7
    0

    Daniel Wolf - MIDAW


    10
    8

    Dušan Torák - Hrahovište


    9.7
    0

    LASTER BJ s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené