Pre oblasť

    Problémy s izoláciou suterénu

    Článok si prečítalo viac ako 517+ používateľov
    Betónové podzemné stavby, ako sú suterény, pivnice a iné budovy, sú vystavené pôsobeniu vlhkosti a škodám, ktoré ona spôsobuje. Korózia ocele a poškodenia betónu vplýva na ich životnosť, výrazne skráti a zároveň zníži ich funkčnosť a použiteľnosť. Aby sa predišlo vysokým nákladom na opravu budovy alebo poškodeniu inštalácií, nábytku alebo iného vybavenia v dôsledku vniknutia vody alebo vlhkosti do podzemných častí stavby, potrebná je pravidelná kontrola a včasné tesnenie zistených trhlín injektážou.
    Odborný článok 517
    tesnenie suteren.JPG
    Máme 416 realizátorov v oblasti Špecializované stavebné práce:

    Veľký výber injektážnych materiálov

    Výrobcovia stavebných materiálov, najmä tých, ktoré slúžia na tesnenie, izoláciu a lepenie, ponúkajú predovšetkým široký sortiment injektážnych systémov pre všetky druhy tesnení v betónových a murovaných konštrukciách, ako aj v konštrukciách z prírodného kameňa. Výrobky je možné použiť kedykoľvek, či už pri samotnej výstavbe alebo neskôr, s cieľom predĺžiť životnosť a oddialiť realizáciu všetkých následných rekonštrukcií, v súlade s požiadavkami konkrétneho projektu. Injektážne  systémy nielenže z dlhodobého hľadiska úspešne premosťujú a utesňujú všetky poškodenia, ale možno ich použiť aj na zlepšenie alebo obnovenie kompaktnosti konštrukcie a nosnosti, vďaka čomu sú tieto produkty riešením pre komplexnú a dlhotrvajúcu údržbu.

    Vysokovýkonné injektážne materiály sú plne kompatibilné s komplexným radom hydroizolačných produktov a sú určené na opravu a utesnenie trhlín, dutín, spojov, potrubí a konštrukčných systémov rôznych konštrukcií. Všetky produkty pre sanáciu trhlín injektážou sú testované a spĺňajú všetky globálne platné normy.

    Ako efektívne utesniť trhliny v konštrukcii?

    Aby sa zabezpečila účinná a trvanlivá oprava trhlín v suteréne alebo konštrukcii, musia byť splnené tri kritériá. Nevyhnutná je správna kombinácia materiálov na sanáciu trhlín injektážou, zariadení a zvolené metódy injektáže.

    Injektážny materiál

    Výber vhodného injektážneho materiálu ako aj vhodného špecifického injektážneho  produktu podľa definovaných požiadaviek projektu je prvým faktorom úspechu. Patrí sem najmä viskozita, pružnosť materiálu a jeho správanie pri kontakte s vodou – to všetko môže výrazne ovplyvniť účinnosť injektáže.

    Injektážne zariadenie

    Ďalším kľúčovým faktorom úspechu je správne injektážne zariadenie na injektáž zvoleného materiálu, vrátane správnej prípravy, miešania hmoty, ako aj vykonania prác. To konkrétne znamená, že pri počiatočnom dávkovaní, miešaní  a injektáži materiálu musia byť použité vhodné čerpadlá a potrubia/hadice/trysky.

    Metódy injektáže

    V konečnom dôsledku vhodnú techniku a metódu injektáže musí realizovať kvalifikovaný, schopný a skúsený zhotoviteľ, pretože len tak je možné zabezpečiť úspešné vykonanie prác a komplexné a trvalé riešenie utesnenia netesností.

    Ak máte záujem o sanáciu tohto druhu, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, môžete poslať dopyt našim overeným zhotoviteľom špecializovaných stavebných prác, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o špecializovaných stavebných prácach.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 517
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Špecializované stavebné práce?

    Máme 416 realizátorov v oblasti Špecializované stavebné práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 416 realizátorov v oblasti Špecializované stavebné práce
    8.7
    0

    KAMI PROFIT, s.r.o.


    9.4
    0

    JORAX, s.r.o.


    9.2
    3

    Karol Herák - Podolie


    7.6
    4

    Conteel s.r.o. - Peter Macho


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené