Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Ekologické podlahové krytiny

    Článok si prečítalo viac ako 793+ používateľov
    Čoraz viac ľudí si uvedomuje dôležitosť starostlivosti o životné prostredie. Stále viac štúdií a výskumov sa venuje téme ničenia našej planéty. Najmenšími činmi sa môžeme podieľať na zachovaní životného prostredia a udržiavať vyššiu kvalitu života. Iba od nás závisí, ktoré materiály použijeme na výstavbu a zariadenie našich príbytkov a či pri výbere materiálov bude zohrávať dôležitejšiu úlohu environmentálne povedomie a ochrana životného prostredia alebo cena. V poslednej dobe zaznamenaný je vývoj podlahových krytín, ktoré sú určené pre ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov. Prečítajte si niekoľko faktov o ekologických podlahách.
    Odborný článok 793
    ekologicke podlahove krytiny
    Máme 874 realizátorov v oblasti Podlahové krytiny:

    1. Linoleum

    Vyrobený je z prírodných materiálov a obnoviteľných zdrojov (ľanový olej + drevená múčka + drvený korok a ľan, všetko zlisované na jutovom podklade). Považuje sa za odolný a hladký povrch, ktorý sa ľahko čistí a nezadržiava prach. Pôsobí antibakteriálne (výpary ľanového oleja ničia baktérie a nie sú škodlivé pre človeka). Je k dispozícii v rôznych farbách, jednofarebný alebo dezénovaný, v kotúčoch (rolkách) alebo v štvorcoch. Dalo by sa povedať, že ide o ideálnu podlahovú krytinu do kuchýň, kúpeľní, chodieb a iných miestností, ktoré prichádzajú do kontaktu s vodou. Cena linolea je 20 EUR/m2 a viac bez pokládky, väčšinou je cena pokládky za meter štvorcový toľko ako cena podlahy za meter štvorcový. 

    2. Korok

    Získava sa ručným rezaním z korkovej kôry. Vďaka voštinovej štruktúre je teplý na dotyk, neprepúšťa vodu, je dobrým tepelným izolantom a dodáva prirodzený pocit. Korok sa ľahko čistí. Vďaka svojej štruktúre je veľmi odolný. Korok obsahuje špeciálnu látku suberín, ktorá pôsobí antibakteriálne. Korkové podlahové krytiny sú dostupné vo forme štvorcov alebo ako dosky s „click“ systémom. Je vhodný do všetkých miestností v domácnosti. Cena korku sa pohybuje od 7 do 70 EUR/m2.

    3. Masívne drevo

    Do príbytku prináša poklady prírody a teplo. Drevené podlahové krytiny sú dostupné vo forme dosiek z mäkkého alebo tvrdého dreva, plávajúcich podláh a ako parkety. Prirodzenú krásu dreva najlepšie zvýraznia prírodné vosky a prírodné oleje (polymerizovaný ľanový olej). Drevo je veľmi odolné, škrabance a priehlbiny sa ľahko opravia brúsením. Pred pokládkou  treba drevo nechať v miestnosti, kde sa bude drevená podlaha vyhotovovať, najmenej dva týždne. Je to dôležité kvôli prirodzenému procesu napúčania a zmršťovania dreva. Cena za meter štvorcový masívneho dreva závisí od druhu dreva. Cena štvorcového metra parkiet bez pokládky, sa začína od 20 EUR/m2. Najčastejšie používaný dub je cenovo dostupný. Orech je krásny, cenovo dostupnejší pre každého.

    4. Kamenné obklady

    Vyrobené sú z kameňa, ktorý je rezaný a brúsený. Kameň môže byť v rôznych farbách a textúrach. Kamenné obklady sú považované za pevný, odolný a všadeprítomný materiál. Povrch kameňa je najlepšie brúsiť, jemnejší matný vzhľad zvýrazní vzhľad kameňa, jemným brúsením sa dosiahne lesklý vzhľad kameňa (pôsobí ako keby bol povrch kameňa potiahnutý lesklým náterom). Drsný povrch kamenných dosiek sa odporúča skôr na vonkajšie povrchy. Ceny kamenných platní závisia od materiálu – mramor, tonalit alebo žula, stoja 15 EUR/m2 a viac.

    Kladenie linolea
    Kladenie linolea

    Ak máte záujem o ekologické podlahové krytiny, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, pošlite dopyt našim overeným realizátorom podlahových krytín, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre Vás aj niekoľko rád o rôznych podlahových krytinách.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 793
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Podlahové krytiny?

    Máme 874 realizátorov v oblasti Podlahové krytiny:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 874 realizátorov v oblasti Podlahové krytiny
    8.7
    0

    TKB Slovakia s.r.o


    10
    1

    Gal servis s.r.o.


    8.7
    0

    Tomas Bodis


    8.8
    0

    MarTiler s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené