Pre oblasť

    Lepenie nových dlaždíc na staré

    Článok si prečítalo viac ako 1167+ používateľov
    V prípade, že pri rekonštrukcii balkóna nie je potrebné zasahovať do nosnej konštrukcie, pretože je stále v dobrom stave, prácu si nemusíte komplikovať ani odstraňovaním starých keramických obkladov. Existuje výborné riešenie – polyuretánové lepidlo, ktoré umožňuje lepenie dlaždíc na rôzne povrchy, nové keramické obklady je možné lepiť priamo na staré obklady, bez špeciálnej prípravy. Takto ušetríte obrovské množstvo času a peňazí a zároveň získate vysoko kvalitný výsledok.
    Odborný článok 1167
    kladenie novej dlazby na staru
    Máme 1376 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia balkónov, terasy:

    1. Pozor na výšku podláh!

    Keď je príliš malý výškový rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou finálnou vrstvou – podlahovou krytinou, nemožno o tomto spôsobe kladenia dlažby uvažovať. Pred realizáciou si všetko zmerajte, aby ste vedeli, aký môže byť ďalší krok. Podlaha na terase alebo balkóne totiž nesmie byť vyššia ako podlaha v interiéri, pretože dažďová voda by sa mohla dostať do miestnosti bez ohľadu na to, že balkónové dvere majú prah. Preto musí byť výška dokončenej podlahy na balkóne alebo terase menšia ako výška podlahy v miestnosti.

    2. Postup kladenia nových obkladov na staré

    Príprava podkladu na kladenie dlaždíc

    Je veľmi dôležité, aby bol podklad (povrch) čistý, suchý, rovný, zbavený nečistôt, prachu alebo mastnoty. Staré obklady (dlaždice) je potrebné prebrúsiť a následne odstrániť prach pomocou vysávača. Ak je opadaná omietka alebo chýbajú časti dlaždíc alebo celé dlaždice, je potrebné tieto miesta vyplniť vyrovnávacou zmesou. Tam, kde je použitý pozinkovaný kov alebo meď, musia byť tieto zvyšky úplne odstránené minerálnou brúsnou vlnou a odmastené. Po zaschnutí sa nanesie základný náter (primer).

    Nanášanie prvej vrstvy, hydroizolácia

    Po príprave podkladu je potrebné naniesť prvú vrstvu hydroizolačnej hmoty. Materiál je možné nanášať zubovou stierkou s rozmermi 4 × 4 mm pod uhlom 45°. Zubová stierka reguluje spotrebu materiálu a vytvára súvislú hydroizolačnú vrstvu.

    Nanášanie druhej vrstvy, lepidlo

    Pri nanášaní lepidla sa odporúča použiť aj zubovú stierku 4 × 4 mm, pomocou ktorej sa lepidlo natiahne na podklad. Materiál je pripravený na okamžité použitie a nie je potrebné žiadne predmiešanie.

    Lepenie dlaždíc a tesnenie

    Platí pravidlo, že keramické obklady sa kladú priamo do čerstvej hmoty. Pri pokladaní je potrebné dbať na množstvo naneseného lepidla, ak ho je priveľa, dostane sa do škár. Po dokončení obkladania sa škáry utesnia kvalitnou elastickou polyuretánovou tesniacou hmotou, ktorá sa vyrába vo viacerých farbách, môžete si vybrať medzi rôznymi farebnými odtieňmi: biela, sivá, hnedá, čierna alebo tehlovo červená.

    Detaily kladenia nového obkladu na starý (zľava doprava: nová dlažba, lepiaca vrstva, vyrovnávacia hmota, cementový poter, PU tesniaca hmota) 
    Detaily kladenia nového obkladu na starý (zľava doprava: nová dlažba, lepiaca vrstva, vyrovnávacia hmota, cementový poter, PU tesniaca hmota) 

    Ak máte záujem o tento druh prác, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu alebo získali radu, pošlite dopyt našim overeným odborníkom na rekonštrukcie balkónov, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na rekonštrukciu balkóna.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1167
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Rekonštrukcia balkónov, terasy?

    Máme 1376 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia balkónov, terasy:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1376 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia balkónov, terasy
    9.1
    0

    Jan Zabadal


    10
    8

    E+G STAV s.r.o.


    8.7
    0

    Pro Constructa s.r.o.


    9.6
    0

    Excluziv s.r.o.

    42 Krompachy
    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené