Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Nesprávna rekonštrukcia starších budov a vznik nových problémov

    Článok si prečítalo viac ako 862+ používateľov
    Pri rekonštrukcii starších budov sa určite treba snažiť o čo najlepšiu energetickú efektívnosť, preto je tento typ stavebných prác považovaný za veľmi náročný. Ako problematická sa ukazuje najmä sanácia podzemných častí budovy. Často sa stáva, že kvôli rôznym ťažkostiam a vyšším nákladom na práce ktoré treba vykonať, ľudia túto časť práce pri rekonštrukcii vzdajú, čo môže spôsobiť nové, nečakané problémy krátko po dokončení prác.
    Odborný článok 862
    rekonstrukcia domu
    Máme 2419 realizátorov v oblasti Obnova a rekonštrukcia:

    1. Nové problémy?

    Rekonštrukcia staršej budovy môže byť veľmi náročná, ak chcete dosiahnuť rovnakú energetickú efektívnosť a zdravý komfort bývania ako pri novostavbe. Po vynaloženej námahe a peniazoch, ktoré investujete do rekonštrukcie, určite nechcete mať nové problémy, najmä nie tie, ktoré ste ani pred rekonštrukciou nemali. Hovoríme o výskyte kondenzátu a následne plesní v spodnej časti stien prízemia alebo v hornej časti stien suterénu. Stáva sa to preto, že sme „zabudli“ izolovať časť pod úrovňou terénu. V dôsledku toho vzniká tepelný most, ktorý je výrazný najmä v rohu, kde je porušená tepelná izolácia, pretože tu vzniká najväčší rozdiel vonkajšej a vnútornej teploty.

    2. Prečo ste tieto problémy predtým nemali?

    V nezateplených alebo zle zateplených budovách nie sú tepelné mosty na pásovom základe výrazné, pretože celý plášť má približne rovnaký súčiniteľ prestupu tepla (U). Teplo prechádza obvodovým plášťom budovy rovnomerne, takže v jednotlivých častiach vnútorného povrchu stien nedochádza k veľkým teplotným rozdielom. Keď je táto rovnováha narušená, vznikajú problémy.

    3. Riešenie na opravu základov a sokla

    Kompletná rekonštrukcia budovy musí zahŕňať aj rekonštrukciu základov. Keďže sa všetko deje v zemi, tieto miesta sú ťažko dostupné a zhotovitelia musia byť zruční a vynaliezaví, aby  nová tepelná ochrana budovy bola vykonaná správne a kvalitne. Prakticky to znamená, že majstri budú musieť na mieste preskúmať situáciu a rozhodnúť sa, aké materiály použijú a akým spôsobom práce vykonajú, a pritom samozrejme nič nepokazia.

    Všetky podrobnosti o správnom poradí prác a sprievodné opisy nájdete v súvisiacich článkoch na našej webovej stránke.

    Súčasťou rekonštrukcie budovy musia byť aj práce na základoch
    Súčasťou rekonštrukcie budovy musia byť aj práce na základoch

    Rekonštrukcia, resp. oprava domu alebo bytu je v mnohých prípadoch oveľa náročnejšia ako novostavba. Preto je potrebné urobiť si pred rekonštrukciou kalkuláciu, ktorá ukáže, či má zmysel púšťať sa do rekonštrukcie. Ak máte záujem o rekonštrukciu domu, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Pošlite dopyt našim overeným projektantom pre rekonštrukcie a dostanete presný odhad nákladov na rekonštrukciu. Pripravili sme pre vás niekoľko rád v oblasti rekonštrukcií domu.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 862
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Obnova a rekonštrukcia?

    Máme 2419 realizátorov v oblasti Obnova a rekonštrukcia:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2419 realizátorov v oblasti Obnova a rekonštrukcia
    8.7
    0

    Mstav-Michal Šarközy


    10
    0

    Linetech,s.r.o.


    7.8
    30

    Zdenko Kačány


    9.1
    1

    Chytrostav - Pavol Hanúsek


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené