Pre oblasť

    Podkrovie – plán úpravy

    Článok si prečítalo viac ako 961+ používateľov
    Skôr, ako sa pustíte do realizácie podkrovného bytu, odporúčame, aby ste si najali architekta, ktorý stavbu skontroluje, pripraví nápady na podkrovný byt, premyslenú dispozíciu, osvetlenie a predovšetkým zistí, čo je potrebné urobiť. Ak chcete vykonať rekonštrukciu podkrovného bytu, plán je tiež prvým a najdôležitejším krokom.
    Odborný článok 961
    podkrovie
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    - Kto ho vypracuje? Architekt, interiérový dizajnér             - Ako dlho trvajú práce? 1 mesiac

    - Koľko stojí? 15 až 50 EUR/m2

    Na úpravu podkrovia nepotrebujete stavebné povolenie, pokiaľ sa nezmení konštrukcia strechy, sklon strechy, výška kolennej steny alebo iný konštrukčný prvok, ktorý by mohol ovplyvniť statickú stabilitu celej stavby alebo jej vonkajší vzhľad. V opačnom prípade musíte získať stavebné povolenie na prístavbu alebo rekonštrukciu, pre ktoré plány pripraví architekt.

    Hoci vo väčšine prípadov stavebné povolenie nie je potrebné, rozhodne odporúčame pripraviť si dobrý plán rekonštrukcie. Architekt spolu s vami pripraví projekt, nápady na podkrovný byt s dispozičným riešením miestností, 3D zobrazenia, všetky plány na usporiadanie podkrovia, schému inštalácií a vybavenia a iné. Výhodou prenajatia architekta je, že bude vedieť využiť celý podkrovný priestor, a akékoľvek prekážky, ako sú krokvy, podpery, komíny, premeniť na dekoratívne prvky priestoru. Plán úpravy podkrovia je tiež podkladom pre vyhotovenie súpisu prác, teda výkazu výmer, ktorý je potrebný na získanie ponúk od dodávateľov, zhotoviteľov a poskytovateľov služieb.

    Cena projektu na rekonštrukciu podkrovia je závislá od veľkosti projektu a podrobností plánu. Cena projektovej dokumentácie sa pohybuje od 15 EUR/m2 až 50 EUR/m2, ak sa rozhodnete pre dokonalé riešenie interiéru.

    Dodatočnou estetickou hodnotou podkrovia sú viditeľné strešné nosníky
    Dodatočnou estetickou hodnotou podkrovia sú viditeľné strešné nosníky

    Ak máte záujem o alebo rekonštrukciu podkrovia, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 961
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Architekt, architektúra?

    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra
    10
    2

    Kelbel s.r.o


    9.4
    0

    young.s architekti s. r. o.


    8.7
    0

    Mac and partners


    10
    1

    Ing. David Švrčina


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené