Pre oblasť

    Sklenená fasáda, cena sklenenej fasády

    Článok si prečítalo viac ako 1060+ používateľov
    Sklenená fasáda je väčšia sklenená plocha na vonkajšej stene budovy, ktorá umožňuje využitie prirodzeného svetla, pretože svetlo môže preniknúť hlboko do interiéru.
    Odborný článok 1060
    sklenena fasada
    Máme 99 realizátorov v oblasti Sklenená fasáda:

    1. Vlastnosti sklenených fasád

    Veľkou výhodou sklenených fasád je väčšinou to, že veľké plochy skla umožňujú prenikanie svetla a tepla hlboko do budovy. Preto máme v interiéri budovy so sklenenou fasádou pocit priestrannosti, otvorenosti, ľahkosti a preto také priestory prinášajú pozitívne pocity. Veľké presklené plochy vytvárajú pocit prepojenia interiéru s exteriérom, s okolitou prírodou. Sklenená fasáda okrem kvality spracovania umožňuje predovšetkým v zimných mesiacoch znížiť spotrebu energie. V zime je interiér budovy, na ktorej je namontovaná sklenená fasáda, dodatočne pasívne vykurovaný vďaka slnečnej energii. Pri výbere zasklenia treba však byť opatrní, pretože musí byť dostatočne izolované, aby sa v lete zabránilo prehriatiu priestoru. Môžete si vybrať medzi sklenenými prvkami rôznych rozmerov, tvarov a farieb na dosiahnutie určitého architektonického výrazu budovy.

    2. Štrukturálne zasklenie fasády

    Jednou z charakteristík štrukturálneho zasklenia fasád je, že nie sú viditeľné profily sklenených prvkov. Štrukturálne fasády sú súčasťou modernej architektúry a dizajnu. Celá fasáda pôsobí ako hladký neprerušovaný povrch, keďže sú jednotlivé sklenené tabule od seba oddelené len jemnými tieňovými medzerami alebo viditeľnými silikónovými spojmi so šírkou 20 mm. Výhodou štrukturálnej fasády je, že umožňuje fasáde navonok pôsobiť úplne jednotne bez ohľadu na to, či sa sklo otvára alebo je fixné. 

    Fasáda je pripevnená na podkonštrukciu, ktorá je obvykle vyrobená z hliníka alebo iného kovu, pričom tieto profily majú minimálnu šírku. Zasklenie je pripevnené alebo prilepené k podkonštrukcii pomocou špeciálne navrhnutých hliníkových profilov. Na zasklenie fasády sa používa tvrdené sklo.

    3. Pološtrukturálne zasklenie fasády

    Pološtrukturálna fasáda sa líši od štrukturálnej v tom, že pri tomto type zasklenia sú viditeľné hliníkové profily. Často sa zasklenie pološtrukturálnej fasády robí obyčajným reflexným sklom, ktoré môže byť tvrdené, a nemusí.

    4. Použitie sklenených fasád

    Sklenené fasády sa často používajú pri výstavbe verejných budov, ale nie nevyhnutne. Nájdete ich v obchodných priestoroch, kde je potrebné veľa svetla. Používajú sa aj na zasklenie vstupných hál, schodísk a pod. Pri súkromných domoch sú sklenené fasády skôr výnimkou ako zaužívanou praxou, aj keď sklenená fasáda vyhotovená napr. pozdĺž južnej časti domu ponúka maximálne spojenie so záhradou a je minimálnou bariérou medzi interiérom a exteriérom. 

    5. Sklenená fasáda – cena

    Cena sklenenej fasády závisí od povrchu, typu skla, typu konštrukcie tienenia. Cena dvojvrstvovej sklenenej fasády s hliníkovými viditeľnými profilmi s prerušením tepelného mosta a izolačným sklom s montážou je okolo 300 EUR/m2.

    Cena rovnakej pološtrukturálnej sklenej fasády je 350 EUR/m2.

    Za podobnú štrukturálnu sklenenú fasádu zaplatíte okolo 400 EUR/m2.alu-profily.jpg

    Odborný článok 1060
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sklenená fasáda?

    Máme 99 realizátorov v oblasti Sklenená fasáda:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 99 realizátorov v oblasti Sklenená fasáda
    10
    2

    ENERGOWELD s.r.o


    10
    1

    SKLO-GLASS SLOVAKIA s.r.o.


    8.7
    0

    Pavol Kačány


    8.6
    0

    Sklenárstvo Královič, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené