Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Moderné interiérové schody

    Článok si prečítalo viac ako 1858+ používateľov
    Schody sú nevyhnutným prvkom všetkých budov, slúžia na prepojenie rôznych výškových úrovní, na medzipodlažnú komunikáciu.  V závislosti od dostupného priestoru, štýlu a interiérového dizajnu sa môžu stať luxusným estetickým a dokonca umeleckým prvkom domova alebo byť redukovaným, čisto praktickým a funkčným prvkom, pod ktorým môže byť umiestnená komora alebo toaleta. Moderné schody sa môžu stať pýchou vášho príbytku.
    Odborný článok 1858
    moderne interierove schody
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    1. Schody

    Schody sú nevyhnutnou súčasťou každého viacpodlažného domu alebo bytu. Určite si mnohí z vás pamätajú vŕzgajúce drevené schody v dome vašej babičky.  Drevené schody boli nahradené ťažkými modernými schodiskami – betónovanými alebo murovanými, ktorých súčasťou bola napr. toaleta, špajza alebo skriňa na topánky. S pokrokom v technológiách sa postoj k návrhu schodov v individuálnej konštrukcii dramaticky zmenil. Architekti a dizajnéri ich považujú za nezávislé prvky, ktoré dodávajú priestoru nový charakter a prispievajú k rozmanitosti prostredia. Schody spolu s interiérom tvoria zmysluplný, funkčný a estetický celok, v súčasnosti poznačený modernosťou. V žiadnom prípade však nesmieme zabúdať, že bezpečnosť a funkčnosť vždy musia byť na prvom mieste.

    2. Moderné schody s úložným priestorom

    Moderné schody ponúkajú veľa možností využitia priestoru bez toho, aby bola ohrozená ich  funkčnosť. Interiérové schody boli takmer vždy používané ako pomocný priestor. Ako však tento priestor pod schodmi naplno a najpraktickejšie využiť? Architekti pod schody často  umiestnili rôzne skrine, ktorých šírka políc bola prispôsobená hĺbke schodiska. Takéto riešenie ponúka skriňu s rôznymi možnosťami úložného priestoru, niektoré riešenia sú  dizajnovo sofistikované. Vnútorné schodisko je vhodné na predvedenie inovácií a zručnosti.

    Schody môžu byť navrhnuté tak, aby každý schod bol samostatnou zásuvkou, každá zásuvka môže zodpovedať schodu, pod ktorým sa nachádza a najčastejšie sa vyťahuje bočne, aby boli všetky zásuvky rovnako použiteľné. V každom prípade, skôr ako si objednáte schody, dobre si premyslite, na aké účely by ste priestor pod schodmi mohli využiť. V priestore pod schodmi môže byť vytvorená aj knižnica.

    Je dôležité si uvedomiť, že pre krásne moderné schody je výber zábradlia veľmi dôležitý
    Je dôležité si uvedomiť, že pre krásne moderné schody je výber zábradlia veľmi dôležitý

    3. Moderné schodiská

    Moderné schody môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, rôznych konštrukcií a štruktúr, v závislosti od toho, ako bude konečný produkt vyzerať a na čo bude slúžiť. Moderné schody môžu byť vyrobené z kovu, v jednom kuse, môžu byť konzolové alebo klasické drevené, môžu byť betónové v kombinácii s drevom alebo kameňom, môžu byť kamenné alebo sklenené. Schody zo skla sú priehľadné, splynú s okolím. Je dôležité si uvedomiť, že pre moderné schody je veľmi dôležitý aj výber zábradlia. Obľúbené sú schody bez zábradlia, alebo s úplne preskleným zábradlím. Zábradlie môže byť vyrobené z tenkej kovovej sieťoviny alebo z ocele. Čoraz populárnejšie sú zábradlia vytvorené z laniek, a samozrejme, zábradlie môže byť klasické, masívne drevené.

    4. Konzolové schody – moderné schody

    Sme zvyknutí na to, že schody musia byť podopreté stĺpmi, spravidla po celej dĺžke. Existujú však aj iné konštrukčné riešenia. Schody môžu byť samonosné a vyrobené z jedného kusu. To znamená, že moderné schody doslova vyrastajú zo steny. Schody sú teda spravidla vyrobené z nosného oceľového rámu, na ktorý sú pripevnené nástupnice.

    V prípade konzolových schodov, teda tých, ktoré sú k stene pripevnené iba z jednej strany, je potrebné venovať osobitnú pozornosť konštrukcii. Musíme vedieť, že zaťaženie pri chôdzi po okraji schodiska je veľké, takže je potrebná osobitná výstuž steny alebo skryté kovové podpery, ktoré musia byť projektované a vypočítané statikom. Je tiež veľmi náročné vyrobiť schody v jednom kuse, je tu veľa zvárania, zvary musia byť kvalitné, s čím môžu byť spojené vysoké náklady.

    Moderné schody sú vyrobené z rôznych materiálov a sú rôznych tvarov
    Moderné schody sú vyrobené z rôznych materiálov a sú rôznych tvarov

    Ak máte záujem o vyhotovenie schodov, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Obráťte sa na našich osvedčených dodávateľov alebo výrobcov, pošlite im dopyt, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás niekoľko rád týkajúcich sa tejto témy.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1858
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 428 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    9.4
    0

    STAV SYSTEM s.r.o.


    9.3
    0

    BCGlass s. r. o.


    8.7
    0

    Tama architekti


    10
    2

    Ing.arch. Alexandra Peacock Meier, PhD. - Dekoroom


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené