Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Druhy svietidiel

    Článok si prečítalo viac ako 1013+ používateľov
    Keď začíname stavať nový dom alebo zariaďujeme byt, je najlepšie požiadať architekta o pomoc, aj keď ide o svietidlá. V nasledujúcom texte sa dozviete niečo o druhoch svietidiel, ak si ich sami budete vyberať.
    Odborný článok 1013
    led osvetlenie
    Máme 2598 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár:

    LED svietidlá

    Výhodou LED svetiel je, že sú mimoriadne energeticky účinné, a preto pomáhajú chrániť životné prostredie. S LED svietidlami ušetríte až 85 % elektrickej energie a zároveň majú až trikrát viac energie ako bežné svietidlá. Navyše drasticky znižujú náklady, pretože majú dlhšiu životnosť ako bežné žiarovky. S LED svietidlami dokážeme vytvárať rôzne svetelné efekty a farby svetla.

    Zapustené svietidlá

    Zapustené (vstavané) svetlá je možné použiť rôznymi spôsobmi a ich výhodou je, že sú zapustené do stropu tak, aby boli zarovnané so stropom. Inštalované svietidlá môžu byť pohyblivé alebo otočné, ale môžu byť aj úplne bežné. S nimi je možné dosiahnuť rôzne druhy aj farby svetla.

    Bodové osvetlenie

    Reflektory sa vyznačujú nižšou spotrebou a vysokým výkonom. Bodové svetlá produkujú priame svetlo a používajú sa hlavne vtedy, keď chceme osvetliť nejaký predmet, napr. obraz.

    Stolové lampy

    Ako naznačuje názov, stolové lampy sa používajú vtedy, keď vykonávame činnosti napríklad na pracovnom stole a potrebujeme priame svetlo. Príkladmi stolových lámp sú napr. kancelárske stolové lampy.

    Stropné svietidlá

    Stropné svietidlá sú navrhnuté tak, aby rovnomerne presvetlili celý priestor. Obvykle sú namontované v strede miestnosti, takže v menších miestnostiach presvetlia celú miestnosť. Stropné svietidlá môžu byť aj závesné, ktoré nielenže nám poskytujú svetlo, ale skrášlia aj náš interiér.

    Nástenné svietidlá

    Nástenné svietidlá fungujú podobne ako stropné svietidlá, ale osvetľujú iba časť miestnosti. Ich inštalácia v miestnosti má zmysel v tej časti miestnosti, kde trávime najviac času, napr. nad pohovkou. Môžu produkovať priame alebo nepriame svetlo.

    Podlahové svietidlá

    Podlahové svietidlá môžu byť vstavané alebo umiestnené nad povrchom podlahy. Zapustené podlahové svetlá sú vhodné predovšetkým na osvetlenie exteriéru budov. Voľne stojace  lampy sú vhodné na použitie v obývacích izbách. Osvetlia iba časť priestoru, kde sa nachádzame, a tiež rozjasnia náš priestor.

    Ak máte záujem o montáž svietidiel, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu inštalácie svietidla, môžete poslať dopyt našim skúseným elektrikárom,  a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás aj niekoľko rád o svetlách a osvetlení priestorov.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1013
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár?

    Máme 2598 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2598 realizátorov v oblasti Elektroinštalácie, elektrikár
    9.7
    0

    Peter Lím - Stavebné práce PIPO


    10
    1

    Alexander Brňo - AliAle


    9.8
    0

    Energonet Nitra, s.r.o.


    10
    2

    Marián Maľár


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené