Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Rám postelí: ako si vybrať rám postele?

    Článok si prečítalo viac ako 1228+ používateľov
    Okrem kvalitného matraca je pre dobrý spánok dôležitý aj rám postele. Kvalitný spánok je to najdôležitejšie, čo môžete pre svoje zdravie urobiť. Rám postelí môže byť kovový, drevený, čalúnený alebo vyrobeý z rôznych kombinácií kompozitných materiálov. Rám postele môže mať aj úložný priestor.
    Odborný článok 1228
    ram posteli
    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne:

    1. Aké sú rozmery rámov postelí?

    1.1. Štandardné rozmery

    Rám postelí má vopred určené rozmery. Pre jednolôžkovú posteľ je rozmer rámu obvykle 80 cm alebo 100 cm na šírku a 190 cm alebo 200 cm na dĺžku. Čoraz zriedkavejší je rám s dĺžkou 190 cm. Rám postele pre jednu osobu môže byť aj 120/200 cm a na ráme  s veľkosťou 140/200 cm už môžu spať dve osoby. Štandardné rozmery rámu manželskej postele sú 160/200 cm, 180/200 cm a 200/200 cm. Na pohodlný spánok dvoch ľudí určite stačí šírka 160 cm a posteľ so šírkou 180 cm  je už mimoriadne pohodlná. Rám postelí 200/200 cm je vhodný len do extrémne veľkých spální, kde nie je potrebné šetriť priestor.

    1.2. Rám postelí na mieru

    Rám postele je možné vyrobiť aj na mieru, ale v takom prípade budete mať problém vybrať si matrac, ktorý bude tiež musieť byť vyrobený na mieru. Taká posteľ je dosť drahá. Rám postelí vyrobený na mieru je preto dobrou voľbou len pre extrémne malé spálne, kde sa rám postele musí všetkými možnými spôsobmi prispôsobiť rozmerom miestnosti.

    Rámy postelí je možné vyrobiť aj na mieru, ale v takom prípade môžete mať problém s výberom matraca
    Rámy postelí je možné vyrobiť aj na mieru, ale v takom prípade môžete mať problém s výberom matraca

    2. Rám postele a veľkosť spálne

    Posteľ je zvyčajne najväčším prvkom v spálni a rám postele rozhoduje o jej veľkosti. Pri výbere veľkosti rámu postele je potrebné zabezpečiť nerušený pohyb po spálni. Okolo postele je potrebné nechať aspoň 60 cm voľného miesta, ak je posteľ čelom opretá o stenu. Odporúča sa medzi skriňou a posteľou nechať najmenej 80 cm voľného miesta. Skvelým riešením do  spální, kde nie je dostatok úložného priestoru, sú zásuvky, ktoré sú integrované do rámu postele.

    3. Druhy rámov postelí

    3.1. Klasický rám postele

    Na klasický rám postele sú potrebné pevné lamely roštu, ktoré poskytujú potrebnú oporu, a  matrac. Klasický rám postele je bežný pre staršie modely postelí, a stále častejšie je nahrádzaný modernejšími systémami, na ktorých sa pohodlnejšie spí.

    3.2. Rám postele s plošinou

    Rám postele s plošinou nepotrebuje lamelový rošt, pretože matrac leží priamo na plošine. V poslednej dobe sú rámy postelí s plošinou stále obľúbenejšie, pretože sú vyššie. Tento rám postele s plošinou musí mať perforovanú plošinu, aby okolo matraca mohol prúdiť vzduch, čím je zaručené jeho vetranie. Rámy platforiem sú zvyčajne čalúnené a často je plošina kolmo opretá o stenu. Je to skvelé riešenie pre tých, ktorí radi čítajú v posteli, a neopierajú sa priamo o stenu.

    3.3. Kovový rám postele

    Kovové rámy postelí sa menej často používajú. Kov je studený materiál, ktorý nie je najvhodnejší na spanie. Kovové rámy sú bežnejšie pre postele s extravagantným a exkluzívnym dizajnom.

    Ak radi čítate v posteli, rám s čelom je ideálnou voľbou
    Ak radi čítate v posteli, rám s čelom je ideálnou voľbou

    4. Rám postele a čelo

    Čalúnené čelo postele je skvelým riešením pre tých, ktorí v posteli veľa čítajú. Poskytuje pohodlnú polohu a podporu chrbta a krku. Klasické alebo kovové záhlavie slúži len ako ochrana. Niektorí výrobcovia umožňujú voľný výber čela postele, alebo kombináciu rôznych variantov a modelov podľa priania zákazníka. Existujú modely čela postele, ktoré majú namiesto nočných stolíkov police na ukladanie drobností a miesto pre lampu. Ak nenájdete vhodné čalúnené čelo postele u výrobcu rámu alebo ho vôbec nevyrábajú, môžete si čelo  objednať.

    Ak máte záujem o nový rám alebo posteľ, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Ak vás zaujíma presná cena, pošlite dopyt našim skúseným realizátorom, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o nábytku na mieru.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1228
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Spálne?

    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1012 realizátorov v oblasti Spálne
    9.6
    0

    DREVOPRAKTIK - Vladimír Glod


    10
    1

    KREATIV stolárstvo


    10
    3

    Stolar-Team


    9.7
    0

    Jaspis Trade, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené