Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Vyhrievanie odkvapov

    Článok si prečítalo viac ako 1056+ používateľov
    Pri silnom snežení a tuhých mrazoch sa môžeme stretnúť s veľkými problémami súvisiacimi s odvodom dažďovej vody zo strechy. Ak nechceme mať také problémy, odporúča sa inštalovať systém na vyhrievanie odkvapov, najmä keď sú žľaby neviditeľné, skryté.
    Odborný článok 1056
    vyhrievanie odkvapov
    Máme 1089 realizátorov v oblasti Klampiar, Klampiarstvo:

    Prečo je potrebné vyhrievanie odkvapov

    Inštaláciou špeciálneho žľabového vykurovacieho systému, ktorý je spravidla vo forme samoregulačného elektrického kábla, v zime zlepšujme tok odkvapov a zabraňujeme zamŕzaniu  a tvorbe potenciálne veľmi nebezpečných ľadových sviečok. Tým sa zabráni mnohým škodám na odkvapoch a presakovaniu vody do budovy.

    Žľabový vykurovací kábel

    Ak sa rozhodnete pre samoregulačný vykurovací kábel, ktorý je inštalovaný pozdĺž žľabu, v skutočnosti volíte autonómny systém, ktorého činnosť závisí od vonkajšej teploty. Prakticky to znamená, že sa vykurovací kábel zapne iba v prípade potreby, keď je ľad a sneh, a včas sa vypne, aby sa zabránilo prehriatiu systému. Vďaka týmto vlastnostiam je vyhrievanie žľabov mimoriadne ekonomické a nevyžaduje vaše zapojenie. Ďalšou jeho výhodou je, že je odolný voči poveternostným vplyvom, má v sebe zabudovanú ochranu proti UV žiareniu a má relatívne dlhú životnosť.

    Inštalácia žľabových vykurovacích systémov

    Inštalácia žľabového vykurovacieho systému je jednoduchá. Samotný kábel neobsahuje PVC materiál, predáva sa v metroch navinutý na cievke, aby sa nezamotal a aby bola manipulácia s ním jednoduchšia (pri montáži sa odvinie a odstrihne potrebná dĺžka). Kábel sa najskôr pripevní k žľabu, a keď je všetko pripravené, pripojí sa k príslušnému konektoru. Napriek jednoduchej inštalácii, odporúčame vám túto prácu prenechať odborníkovi. Jednak preto, že samoregulačný kábel musí byť položený v jednom smere, a jednak preto, že ide o elektrickú inštaláciu.

    Okrem káblov je potrebné nainštalovať príslušný riadiaci systém. To sa môže urobiť dvoma spôsobmi. Systém je možné ovládať pomocou termostatu (min/max) alebo pomocou snímačov teploty a vlhkosti. Prvý spôsob sa odporúča pre rodinné domy, zatiaľ čo druhý je vhodnejší pre väčšie objekty.

    Odborný článok 1056
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Klampiar, Klampiarstvo?

    Máme 1089 realizátorov v oblasti Klampiar, Klampiarstvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1089 realizátorov v oblasti Klampiar, Klampiarstvo
    10
    1

    DESMO STAV, spol. s r.o.


    9.9
    0

    Plechové strechy s.r.o.


    8.6
    0

    strechyplus, s.r.o.


    9.4
    0

    Léwa strechy, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené