Pre oblasť

    Francúzska posteľ - je pre vás vhodná?

    Článok si prečítalo viac ako 2520+ používateľov
    Prívlastok francúzsky je často spájaný s prestížou a pohodlím. Slovné spojenie francúzska posteľ má dvojitý význam. Prvý význam určite predstavuje oveľa väčšiu veľkosť matraca pre jednu posteľ, druhý význam predstavuje luxusný rám postele s mohutným bohato zdobeným čelom a baldachýnom na rovnakých stĺpoch. Nie je to povinné, ale veľa francúzskych postelí má kostru v romantickom vzhľade inšpirovanom Louis. Francúzske postele dnes ponúka mnoho výrobcov nábytku, prispôsobené sú moderným trendom. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o francúzskej posteli.
    Odborný článok 2520
    francuzska postel
    Máme 1007 realizátorov v oblasti Spálne:

    1. Klasická francúzska posteľ

    Klasickým príkladom francúzskej postele je rám z masívneho dreva alebo železa. Rám, ktorý má francúzska posteľ, je bohato zdobený, vyrezávaný, maľovaný a často aj pozlátený. Dekoratívne prvky z prírodných ozdôb a vyrezávaných vzorov na ráme postele predstavujú kráľovský luxus francúzskej postele. Typická francúzska posteľ je veľká a pohodlná, určená pre jednu osobu, ale bez problémov v nej môžu spať aj dvaja dospelí. Súčasné verzie francúzskej postele sú prispôsobené moderným životným podmienkam, francúzska posteľ má rozmery vhodné na spanie dvoch osôb, takže môže fungovať ako štandardná manželská posteľ.

    2. Pre koho je francúzska posteľ určená?

    Francúzska posteľ môže byť skutočne navrhnutá pre kohokoľvek. Vďaka svojej veľkosti je francúzska posteľ skvelou investíciou do izieb pre mladistvých alebo hostí. Je určená pre jednu osobu, umožňuje pohodlný a príjemný spánok. Predsa je obzvlášť obľúbená a je dobrou voľbou aj do väčších izieb alebo väčších, elegantne riešených spální, kde je posteľ ústredným luxusným prvkom s bohatými detailmi. Môžu za to jej rozmery, ale predovšetkým luxusný vzhľad a následne aj väčší objem, ktorý francúzska posteľ má. Pohodlná veľkosť a tvar francúzskej postele môže poskytnúť intimitu mladému páru.

    2.1 Aké sú rozmery francúzskej postele

    Šírka francúzskej postele je 140 centimetrov a jej dĺžka 190 cm  alebo 200 cm. Dnes sa prakticky nekupujú a nepoužívajú postele s dĺžkou 190 cm, preto odporúčame kúpiť 200 cm dlhú posteľ. Manželská posteľ, aj keď je francúzska, potrebuje rozmery 160 cm × 200 cm alebo 180 cm × 200 cm a pre skutočne veľké miestnosti môže byť skvelou voľbou aj manželská posteľ 200 cm × 200 cm.

    Posteľ francúzska
    Francúzska posteľ je synonymom pohodlia a luxusu

    3. Detaily francúzskej postele

    Pôvodný rám francúzskej postele so stĺpmi bol vyrobený z masívneho dreva, posteľ bola vyrobená z najjemnejšieho peria a páperia a látky boli najdrahšími druhmi brokátu, ručne tkané a zdobené. V súčasnosti o originalite, jedinečnosti a hodnote niekdajšieho spracovania a použitých materiálov svedčia aj ďalšie materiály a farby (kov, čipka, hodváb, zamat...). Zvláštnym detailom sú rozhodne starostlivo navrhnuté nožičky, ktoré sú často v rôznych štýloch. Starostlivo vybrané nohy zdôrazňujú silu, sofistikovanosť a pôvab postele. Francúzska posteľ, pretože je objemná, v žiadnom prípade nie je najvhodnejšou voľbou na umiestnenie do malých a stiesnených spální.

    4. Francúzska posteľ ako manželská posteľ

    Z francúzskej postele môže byť skvelá manželská posteľ. Najmä tá s baldachýnom (ktorý visí na strope alebo stene, bez stĺpikov) ponúka súkromie a vytvára intímnu a vzrušujúcu atmosféru, v ktorej je každý spánok dobrodružstvom. Manželská posteľ je dôležitým segmentom každého domu, takže nie je dôvod, aby nebola atraktívna, očarujúca a extravagantná,  podľa vlastných prianí a potrieb. Odporúčame vám, aby ste venovali pozornosť celkovému vzhľadu spálne. Spálňa s takouto posteľou vyžaduje aj špeciálne navrhnuté prostredie a atmosféru. V pokojnejšom a zdržanlivejšom interiéri bude francúzska posteľ, najmä ak je doplnená detailmi podobnými originálu (efektívne záhyby, výrazné farby alebo veľké, mäkké vankúše), pôsobiť nevhodne a nezladene.

    Manželská posteľ
    Väčšia francúzska posteľ väčšinou slúži ako manželská posteľ
    Odborný článok 2520
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Spálne?

    Máme 1007 realizátorov v oblasti Spálne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1007 realizátorov v oblasti Spálne
    10
    1

    Štefan Barninec NOVA PARKET


    8.7
    0

    ATEF, s.r.o.


    9.3
    0

    FAmont s. r. o.


    9.6
    0

    Výroba nábytku Batík


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené