Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Terasa

    Článok si prečítalo viac ako 1097+ používateľov
    Terasa je obvykle predĺžením obývacieho priestoru. V lete sa všetky aktivity, ktoré sa v iných ročných obdobiach odohrávajú v centrálnej obytnej časti, môžu realizovať na terase. Z terasy sa zrazu stane miesto na stretnutie a relaxáciu. V pokračovaní si prečítajte, na čo treba dávať pozor pri projektovaní terasy, aké sú ideálne rozmery terasy, aké materiály je možné na terasu použiť a aká je cena terasy.
    Odborný článok 1097
    terasa podlahova krytina
    Máme 477 realizátorov v oblasti Drevené terasy:

    1. Ako sa plánuje terasa?

    1.1. Na čo bude terasa slúžiť?

    Pri plánovaní terasy by ste si mali najskôr položiť otázku, na čo bude terasa slúžiť. Na opaľovanie, ako detské ihrisko alebo vonkajšia kuchyňa s jedálňou? Alebo na terase budete  len tak leňošiť a nič viac? Predtým, ako navštívite architekta a zveríte mu svoje priania, na internete sú široko dostupné početné obrázky, ktoré vám pomôžu získať predstavu o tom, ako by mala vaša terasa vyzerať. Je dôležité, aby ste presne vedeli, čo chcete, pretože len tak bude možné terasu navrhnúť podľa vašich predstáv.

    1.2. Orientácia terasy

    Využitie a umiestnenie terasy priamo súvisia. Ak chcete mať bazén na terase, vedľa ktorého sa budete opaľovať, potom je miesto na južnej strane samozrejme tou najlepšou voľbou, celý deň môžete byť na slnku. Terasa na západnej strane znamená slnečné lúče popoludní a večer, umožňuje nám pozorovať západ slnka. Terasa na východnej strane je určená pre ľudí, ktorí trávia ráno vonku, popíjajú prvú rannú kávu a pozorujú prvé slnečné lúče. Terasa orientovaná na sever poskytuje tieň a chládok po celý deň. Predtým, ako sa definitívne rozhodnete, kde terasu umiestnite, navrhujeme, aby ste, ak máte možnosť, sedeli na každom z týchto miest najmenej hodinu a viac; týmto spôsobom získate viac podrobností o mieste, napríklad o tom, aký je výhľad a poloha zelene, stromov.

    1.3. Veľkosť terasy

    Veľkosť terasy závisí od toho, na čo bude slúžiť. Minimálna veľkosť terasy je 3 m × 3 m. Toto je rozmer, ktorý nám umožňuje voľný pohyb na terase. Je však potrebné si uvedomiť, že terasu je potrebné chrániť aj v zime, keď sa nevyužíva. Veľká plocha terasy prináša nielen pohodlnejší pobyt, ale aj vyššie náklady na údržbu.

    1.4. Vzhľad terasy

    Ak je terasa hneď vedľa domu alebo je s domom prepojená, určite treba zladiť farby interiéru s exteriérom. Zeleň na terase poskytuje tieň, ale aj ochranu pred nechcenými pohľadmi susedov. Vhodná výsadba okolo terasy nás chráni aj pred uštipnutím komármi a letným hmyzom.

    2. Terasa s nábytkom

    Najdôležitejšie je navrhnúť terasu podľa vlastných predstáv. Len preto, že sú napríklad trendom otvorené kuchyne, neznamená to, že aj vy takú kuchyňu na svojej terase potrebujete. Ak ste pre romantický štýl ako doplnok voňavej záhrady, správnou voľbou je liatinový alebo ratanový nábytok. Ak ste skôr za redukované a minimalistické línie, taký by mal byť aj záhradný nábytok. Použitie čalúnených vonkajších kresiel rýchlo zmení terasu na pohodlnú vonkajšiu obývaciu izbu.

    Terasa – príklad keramickej podlahy
    Terasa – príklad keramickej podlahy

    3. Podlahové krytiny na terasu

    Podlaha terasy môže byť vyrobená z dreva, dosiek z prírodného kameňa, betónu alebo keramických dlaždíc.

    3.1. Drevené podlahové krytiny na terasy

    Drevené podlahy majú výhodu v tom, že sa ich povrch tak rýchlo nezohrieva, a tak je chôdza naboso celkom príjemná. Drevené exteriérové ​​podlahové krytiny zároveň pôsobia opticky mäkšie ako kamenné podlahy, ale kameň je v porovnaní s drevom odolnejší.

    3.2. Kamenné podlahové krytiny na terasy

    Vonkajšie dlaždice vám tiež umožňujú navrhnúť podlahu terasy rôznymi spôsobmi, pretože dlaždice sú k dispozícii v rôznych farebných odtieňoch a vzoroch. Ale pozor! Buďte opatrní pri výbere vonkajšej dlažby, pretože v zime alebo v daždi dlažba môže byť pomerne šmykľavá. Preto je pri kúpe keramiky na terasu dôležité brať do úvahy dobré technické vlastnosti vrátane vysokej odolnosti proti pošmyknutiu.

    3.3. Kompozitné vonkajšie podlahové krytiny na terasy

    Pojem kompozitné podlahy je vlastne iný názov pre vonkajšie terasové podlahy WPC. V poslednej dobe sú najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie podlahové krytiny z bambusových vlákien a plastu. WPC sa vyznačuje jednoduchou inštaláciou, odolnosťou, trvanlivosťou, samotná podšívka je vyrobená z plastu, čo znamená, že je tento druh podlahovej krytiny vhodný aj na povrchy, ktoré sú vystavené vode, napríklad okolo bazéna.

    4. Vonkajšie podlahové krytiny na terasy – ceny a prevedenie

    Podlaha na terasu závisí od rozmerov terasy, materiálu, spôsobu montáže a v neposlednom rade od zhotoviteľa. Všetky ceny sú orientačné.

    4.1. Pokladanie vonkajšej drevenej podlahy

    Približná cena za položenie vonkajšej drevenej podlahy z teakového alebo iného dreva s prihliadnutím na štandardnú spotrebu materiálu je 25 až 50 EUR/m2.

    4.2. Cena drevenej vonkajšej podlahy na terasy

    Cena drevenej terasy zo sibírskeho smrekovca na podkonštrukcii do výšky 20 cm sa pohybuje v rozmedzí 15 až 30 EUR/m2.

    4.3. Cena WPC vonkajšej podlahy na terasy

    Cena za terasu vyrobenú z kompozitných dosiek z 30 % polymérov a 70 % drevených vlákien, spolu s prípravou podkladu a montážou je 60 až 100 EUR/m2.

    Dúfame, že dodržiavaním týchto tipov bude z vašej terasy oveľa viac než ďalší obytný priestor. Počas sezóny vaša terasa bude to najkrajšie miesto, aké v celom dome máte.

    Odborný článok 1097
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Drevené terasy?

    Máme 477 realizátorov v oblasti Drevené terasy:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 477 realizátorov v oblasti Drevené terasy
    8.7
    0

    ELTE PRO s. r. o.


    10
    9

    Patrik Polgar


    8.7
    0

    Orgones, s.r.o.


    9.7
    0

    VAHO s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené