Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Tvrdené sklo do kuchyne

    Článok si prečítalo viac ako 1638+ používateľov
    Spracované sklo, predovšetkým tvrdené, je najlepšou voľbou pre esteticky príťažlivú a funkčnú kuchynskú stenu. S vysokou pevnosťou, odolnosťou proti nárazu, jednoduchou údržbou a možnosťou prispôsobenia farieb a vzorov je tvrdené sklo praktické a kvalitné riešenie. Investícia do tvrdeného skla je múdrym rozhodnutím pre tých, ktorí chcú, aby ich kuchyňa vyzerala krásne a elegantne, rovnako ako zvyšok interiéru, a zároveň zostala plne funkčná.
    Odborný článok 1638
    sklo do kuchyne
    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    1. Sklo do kuchyne

    Časy, keď boli keramické dlaždice alebo nehrdzavejúca oceľ prakticky jedinými možnosťami na zariaďovanie kuchynského priestoru, sú preč. Tieto povrchy sú totiž neustále vystavené teplu, striekajúcej vode a mastnotám, organickým látkam a čistiacim prostriedkom. V dizajne kuchyne sa stále viac používa odolný materiál, s elegantným, moderným vzhľadom – tvrdené kuchynské sklo.

    Sklenený obklad do kuchyne trvalo chráni povrchy pred všetkými tepelnými a chemickými vplyvmi, ktorým môžu byť kuchynské steny vystavené – najmä tie v blízkosti drezu a sporáka. Výhodou takéhoto obkladu stien je, že je vyrobený z jedného kusu. Sú to úplne rovné povrchy, bez škár, takže sa na rozdiel od keramických obkladov ľahšie udržiavajú. Existuje veľký výber aj keď ide o spôsob spracovania, sklo môže byť farebné, gravírované, mliečne, zrnité alebo – v súčasnosti najobľúbenejšie – priehľadné sklo, pod ktoré sa lepia tapety s najrozličnejšími motívmi. Vzhľad kuchyne sa tak môže úplne prispôsobiť vašim želaniam.

    Kuchynské sklo
    Pomocou tapety, ktorá sa lepí na kuchynské sklo, môžete zobraziť akýkoľvek vzor alebo obrázok
    Podobným spôsobom možno chrániť aj iné povrchy v interiéri, nielen pracovné. Napríklad sklenár môže vyrobiť sklenenú dosku na ochranu povrchu stola, ktorá tiež môže byť priehľadná, gravírovaná, pieskovaná, matná alebo inak zdobená a svojim tvarom a veľkosťou sa dokonale prispôsobí jedálenskému stolu, konferenčnému alebo kávovému stolíku.

    2. Čo je tvrdené sklo do kuchyne?

    Tvrdené sklo je typ skla, ktorý prechádza špeciálnym procesom zahrievania a chladenia, aby sa zvýšila jeho pevnosť a odolnosť proti nárazu. Takýmto procesom sa vytvára sklo, ktoré je až päťkrát pevnejšie ako obyčajné sklo, vďaka čomu je vhodné na rôzne použitie, vrátane kuchynských stien.

    3. Estetika tvrdeného skla v kuchyni

    Tvrdené sklo do kuchyne ponúka veľa možností dizajnu a prispôsobenia, vďaka čomu dokonale ladí so štýlom a dizajnom kuchyne. Vyrába sa v rôznych farbách, vzoroch a povrchových úpravách, čo prakticky vedie k neobmedzeným možnostiam prispôsobenia. Najobľúbenejšie možnosti sú matné alebo gravírované varianty alebo dokonca personalizované tlačené motívy.

    4. Tvrdené sklo do kuchyne je odolné voči nárazom

    Jednou z najväčších výhod tvrdeného skla oproti iným typom materiálov na obklady stien je jeho vysoká pevnosť. Tvrdené sklo je odolné voči nárazom, čo znamená, že vydrží každodenné používanie, nárazy a prípadné škrabance. Je to dôležité najmä v kuchyni, kde sú steny – najmä ich časti nad drezom a sporákom – často vystavené nárazom riadu a náčinia, postriekaniu horúcimi tekutinami či inej záťaži.

    5. Odolnosť voči vysokým teplotám

    Tvrdené sklo do kuchyne je mimoriadne odolné aj voči vysokým teplotám. To je veľmi dôležitá vlastnosť v kuchyni, kde sú steny pri varení vystavené teplu. Tvrdené sklo bez problémov odoláva vysokým teplotám, ako aj osciláciám, čo zaručuje, že si zachová svoju pevnosť a estetiku aj pri častom vystavení vysokým teplotám.

    Tvrdené sklo do kuchyne
    Tvrdené sklo je najlepšou voľbou pre esteticky atraktívnu a funkčnú kuchynskú stenu

    6. Jednoduchá údržba

    Tvrdené sklo do kuchyne je veľmi jednoduché na údržbu. Jeho povrch je hladký, čo umožňuje jednoduché čistenie bežnými domácimi hygienickými prostriedkami. Sklo je navyše odolnejšie voči škvrnám a neabsorbuje pachy, čím zaisťuje svieži a uprataný vzhľad vašej kuchyni, aj keď nestíhate všetko pravidelne čistiť.

    7. Tvrdené sklo do kuchyne je ekologické

    Pri výbere materiálov na vybavenie kuchyne je stále dôležitejšia šetrnosť k životnému prostrediu. Tvrdené sklo je klasifikované ako ekologický materiál, pretože je recyklovateľné. To prispieva k zníženiu záťaže životného prostredia a umožňuje použitý materiál znova použiť vo výrobe.

    8. Montáž tvrdeného skla

    Tvrdené sklo do kuchyne sa jednoducho namontuje na kuchynskú stenu. V závislosti od veľkosti, tvaru a usporiadania, pre ktoré sa rozhodnete, môže pokrývať celú stenu, jej časť alebo niekoľko stien. Profesionálna montáž je pevná a bezpečná, ktorá dlhodobo zachová esteticky atraktívny vzhľad kuchyne.

    9. Výroba skla

    Sklo je materiál, ktorý vytvára dojem elegancie, svetla a prestíže.

    Keď ide o sklenárstvo a služby, ktoré poskytuje sklenár, tie nie sú obmedzené iba na kuchynské a stolové sklo. Sklo je materiál, ktorý sa používa pri zariaďovaní takmer každého moderného príbytku. Okrem okenných tabúľ dokáže sklenár vyrobiť aj sklenené steny, sklenené zábradlia, sklenené dvere obyčajné alebo posuvné. Ak chcete priestor opticky zväčšiť alebo presvetliť, dobre usporiadané zrkadlá sú tou správnou voľbou. Sklenár môže vyrobiť zrkadlá všetkých veľkostí a tvarov. Zvláštnu atmosféru vytvára farebné sklo alebo vitráž. Odborníci tvrdia, že existuje viac ako 50 odtieňov opálu alebo starožitného skla a atraktívna je najmä tzv. technika Tiffany. Vitráže vyrobené touto technikou je možné nainštalovať do okien, dverí, nábytku, zrkadiel, dekoratívnych predmetov a svietidiel.

    Ak hľadáte niekoho, komu by ste zverili sklenárske práce, pomoc môžete vyhľadať aj prostredníctvom našej platformy, a to úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke. Sklenári, s ktorými spolupracujeme, pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. 

    Odborný článok 1638
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sklenárstvo?

    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 176 realizátorov v oblasti Sklenárstvo
    10
    1

    EXIN glass - Rastislav Pitorák


    9.6
    0

    embe-sk, s.r.o.


    10
    1

    Interiersklo, s.r.o.


    9.8
    0

    Aluvis Slovakia, s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené