Pre oblasť

    Nerezový komín

    Článok si prečítalo viac ako 1050+ používateľov
    Nerezová oceľ (nesprávne, ale veľmi časté pomenovanie pre nehrdzavejúcu oceľ) je považovaná za známy a v posledných desaťročiach často používaný materiál, predovšetkým v stavebníctve a interiérovom dizajne. Rozsiahle používanie tohto materiálu sa pripisuje mnohým pozitívnym vlastnostiam, ktorými sa nehrdzavejúca oceľ vyznačuje. Nižšie si môžete prečítať všetko o vlastnostiach, používaní, údržbe a v neposlednom rade o cene nerezových komínov.
    Odborný článok 1050
    nerezovy komin
    Máme 143 realizátorov v oblasti Nerezové komíny:

    1. Vlastnosti nerezu

    Nerezová oceľ je materiál odolný voči korózii a má nízku tepelnú vodivosť. Vyznačuje sa trvanlivosťou a pevnosťou. Vďaka svojim vlastnostiam je vhodný na použitie v exteriéri, kde je vystavený všetkým možným poveternostným vplyvom, ako aj vo vnútri budovy. Životnosť nehrdzavejúcej ocele je rozhodne niekoľko desaťročí. Vizuálne je nehrdzavejúca oceľ považovaná za esteticky dokonalý materiál, ktorý možno ľahko použiť na dekoratívne účely, nezávisle a v rôznych kombináciách.

    2. Charakteristiky komínov z nehrdzavejúcej ocele

    Komíny sú nepostrádateľnou súčasťou vykurovacieho systému. Nerezové komíny patria do skupiny modernejších komínov, vyrobených z odolnejších materiálov. So zmenou charakteristík vykurovacích pecí bola naliehavo potrebná aj modernizácia v oblasti komínov. Jednou z charakteristík nových kotlov a pecí bolo rýchle chladenie a zahrievanie, ktoré podmienilo vybrať vhodný materiál pre komíny, ktorý odolá takýmto zmenám. Komín vyrobený z nehrdzavejúcej ocele odoláva kondenzácii a nie sú na ňom stopy hrdze. Nerezové komíny sú necitlivé na zmeny teploty (nemenia svoje fyzikálne ani technické vlastnosti), čo je predpokladom dlhšej životnosti.

    3. Sanácia starých komínov pomocou nerezových komínových vložiek

    Do starších, schátraných komínov je možné inštalovať komínové vložky z nehrdzavejúcej ocele, čím sa eliminujú problémy s kondenzáciou. Tento druh opravy komína je jediným rozumným riešením, ale ak sa vám toto riešenie nepáči, je druhá možnosť – schátraný komín zbúrať a urobiť nový, čo so sebou samozrejme prináša ďalšie náklady. Ďalším dôvodom opravy alebo výmeny komína, môže byť zmena druhu paliva, pretože komín musí byť prispôsobený novému zdroju energie.

    4. Nerezové komíny – údržba

    Ako každá iná vec, aj komíny z nehrdzavejúcej ocele vyžadujú pravidelnú údržbu. Je dôležité, aby pravidelnú údržbu a čistenie nerezového komína robila odborne spôsobilá osoba, kominár. Nerezové komíny sa čistia plastovou kefou, v prípade vykurovania tuhými palivami je potrebné čistiť komín raz za mesiac, a ak kúrime plynovými palivami, raz za rok. Čistý a pravidelne udržiavaný komín umožňuje lepšie využiť vykurovacie kachle, úsporu paliva a dlhšiu životnosť komína.

    5. Nerezové komíny – cena

    Cena nerezového komína závisí od dĺžky a priemeru komínovej rúry, počtu kolien potrebných na montáž komína a výrobcu. Nerezový komín je o niečo lacnejší ako keramický komín. Cena nehrdzavejúceho trojvrstvového kruhového komína s priemerom 12 cm, spolu s konzolami, rozetami a dymovodnými rúrami, s montážou, je okolo 1 000 EUR. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že cena nerezového komína sa pohybuje okolo 80 až 120 EUR/m.

    Ak máte záujem o obstaranie a montáž nerezového komína, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, môžete poslať dopyt našim skúseným klampiarom, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás aj niekoľko rád o nerezových komínoch.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1050
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nerezové komíny?

    Máme 143 realizátorov v oblasti Nerezové komíny:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 143 realizátorov v oblasti Nerezové komíny
    9.8
    0

    DATO.EU s. r. o.


    10
    1

    Nerez - mont


    9.6
    0

    KL - KovoInox


    9.6
    0

    Jaroslav Ochodničan


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené