Pre oblasť

    Centrálny vysávač, cena

    Článok si prečítalo viac ako 1028+ používateľov
    Stále viac ľudí sa pri výstavbe nových domov rozhoduje pre inštaláciu centrálneho vysávača. Najdôležitejšou výhodou montáže takéhoto systému je to, že je centrálny vysávač umiestnený mimo obytných miestností, najčastejšie v pivnici, garáži alebo v technickej miestnosti, a potrubia sú rozmiestnené po celom dome, takže v každej miestnosti existuje potrubie potrebné pre vysávač. Prakticky to znamená, že pri upratovaní domácnosti nemusíte ťahať celý vysávač za sebou z miestnosti do miestnosti, rozmotávať kábel, vyprázdňovať nádobu alebo vymieňať vrecko vždy, keď skončíte prácu.
    Odborný článok 1028
    centralny vysavac
    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače:

    1. Výhody centrálneho vysávača

    1.1. Centrálny vysávač sa jednoducho používa

    Centrálne vysávače majú oproti bežným vysávačom určité výhody. V prvom rade, s centrálnym vysávačom ušetríme dosť času a námahy, pretože vysávač nemusíme fyzicky nosiť po dome. Ďalšou výhodou je, že s bežným vysávačom sa roztoče a jemné čiastočky prachu vrátia späť do miestnosti, zatiaľ čo  centrálny vysávač nečistoty nasaje a prefiltruje a vzduch, ktorý je nasatý centrálnym vysávačom, sa nevracia naspäť do interiéru, ale sa vyfukuje von z domu.

    1.2. Centrálny vysávač – menej hluku

    Samotné vysávanie je pri centrálnom vysávači menej hlučné, pretože vysávač je umiestnený na odľahlom mieste a navyše má spravidla vstavaný tlmič. Centrálny vysávač je tiež veľmi výkonný, takže s ním rýchlo povysávate všetky druhy nečistôt, môžete s ním vysávať aj tekutiny. Centrálny vysávač je tiež bezpečnejší, pretože pracuje pri 12 V. 

    2. Potrubie centrálneho vysávača

    Rúry, ktoré môžu byť vyrobené z kovu alebo plastu, sú inštalované z vysávača po celej budove. Malo by to byť samostatné potrubie, samostatný systém, neodporúča sa spájať ho s kanalizačným potrubím. Osobitnú pozornosť treba venovať spojom rúrok, ktoré musia byť pevné, špeciálne opracované a lepené. Rúry vysávača musia byť tiež úplne hladké, najmä zvnútra, aby nedošlo k upchatiu. Rozmery rozvodných rúrok môžu byť rôzne, od 40 mm do 75 mm, a v rodinnom dome sa spravidla používajú rúry s priemerom asi 50 mm.

    Potrubie centrálneho vysávača by malo byť dobre pripojené, správne vedené a namontované
    Potrubie centrálneho vysávača by malo byť dobre pripojené, správne vedené a namontované

    3. Montáž centrálneho vysávača

    O montáži systému centrálneho vysávania  je potrebné rozhodnúť už počas projektovania domu a rozvody centrálneho vysávača je dobre inštalovať už počas jeho výstavby spolu s ostatnými rozvodmi. Systém centrálneho vysávania je v takom prípade elegantne zabudovaný do stien domácnosti. Do hotového domu je inštalácia možná, ale je o niečo zložitejšia. Vysávacie zásuvky, do ktorých sa pripojí hadica,  je možné nainštalovať aj v konečnej fáze alebo v čase  nasťahovania. Pri výbere a inštalácii rúrok musíme byť veľmi opatrní, keďže sú inštalované pod dokončovacie vrstvy stien, je potrebné venovať im osobitnú pozornosť, pretože ak dôjde k upchávaniu, môžu vzniknúť vážne problémy a neplánované náklady.

    4. Centrálny vysávač – cena

    Systém centrálneho vysávania vyžaduje väčšiu investíciu ako bežný vysávač, avšak z dlhodobého hľadiska ušetríte, pretože centrálny vysávač sa menej kazí, má dlhšiu životnosť a poskytuje zdravšie životné prostredie. Cena rozvodu sacieho potrubia sa pohybuje okolo 40 až 50 EUR za vysávačovú zásuvku. Počet zásuviek je zvyčajne rovnaký ako počet miestností. Ceny vysávacích jednotiek sa pohybujú od 500 do 1 500 EUR, v závislosti od kvality. Zvyčajne však potrebujeme aj príslušenstvo na vysávanie, ktoré stojí od 200 EUR do 800 EUR (rebrovaná hadica, teleskopická kovová trubka, kombinovaná hubica, hubica na koberec, turbo hubica, elektrická podlahová hubica atď., v závislosti od modelu a výrobcu. Za celý systém centrálneho vysávania zaplatíte okolo 1 800 až 2 500 EUR. 

    Odborný článok 1028
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Centrálne vysávače?

    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 109 realizátorov v oblasti Centrálne vysávače
    8.7
    0

    CompanyV s.r.o.


    9.7
    0

    J.T.klima s.r.o.


    10
    11

    Martin Petro


    9.9
    0

    HORVÁT servis, s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené