Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Zoznam prác - výkaz výmer

    Článok si prečítalo viac ako 980+ používateľov
    Keď ide o realizáciu stavby a vypracovanie potrebnej dokumentácie, jedným z kľúčových faktorov je aj správne spočítanie množstiev potrebných materiálov a realizovaných prác, ktoré obsahuje vypracovaní zoznam prác, resp. výkaz výmer. Je to položkové vyjadrenie jednotlivých stavebných, remeselných a iných prác v merných jednotkách (m2, m3, m, kusy, kg, t a podobne). Výkaz výmer, spolu so súpisom položiek, tvorí základ pre spracovanie rozpočtu stavby a výpočet výslednej ceny stavby. Z toho dôvodu musí byť spracovaný čo najpresnejšie, aby sa v konečnom dôsledku minimalizovali odchýlky od očakávanej investície. Tiež musí byť zrozumiteľný najmä pre investora a zhotoviteľa.
    Odborný článok 980
    zoznam prac vykaz vymer
    Máme 330 realizátorov v oblasti Vypracovanie zoznamu prác:

    1. Zoznam prác - výkaz výmer

    Je dôležitým podkladom pre rozpočet stavby, preto musí byť vypracovaný čo najpresnejšie. Obvykle ho vyhotovuje architekt alebo projektant, ktorý musí mať v tejto oblasti rozsiahle praktické skúsenosti. Pred vypracovaním zoznamu prác je potrebné starostlivo preskúmať polohu objektu, na základe ktorej sa určujú a plánujú spôsoby prístupu a pripojenia na inžinierske siete (vodovod, elektrina, kanalizácia). Po preskúmaní všetkých dostupných prístupov a spojení, je presne stanovená a uvedená všetka potrebná mechanizácia, stroje, lokalita dodávateľov materiálu, skládok a nakoniec aj plán organizácie staveniska.

    Profesionálne zostavený výkaz výmer, resp. zoznam prác okrem vyššie uvedených prvkov zohľadňuje aj polohu domu alebo bytu (prízemie, horné poschodie), prístup stavebnými strojmi, spôsob dodania a prenosu materiálov (ručný, strojový), skladovanie materiálov a nástroje počas výstavby, blízkosť predajní stavebných materiálov a tiež najbližšiu skládku stavebného odpadu.

    Účelom zoznamu stavebných, remeselných a iných prác je okrem iného aj to, aby investor nemal žiadne dodatočné práce ani zbytočné náklady, pretože všetky náklady sú presne uvedené a zahrnuté v dokumente. Profesionálne zostavený výkaz výmer môže výrazne znížiť náklady na stavbu a nenechať priestor na žiadne nepríjemné prekvapenia.

    2. Položkový rozpočet stavby

    Ako už bolo spomenuté, kvalitný výkaz výmer (zoznam všetkých prác), ale aj znalosť trhu a jeho cien, je vlastne základom pre vypracovanie presnej cenovej ponuky – položkového rozpočtu stavby. Cieľom dobre zostaveného rozpočtu je, aby počas realizácie projektu nedochádzalo k zásadným odchýlkam v odhadovanej hodnote investície. Po získaní a dôslednom preskúmaní položkového rozpočtu stavby sa nájdu najoptimálnejšie možnosti realizácie celého projektu a vyberú sa aj najvýhodnejší uchádzači, resp. zhotovitelia.

    3. Zoznam prác - výkaz výmer  – cena

    Koľko stojí zoznam prác a prečo ho potrebujeme? S kvalitne vypracovaným zoznamom prác môžeme veľa ušetriť, pretože profesionálne vypracovaný výkaz výmer výrazne zlacní stavbu a zamedzí výskyt dodatočných nákladov. Cena zoznamu prác závisí od zložitosti projektu, veľkosti objektu a ďalších faktorov. Cena zoznamu prác pre renovácie, rekonštrukcie, prístavby a vonkajšie úpravy sa pohybuje od 100 EUR a viac; cena zoznamu prác pre novostavby (domy) je od 150 EUR a viac; pre nebytové a bytové komplexy či obchodno-skladové, resp. výrobné objekty je 250 EUR a viac. Obráťte sa na našich osvedčených zhotoviteľov zoznamov prác a pošlite im dopyt. Pripravili sme pre vás aj niekoľko rád o zozname stavebných prác.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 980
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vypracovanie zoznamu prác?

    Máme 330 realizátorov v oblasti Vypracovanie zoznamu prác:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 330 realizátorov v oblasti Vypracovanie zoznamu prác
    8.6
    0

    Terrapro-Matej Kornhauser


    8.7
    0

    ddak, s. r. o. - Architektonická kancelária


    8.7
    0

    Beňuška topinka architekti, s.r.o.


    8.7
    0

    ARCH TRADE, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené