Pre oblasť

    Kerrock – cena a použitie

    Článok si prečítalo viac ako 2739+ používateľov
    Kerrock je novší kompozitný materiál, ktorý sa dá použiť rôznymi spôsobmi. Stal sa zvlášť vyhľadávaný pre pracovné dosky v kuchyniach a kúpeľniach (pulty a umývadlá). Kerrock sa skladá z hydroxidu hlinitého a akrylového polymérneho spojiva. Jeho najväčšou výhodou je, že môže byť ľubovoľne tvarovaný. Môže sa lepiť, brúsiť, ohýbať a tepelne modelovať. 
    Odborný článok 2739
    kerrock
    Máme 1142 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    1. Kerrock ako materiál: vlastnosti, použitie a čistenie

    Kerrock je mimoriadne tvrdý, odolný a pevný materiál, jeho vlastnosti sa dajú porovnávať s vlastnosťami prírodného kameňa. Dá sa kúpiť v rôznych farbách, podobne ako všetky iné umelé materiály. Tento materiál je veľmi hladký a teplý na dotyk. Dosky z Kerrocku sú mimoriadne odolné, ľahko sa čistia a udržiavajú. Dosky z Kerrocku nie sú pórovité, takže nečistoty nemôžu preniknúť hlboko do materiálu. Vzniknuté škvrny sa dajú ľahko odstrániť  neabrazívnymi čistiacimi prostriedkami.

    Kerrock je odolný voči mechanickému poškodeniu a teplu. Je však dôležité vyhnúť sa priamym zdrojom tepla, napr. priamemu ohňu alebo kontakty s extrémne horúcimi nádobami. Ak je kuchynská doska z Kerrocku, na nej by sa nič nemalo krájať, treba použiť dosku na krájanie. Ak sa však vyskytnú drobné povrchové škrabance, dajú sa odstrániť prebrúsením.

    2. Výrobky z Kerrocku

    Kerrock je vhodný na široké použitie. Okrem na kuchynské a kúpeľňové dosky (pulty), čoraz častejšie sa používa na výrobu drezov, obkladov stien, nábytku, fasád a rôznych dekoratívnych prvkov.

    Štrukturálne vlastnosti Kerrocku sú veľmi dobré, keďže sa ľahko opracúva a tvaruje, používa sa na rôzne účely. Ak prvky z Kerrocku zlepené a potom obrúsime, spoj nebude viditeľný, budú pôsobiť ako jeden kompaktný celok. Preto prvky z Kerrocku poskytujú úplnú slobodu pri navrhovaní a inštalácii.

    2.1. Kuchynské pulty

    Dá sa povedať, že Kerrock je ideálny materiál pre kuchynské pracovné dosky. Pult je nárazuvzdorný, teplý na dotyk, antiseptický a vynikajúci na čistenie. Vďaka širokej škále farieb a textúr je možné pult z Kerrocku kombinovať s akýmkoľvek kuchynským nábytkom. Jedinou podmienkou jeho životnosti je, aby nebol vystavený otvorenému ohňu alebo náhlemu zahriatiu.

    2.2. Umývadlá

    Umývadlá, ako aj drezy z Kerocku sú vďaka svojim vynikajúcim vlastnostiam čoraz viac žiadané. Kerrock je odolný materiál, ktorý sa ľahko čistí a udržuje, nezadržiava baktérie, ale asi najdôležitejšie je, že poskytuje neuveriteľné možnosti tvarovania. Teraz našiel svoje veľmi široké uplatnenie v sanitárnych zariadeniach s vysokým percentom vlhkosti. Umývadlá môžu byť zabudované, voľne stojace, bežné, dvojité, tradičné alebo moderné. Každé z nich môže mať inú farbu a iný tvar alebo veľkosť, takže jednoducho neexistuje kúpeľňa, kde by si nemohol nájsť svoje miesto.

    3. Farby Kerrocku

    Kerrock je k dispozícii v troch variantoch: môžete si vybrať z 26 samostatných farieb, 31 žulových odtieňov  a 23 odtieňov terazzo. Medzi samostatnými farbami sú biela, pastelové a veľmi živé odtiene, ktoré sa určite môžu hodiť do každého interiéru. Ak naopak chcete, aby vyzeral ako prírodný kameň, môžete zvoliť jeden z odtieňov žuly alebo terazza.

    4. Koľko stoja kuchynské dosky z Kerrocku

    Cena metra štvorcového kuchynskej pracovnej dosky z Kerrocku, v závislosti od farby a prevedenia, sa orientačne pohybuje od 250 do 350 EUR.

    Odborný článok 2739
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kuchyne?

    Máme 1142 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1142 realizátorov v oblasti Kuchyne
    9.2
    0

    Stolárstvo Kováč


    8.8
    0

    PEKRA, spol. s r.o.


    9.4
    0

    Duraj, s. r. o.


    10
    3

    Stolárstvo Konrád


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené