Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Slnečník na terasu

    Článok si prečítalo viac ako 2276+ používateľov
    Ak máte radi otvorenú terasu, slnečníky sú jednou z možností vytvorenia tieňa počas slnečných a teplých dní. Budete dostatočne chránení pred slnečným žiarením. Slnečník odolá miernejším poveternostným podmienkam. Je ľahko manipulovateľný a ľahko nastaviteľný.
    Odborný článok 2276
    slnecnik
    Máme 264 realizátorov v oblasti Markízy:

    Tvar slnečníka

    Na trhu je veľké množstvo slnečníkov rôznych veľkostí, farieb a tvarov. V minulosti sa používali väčšinou menšie, teraz sú však populárne väčšie.

    Samotný slnečník (klobúk slnečníka) môže byť okrúhly, štvoruholníkový, osemuholníkový, ale treba vybrať ten, ktorý najlepšie zatieni umiestnenie stoličiek a stolov pod ním. Pri výbere tvaru slnečníka musíme dbať aj na to, aby ladil so štýlom nášho domu. Ak je dom alebo budova minimalistická, lepšie sa bude hodiť napr. jednoduchý hranatý slnečník.

    Farba slnečníka

    Pri výbere farby je potrebné dbať na to, aby bola v súlade s existujúcim objektom. Odporúčame zvoliť svetlejšie tóny, napr. béžová, biela alebo svetlo žltá. Tmavý slnečník neodráža slnečné lúče, takže bude pod ním teplejšie. Tiež vám neodporúčame výber farebných materiálov, pretože tie sa zriedka zhodujú s existujúcou architektúrou alebo vytvárajú estetické prostredie.

    Materiál slnečníka

    Moderné slnečníky sú vyrobené z odolných poťahových materiálov, ktoré sú odolné voči rôznym poveternostným javom. Môžeme si zvoliť slnečník vyrobený z plátna,  umelých plastových materiálov alebo napr. z trstiny. Plátno je možno najlepšou voľbou, pretože vyzerá prirodzene, príjemné je na dotyk a dobre ladí v akomkoľvek prostredí.

    Upevnenie slnečníka

    Najbežnejšie sú dva spôsoby upevnenia slnečníka. Prvý spôsob je, dá sa povedať, klasický - nosná výškovo nastaviteľná tyč je v strede konštrukcie a zvyčajne je umiestnená v podstavci (betónová kocka, kovová alebo plastová nádoba naplnená pieskom alebo vodou). Zdá sa, že druhý spôsob je praktickejší, slnečník je upevnený bočnou tyčou, ktorá neprekáža v priestore slnečníka.

    Spôsoby otvárania slnečníka

    Klasické otváranie slnečníka je čoraz menej využívané, pretože pri veľkých slnečníkoch je takýto spôsob otvárania problematický. Malý slnečník sa dá otvoriť ručne podobne ako dáždnik, veľký slnečník je lepšie otvárať kľučkou alebo pomocou lankového systému s kladkou a so závažím. Väčšie slnečníky je praktické otvárať aj pomocou teleskopických mechanizmov.

    Moderný slnečník
    Moderný slnečník

    Ak máte záujem o obstaranie slnečníka, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu, zadajte dopyt našim overeným dodávateľom, a tak dostanete viacero ponúk.

    Ďalšie informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 2276
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Markízy?

    Máme 264 realizátorov v oblasti Markízy:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 264 realizátorov v oblasti Markízy
    9.7
    0

    Richard Čavojský


    10
    1

    PEMA okná


    8.8
    0

    VISIO systems s. r. o.


    10
    1

    TOP OKNÁ, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené