Pre oblasť

    Nábytok na mieru

    Článok si prečítalo viac ako 1144+ používateľov
    Pre nábytok na mieru sa jednotlivci zvyčajne rozhodnú v špeciálnych prípadoch, keď je to jediná možnosť, ako si zariadiť svoj príbytok. Dôvod zvyčajne spočíva v neobvyklých rozmeroch konkrétneho priestoru, do ktorého sa nezmestí štandardný, typový alebo továrensky vyrobený nábytok. Platí to najmä pre podkrovné byty, ktoré sú samy o sebe o niečo menej priestranné a jedným z hlavných dôvodov je ich umiestnenie pod šikmou strechou.
    Odborný článok 1144
    nabytok na mieru
    Máme 1139 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru:

    1. Prečo si vybrať nábytok na mieru?

    Pri zariaďovaní príbytkov, ktoré sú neobvyklých, neštandardných tvarov, sa najčastejšie volí interiérový dizajn na mieru. Dobrým príkladom takého priestoru je už spomínaný podkrovný byt, kde je kvôli sklonu strechy vylúčená možnosť použitia štandardného nábytku, ktorý je vhodný na bežné obývacie priestory. Pre interiérové ​​vybavenie (nábytok) na mieru sa ľudia rozhodnú aj keď majú k dispozícii viac alebo menej priestoru ako štandardne. V takýchto prípadoch treba uvažovať napr. o šatníku (skrini) väčších alebo menších rozmerov, pretože inak by sa do priestoru nezmestil.

    Vyhotovenie nábytku  na mieru má však aj ďalšie výhody okrem toho, že je vyrobený nábytok  potrebnej veľkosti. Týmto spôsobom môžete získať posteľ väčšiu alebo menšiu ako je štandardná; kuchynské alebo kúpeľňové prvky prispôsobené vlastným potrebám; jedálenský stôl alebo stoličky tiež tvaru alebo rozmeru, ktorý sa nedá nájsť v hromadnej výrobe atď.

    Dôvod pre výber nábytku na mieru spočíva aj v tom, že niektorí ľudia chcú nábytok úplne originálny a vo všetkých ohľadoch jedinečný. Na výrobu takýchto kúskov nábytku sa najskôr musia urobiť náčrty, určiť rozmery a nakoniec sa vyrobí nábytok. Takto si sami môžete vybrať tvar,  materiál, farbu, rozmery, vzor a vplývať na voľbu ďalších nábytkových prvkov. Je pravda, že vo väčšine obchodov je k dispozícii nábytok, ktorý sa nám páči, ale málokedy dokonale vyhovuje našim predstavám. Šatníková skriňa môže byť ideálna  svojím dizajnom, ale čo keď ju nedokážeme zohnať v požadovanom materiáli alebo v určitej farbe? To isté sa nám môže stať aj pri kúpe sedacej súpravy: rozmery môžu byť vhodné, dizajn  je vynikajúci, ale opäť nie je k dispozícii požadovaný materiál alebo farebná kombinácia. V takom prípade nám nezostáva nič iné, ako si vybraný kus nábytku vyrobiť na mieru a podľa vlastných predstáv.

    Odborná rada zo spoločnosti Ing.PaedDr.Vladimír Ďuriš

    1. Nábytok od stolára a jeho výhody?

    Výhodou výroby  nábytku na mieru je možnosť rozmerovej a materiálovej modifikácie jednotlivých prvkov nábytku a maximálne využitie priestoru, v ktorom bude umiestnený. Tieto výhody sú obzvlášť zaujímavé pri realizácii celých interiérov, kde v spolupráci s architektom je možné dosiahnuť maximálnu funkcionalitu a nádherný dizajn celého interiéru.

    2. Vyššia cena nábytku na mieru – pravda alebo mýtus?

    Nábytok na mieru je vo všeobecnosti drahší ako sériová produkcia nábytku. Dnešné technológie CAD/CAM však ponúkajú možnosť aj atypický nábytok vyrábať sériovým spôsobom, čo dáva možnosť kvalitným výrobcom vyrábať dizajnový nábytok v prijateľných cenách. V tomto prípade pomer cena/hodnota sa približuje k cene sériovo vyrábaného nábytku. Je na zvážení každého zákazníka, ako pristúpi k realizácii interiéru.

    3. Platí sa za návrh nábytku na mieru a koľko trvá realizácia?

    Výroba jednotivého prvku nábytku na mieru (skrinka pod TV, botník, atď.) v našej spoločnosti nie je spoplatnená. Ak ide o celý interiér (spálne, obývačky, realizáciu nábytku do celého bytu, atď) návrh interiéru by mala urobiť firma, ktorá sa zaoberá týmito službami. Za takéto služby sa samozrejme platí. I keď v našej praxi sa stretávame so zákazníkmi, ktorí boli schopní v spolupráci s našimi skúsenými remeselníkmi navrhnúť kvalitný interiér. Vyššia cena je vyvážená maximálnou funkcionalitou a pekným dizajnom. Realizácia atypického nábytku trvá vo všeobecnosti podľa náročnosti a momentálnej vyťaženosti výroby, jeden až dva mesiace. Na záver treba povedať, že kvalitný projekt interiéru zahŕňa nielen dizajnovú časť, ale aj koordináciu všetkých ostatných činností (elektrika, plyn, odpady, atď.) 

    realizacia-nabytku-na-mieru.jpg
    Výroba nábytku na mieru od spoločnosti Ing.PaedDr.Vladimír Ďuriš

    2. Cena nábytku na mieru

    Cena nábytku na mieru závisí od veľkosti, zložitosti, materiálu (masívne drevo, drevotrieska, laminované dosky z drevotriesky, drevotrieskové dosky a dyhy alebo MDF) a samozrejme od zhotoviteľa. Pokiaľ ide o priemyselne navrhnuté a vyrobené napríklad kuchynské prvky, môžete zvoliť rozmery alebo farby, nie však materiál, z ktorého sú vyrobené. Preto ceny kusového nábytku na objednávku väčšinou závisia od materiálu, čalúnenia a podobných prvkov. Vyhotovením nábytku na mieru získate kvalitnejší kúsok, ktorý je úplne v súlade s vašou predstavou a vkusom.

    Zhotovením nábytku na mieru získate unikátne kusy
    Zhotovením nábytku na mieru získate unikátne kusy

    Ak máte záujem o nábytok na mieru, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy. Ak vás zaujíma presná cena, nakreslite náčrt, pošlite dopyt našim skúseným stolárom, a tak dostanete viacero ponúk.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1144
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nábytok na mieru?

    Máme 1139 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1139 realizátorov v oblasti Nábytok na mieru
    9.7
    0

    Stolárstvo STRUK


    9.6
    0

    Peter Muránsky Stolárstvo


    9.4
    0

    Gepeto


    10
    7

    Prestavaj.sk s. r. o. - Ján Melek


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené