Pre oblasť

    Stavebný dozor, cena

    Článok si prečítalo viac ako 999+ používateľov
    Stavebný dozor vykonáva odborník v oblasti stavebníctva, ktorý je nevyhnutný pri stavbe alebo rekonštrukcii domu a v zákonom stanovených prípadoch aj povinný. Mnohí sa rozhodnú pre stavebný dozor iba na papieri, čo v žiadnom prípade nie je dobre. Dobrý stavebný dozor vám okrem tejto svojej práce môže poskytnúť aj rôzne rady a informácie a ušetriť tak veľa peňazí, problémov a chýb pri realizácii stavby, ktoré sa budú snažiť zhotovitelia zakryť.
    Odborný článok 999
    stavebny dozor
    Máme 188 realizátorov v oblasti Stavebný dozor:

    1. Kde nájsť stavebný dozor?

    Väčšina osôb vykonávajúcich stavebný dozor je odborne vzdelaná, ide o diplomovaných stavebných inžinierov s povolením na výkon stavebného dozoru. Ich prácu definuje stavebný zákon. Evidenciu stavebných dozorcov vedie Slovenská komora stavebných inžinierov, ktorá žiaľ nemá informácie o tom, ktorý z inžinierov má skúsenosti s dohľadom nad stavbou rodinných domov, preto sme pre vás pripravili databázu dôveryhodných inžinierov.

    2. Výhody angažovania stavebného dozoru

    Služby si môžete objednať ako celok alebo jednotlivo, samozrejme záleží na tom, či chcete, aby s vami stavebný dozor spolupracoval len pre splnenie formálnej povinnosti alebo  skutočne pomohol s realizáciou a optimalizáciou stavby vášho domu.

    Rozhodne vám odporúčame, aby ste sa ihneď po získaní stavebného povolenia rozhodli pre stavebný dozor a najali si odborníka, pretože tak budete mať zaručenú podporu od výberu zhotoviteľa až po dokončenie stavby. S dobrým stavebným dozorom zaistíte nielen kvalitnú realizáciu stavby, ale budete môcť optimalizovať ceny a ušetriť viac ako 30 % bez toho, aby ste ohrozili kvalitu výstavby samotného objektu.

    3. Povinnosti (služby) stavebného dozoru

    Povinnosti stavebného dozoru sú definované stavebným zákonom. Medzi služby, ktoré poskytuje stavebný dozor(ca) pri dohľade nad stavbou  rodinného domu alebo bytu, okrem mnohých iných, patria:

    • pomoc pri hľadaní dodávateľov (zhotoviteľov) a príprave tendrov pre jednotlivé práce,
    • vypracovanie analýzy ponuky zhotoviteľov a porovnanie cien jednotlivých položiek,
    • pomoc pri optimalizácii cien stavebných prác súvisiacich s výstavbou domu,
    • kontrola množstva, kvality a hodnoty vykonaných prác (kontrola rešpektovania  technických a odborných noriem),
    • vedenie a potvrdzovanie stavebných denníkov reálnym zaznamenávaním dôležitých pozorovaní a odchýlok počas výstavby, kontrola a podpisovanie stavebnej knihy a situácií,
    • kontrola, či sa realizácia stavby vykonáva v súlade s projektovou dokumentáciou,
    • koordinácia a riešenie odborných problémov počas vykonávania prác,
    • vysvetlenie projektovej dokumentácie zhotoviteľom,
    • písomné upozornenie zhotoviteľa na chyby počas vykonávania a podľa uváženia zastavenie prác, ak tieto nie sú vykonávané profesionálne a v súlade s projektovou dokumentáciou.

    4. Stavebný dozor – cena

    Je nevyhnutné, aby bol dozorca nezávislý a nebol prepojený osobne so zhotoviteľom. Za základný stavebný dozor zaplatíte od 1000 do 2000 EUR a za stály dozor 5000 EUR a viac. Cena stavebného dozoru sa pohybuje od 1 % do 5 % investičnej hodnoty projektu. Rozhodne vám odporúčame, aby ste so stavebným dozorom pracovali až do dokončenia vášho domu, pretože ušetríte veľa času a hlavne závideniahodnú časť finančných zdrojov, keďže vás stavebný dozorca chráni pred nadhodnoteným množstvom materiálu alebo dodatočnými prácami.

    Ak máte záujem o stavebný dozor, môžete nás kontaktovať na DaiBau.sk. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie rady týkajúce sa tejto témy. Ak sa chcete dozvedieť presnú cenu, môžete poslať dopyt našim overeným stavebným dozorcom,  ktorí vás budú kontaktovať ohľadne obhliadky, kalkulácie a ponuky.

    Ďalšie informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 999
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Stavebný dozor?

    Máme 188 realizátorov v oblasti Stavebný dozor:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 188 realizátorov v oblasti Stavebný dozor
    8.7
    0

    AA PLUS Slovakia s.r.o.


    10
    1

    MCH dozoring s.r.o.


    8.7
    0

    ZNALING s.r.o.


    10
    0

    PULSARO, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené