Pre oblasť

    Razený betón

    Článok si prečítalo viac ako 1995+ používateľov
    Razený betón vyzerá ako mramor alebo skutočný kameň... Určite ste už počuli o razenom betóne. Je jednoduchou a elegantnou podlahovou krytinou vhodnou na úpravu vášho dvora. Ak sa vám zdajú bežné betónové podlahové krytiny nezaujímavé a jednotvárne, tento betón je nákladovo efektívnou náhradou za drahšie podlahové krytiny, akou je napr. mramor.
    Odborný článok 1995
    razeny beton
    Máme 120 realizátorov v oblasti Razený betón:

    1. Razený betón a jeho použitie

    Použitie razeného betónu je rozšírené pri úprave menej náročných chodníkov a dvorov. Razený betón je  ideálnym riešením pre väčšie parkoviská, terasy a bazénové plošiny. Vďaka dokonalému estetickému vzhľadu a dobrým statickým vlastnostiam je tento betón vhodný aj pre menej zaťažené cesty. V každom prípade musí byť zhotoviteľ vopred informovaný o tom, na čo je povrch určený. Pre zhotoviteľa je dôležité, aby vedel, aké vlastnosti má mať hotový betón, to mu pomôže pripraviť správnu zmes komponentov.

    2. Vyhotovenie razeného betónu

    Razený betón je výrobok, ktorý sa používa už celé desaťročia. Do čerstvého, vopred  farebne upraveného betónového povrchu sa vtláčajú špeciálne polyuretánové, resp. plastové vzory (formy), v jednoduchom monotónnom dvore vznikne dynamická podlahová dlažba. Betón môže mať akúkoľvek farbu, vzor alebo štruktúru; môže sa vyhotoviť ako imitácia klasickej vidieckej dlažby alebo napodobnenina žulových kociek, štiepaného kameňa, tehly a podobne. Niektoré prevedenia razeného betónu sú bez dilatačných medzier (špár), na povrchu sú súvislú vzory. Pri väčších povrchoch sú špáry (dilatácie) potrebné, aby sa zabránilo akémukoľvek nežiaducemu praskaniu dlažby.

    Tlačený betón môže vyzerať ako dlažba z prírodného kameňa
    Tlačený betón môže vyzerať ako dlažba z prírodného kameňa

    3. Razený betón – cena

    Pozitívnymi vlastnosťami razeného betónu sú jeho vynikajúca schopnosť tvoriť väzby, vysoká pevnosť a odolnosť proti oteru a opotrebovaniu. Minimálna odporúčaná hĺbka betónu je 12 cm. Odolnosť proti UV žiareniu, olejom, mastnotám, špine a vode zaisťujú špeciálne technológie a nátery. Cena závisí od štvorcových metrov razeného betónu, zloženia betónu, zložitosti vzoru, prísad a náterov a samozrejme od dodávateľa.

    Najdôležitejším faktorom pri stanovení ceny je komplexnosť povrchu a hrúbka podlahy. Cena za bežný dvojfarebný razený betón je 45 - 50 EUR/m2.

    Odborný článok 1995
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Razený betón?

    Máme 120 realizátorov v oblasti Razený betón:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 120 realizátorov v oblasti Razený betón
    10
    1

    Elena Polakova


    8.7
    0

    Lukáš Oláh


    9.8
    0

    DATO.EU s. r. o.


    10
    3

    Baltazár Herák - Čachtice


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené