Pre oblasť

    Vonkajšie screenové rolety

    Článok si prečítalo viac ako 1187+ používateľov
    Ide o veľmi flexibilné vonkajšie alebo vnútorné tienenie, ktoré je možné namontovať na všetky typy okien, dverí alebo sklenených stien. Ich hlavnou vlastnosťou je, že umožňujú prienik svetla do interiéru, ale zamedzujú nepríjemne vysoké množstvo svetla a tepla. Vonkajšie screenové rolety sú vyrobené zo špeciálnej textílie, ktorá zabraňuje oslneniu v interiéri a umožňuje nerušený výhľad z miestností.
    Odborný článok 1187
    screenove rolety
    Máme 256 realizátorov v oblasti Screenové rolety:

    1. Prečo odporúčame screenové rolety?

    Jednou z hlavných výhod screenových roliet je určite odolnosť voči vysokým teplotám. Screenové rolety namontované na vonkajšej strane okien poskytujú príjemnejšiu atmosféru v interiéri, takže nie je potrebné neustále ochladzovať interiér klimatizáciou, čím sa zníži spotreba elektrickej energie. Vďaka odolnosti proti poveternostným vplyvom ich údržba je nenáročná.

    2. Montáž screenových roliet

    Montáž screenových roliet (boxu, navíjacieho valca) môže byť vykonaná na fasádu alebo pod fasádu. Najjednoduchšie je, keď sa montáž vykoná spolu s montážou nového okna, ale môže byť vykonaná aj neskôr.

    Vodiace lišty, pomocou ktorých sa koná vyťahovanie alebo spúšťanie screenových roliet, sú pripevnené k oknu bez jeho poškodenia. Tkanina zabraňuje vnikaniu tepla do miestnosti a umožňuje tienenie,  je nehorľavá, vyrobená zo sklenených vlákien, absorbuje teplo slnečných lúčov a neprepúšťa ho. Pretože sú tkaniny priehľadné, môžete neustále vytvárať hru svetla a tieňov. Ak je miesto, kde budete inštalovať vonkajšie screenové rolety vystavené silnejšiemu vetru, zvoľte si rolety SCREEN ZIP.

    Odborná rada zo spoločnosti MARKAT s.r.o.

    1. Ako si správne vybrať vonkajšiu tieniacu techniku?

    Pri výbere vonkajšej tieniacej techniky je potrebné brať do úvahy nasledovné aspekty: funkčnosť, údržba a v neposlednom rade cena. Ak očakávate od vonkajšej tieniacej techniky úplné zatemnenie priestorov, tak jednoznačnou voľbou sú vonkajšie hliníkové rolety. Priestor dokonale zatemnia, neposkytujú však komfort vo forme plynulej regulácie svetlosti. Práve výhodou vonkajších žalúzií je okrem plynulej regulácie svetelnosti, užívateľského komfortu, prijateľnej ceny aj ochrana okien pred silným slnkom. Ak ste milovníkom výnimočnosti a funkčného minimalizmu, tak screenové rolety sú pre Vás tou správnou voľbou. Vyznačujú sa dlhou životnosťou a jednoduchou údržbou. Sú však cenovo náročnejšie.

    2. Čo sú to screenové rolety, a čo je ich funkcia a výhoda?

    Screenové rolety alebo reflexoly sú vonkajšie látkové rolety, určené na zatienenie vnútorných priestorov. Sú vyrobené z odolných materiálov s dlhodobou životnosťou - niekoľko desiatok rokov. Sú vhodné na montáž i do menších otvorov, užších špaliet, či už novostavieb alebo starších domov. Nešpatia veľkými hornými kastlíkmi, vyžadujú si však pripraviť vhodnú elektroinštaláciu k motoru screenovej rolety. Prevádzka screenových roliet je takmer bezúdržbová, pôsobia preto uhľadene a často počas celého roka. Nevýhodou sú práve vyššie obstarávajúce náklady v porovnaní so žalúziami, či hliníkovými roletami. Zvážiť treba výber vhodnej látky, ktorá poskytne užívateľovi súkromie i pri nočnom svietení.

    3. Ako sa montujú screenové rolety, je montáž jednoduchá?

    Montáž screenových roliet je potrebné zveriť vždy do rúk odborníka. Jednak z dôvodu, že motor žalúzie je potrebné spárovať a naprogramovať s ovládaním a tiež v prípade neodbornej montáže sa screenová látka bude krčiť a vlniť, čo pôsobí veľmi neupravene a môže viesť k nadmernému a nerovnomernému opotrebovaniu látky.

    Pani Ing. Lucia Katrenčíková, spoločnosť MARKAT s.r.o.

    3. Ako manipulovať s vonkajšími screenovými roletami?

    Manipulácia s takýmito účinným tienidlom je jednoduchá. Screenové rolety možno ovládať manuálne (ručne) pomocou kľuky alebo motoricky s využitím diaľkového ovládača alebo spínačom. Ak sa rozhodneme pre elektronické ovládanie, roletu je možné naprogramovať tak, aby sa vyťahovala alebo spúšťala v jednotlivých časových intervaloch. Elektronické ovládanie roliet je možné tiež nastaviť tak, aby senzory reagovali na meniace sa poveternostné podmienky a tienidlá sa spúšťali a zdvíhali podľa počasia.

    Screenové rolety namontované pod fasádou
    Screenové rolety namontované pod fasádou
    Odborný článok 1187
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Screenové rolety?

    Máme 256 realizátorov v oblasti Screenové rolety:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 256 realizátorov v oblasti Screenové rolety
    10
    6

    oknaVigo s. r. o.


    10
    0

    JIPO SK, s.r.o.


    10
    0

    NORDIA, s.r.o.


    10
    3

    TERMAX Group , s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené